Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Meglepetés Vásárhelyen

2008. november 5. 18:45

Négy mérkőzést játszottak az NB I. 11. fordulójában. A Hódmezővásárhely nagy meglepetésre két pontot csent a Dunaferr csapatától, s nyert még az FTC, a Győr és a DVSC is.

Meglepetés Vásárhelyen
NB I., 11. forduló

ASA-Consolis HNKC - Dunaferr NK 33-30 (17-16)
Hódmezővásárhely, K' Aréna, 650 néző
Vezette: Szegedi, Unyatinszki
A HNKC gólszerzői: Olga Nyikolajenko 9(3), Koroknai Viktória 5, Gerstmár Renáta 4, Lovász Zsuzsanna 3(2), Polláková Alžbeta 3, Gaál Adrienn 3, Fülöp Andrea 3, Jókai Nóra 2, Wolf Alexandra 1
A Dunaferr gólszerzői: Temes Bernadett 10(5), Tilinger Tamara 5, Vincze Melinda 5, Balogh Barbara 4, Laluska Eszter 3, Tamás Krisztina 2, Slakta Petra 1
Kiállítások: 4 ill. 8 perc
Hétméteresek: 9/5 ill. 6/5
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-3, 8. perc: 4-4, 10. perc: 7-4, 13. perc: 8-7, 15. perc: 8-9, 20. perc: 11-11, 26. perc: 16-16, 37. perc: 20-19, 43. perc: 25-22, 50. perc: 29-26

Az ötödik és a harmadik helyezett találkozója minden pontvadászatban rangadónak számít, igaz volt ez a női kézilabda NB I. szerdai találkozójára is, melyen a HNKC a Dunaferr együttesét fogadta. A hazai csapatban két, tavaly még dunaújvárosi színekben szereplő játékos is játszik az idényben, ám a nyolcvanszoros válogatott Lovász Zsuzsanna mellett a még ifjúsági korú Domokos Kinga ezúttal térdsérülése miatt nem jutott szóhoz a meccsen. Volt egy nagy hiányzó a Dunaferrnél is, az anyai örömök elé néző válogatott irányító, Ferling Bernadett ebben az idényben nem lép pályára.

Vendéggólokkal indult a meccs, a dunaferres „nagy nevek”, Temes, Vincze és Tilinger voltak eredményesek az első öt percben, azonban Nyikolajenkóék 5-4-nél átvették a vezetést – zúgott is a taps az arénában. Hát még akkor, amikor Gaál góljaival 7-4-re húztak el a hazaiak – a vendégek szakvezetője, Imre Vilmos ki is kérte az idejét.

A folytatásban a hetesek játszották a főszerepet: míg hazai oldalon Wolf és Koroknai kihagyta, a vendégeknél Temes belőtte próbálkozásait, így rögtön kiegyenlített a Dunaferr. Nyikolajenko már nem hibázott, mindhárom büntetőjét belőtte, de ez csak arra volt elég, hogy a Temes és Vincze találataira támaszkodó ellenféllel tartsa a lépést. Vörös beállásával látványosan javult a védekezés, ami elöl is éreztette hatását, Koroknai és Pollaková is eredményes volt, Nyikolajenko hatodik találatával pedig újra a HNKC vezetett. Egyik csapat sem tudott nagyon elhúzni, félidőben 17-16-ot mutatott az eredményjelző, annak ellenére, hogy a hét vásárhelyi hetesből csak három talált a hálóba.

A menetrend a második harminc percben sem változott, egy gól itt, egy gól ott, a találatok közül Koroknai szinte elhasalva lőtt alsó sarkos bombája különösen látványos volt. Védekezést váltott a Dunaferr, a harmincöt perc alatt nyolc gólt szerző Nyikolajenkóra külön embert állított Imre Vilmos, ám ez csak egy ideig okozott gondot a Vásárhelynél. Mindkét szakember kevergette kártyáit, ám a különbség nem nőtt, tíz perccel a vége előtt is csak egy volt a hazai előny.

Ekkor azonban változott a játék képe, a hazaiakon látszott a győzni akarás, aminek meg is lett az eredménye: a HNKC a Ferencváros után újabb nagyvadat elejtve 33-30-ra verte a Dunaferr együttesét.

Forrás: hnkc.eu



Budapest Bank-FTC - Sonepar-Békéscsabai ENKSE 31-24 (17-11)
Népliget, Olimpiai Központ
Vezette: Horváth, Marton
Az FTC góllövői: Szucsánszki 9/6, Zácsik 8/2, Szamoránsky P. 4, Berta 4, Kenyeres 2, Szabó 2, Németh 2
A Békéscsaba góllövői: Szögi 5/3, Tóth K. 4, Szekeres 4, Rácz 3, Glušica 2, Baross 2, Takács 2, Kelemen 2
Hétméteresek: 10/8, ill. 3/3
Kiállítások: 6, ill. 8 perc

A Békéscsaba viszonylag korán letörte már a meglépni készülő Fradi szárnyait. Innentől kiegyenlített küzdelem zajlott a találkozón, mindkét fél részéről jópár hibával tarkítva. Az FTC szerencséjére mindig akadt egy vezérré fellépő játékos: hol Zácsik, hol Szucsánszki kapta hátára a csapatot. A 19. percre két gyors Szucsánszki-góllal négyre lépett meg a pesti csapat (11-7), majd a félidő végét még megpörgetve 17-11-re alakult az állás.

A pihenő után nyolcig növelt házigazda-előnyt ugyan egy jól elkapott hullámmal a felére dolgozták le a csabaiak (21-17), de ezt a mértékű koncentrálást nem voltak képesek huzamosabb ideig fenntartani. A végén így a Ferencváros örülhetett a hétgólos győzelemnek (31-24).



Pikker-PTE-PEAC - DVSC-Aquaticum 20-30 (10-13)
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, 400 néző
Vezette: Ágnecz, Sipos
A PEAC gólszerzői: Gráner Beáta 8, Vasas Edina 3, Székely Katalin 3, Darányi Dóra 3, Weitner Nóra 2(2), Gogolák Edina 1
A DVSC gólszerzői: Szabó Valéria 7, Hornyák Dóra 6, Szrnka Hortenzia 4(3), Tetjana Sinkarenko 3, Daniela Crap 3, Soós Viktória 2, Kovács Adrienn 2, Dakos Noémi 1, Csáki Viktória 1, Dagmar Stuparičová 1
Kiállítások: 2 ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 4/3

A hazaiak a tizenegyedik helyről várták a meccset, ennek megfelelően a találkozó favoritja a Loki volt, még annak ellenére is, hogy a részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Lucia Uhraková mellett a szintén bokasérüléssel küszködő Bognár Barbarát is nélkülözniük kellett a hajdúságiaknak.

A meccs kicsit döcögősen kezdődött a DVSC számára, s a félidő derekára kezdtek belelendülni a debreceni lányok. Szabó valéria ismét válogatott formában játszva feledtette a csapatkapitány Uhraková hiányát, de Sinkarenko is kivette a részét a gólgyártásból.

A Loki jól védekezett, volt egy szűk tízperces időszak, amikor a vendéglátók egyszerűen nem találták a „rést a pajzson”, s így hét góllal meglépett a Debrecen. Viszont a hajrában bekövetkezett a vendégeknél is egy bő kétperces rövidzárlat, ám így is 10-13-as debreceni előnyt mutatott az eredményjelző-tábla a szünetben.

A második félidőben nem követtek el hasonló hibát a lokisták, szép fokozatosan növelték előnyüket, Szabó Vali továbbra is termelte a gólokat, ugyanúgy, ahogy Hornyák Dóra is, és mindenképpen szót érdemel Szrnka Hortenzia produkciója, aki eleinte azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy biztos kézzel értékesítette a büntetőket, majd a védekezésben is aktív szerepet vállalt. Ahogy az lenni szokott, Bakó Botond valamennyi játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, s mindössze az volt a kérdés, hogy a Pécs tíz gólon belül marad-e a végén. A meccs csattanójaként a debreceni ifista, Dakos góljával született meg a 30–20-as lokista diadal.

Tabajdi Ferenc: "Küzdöttünk, de van még mit fejlődni játékfegyelemben és keménységben."
Bakó Botond: "Magabiztos győzelmet arattunk, örülök, hogy a féltávnál a tabella élén állunk."

Forrás: haon.hu



Győri Audi ETO KC - Kiskunhalas NKSE 35-20 (19-10)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 1500 néző
Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
A Győri ETO gólszerzői: Simona Spiridon 6, Vérten Orsolya 5, Kovacsics Anikó 4(2), Görbicz Anita 4(2), Deáki Dóra 4, Hornyák Ágnes 2, Herr Anita 2, Mayer Szabina 2, Tomori Zsuzsanna 2, Mravíková Katarina 2, Aurelia Brădeanu 1, Rotis Nagy Gabriella 1
Kiskunhalas NKSE gólszerzői: Tóth Zsuzsanna 6, Csendes Edit 3, Takács Dusmáta 3(1), Valovics Nóra 2, Virág Erika 2, Sterbik Andrea 2, Sipos Krisztina 1, Szarka Adrienn 1
Kiállítások: 8 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 4/1

A Debrecen elleni bajnoki vereség óta nem tud hibázni az ETO. A győriek előbb fölényesen nyertek a nagyok bajszát rendre megcibáló Nyíradony otthonában, majd csodás BL-rajtot vettek a Kometal Szkopje idegenbeli legyőzésével. Ezúttal a Kiskunhalas „szaladt bele a késbe”.

Óriási meglepetés lett volna, ha Zsadányi Sándor együttese pontot szerez a Győr otthonában, de a házigazdáknak azért illett figyelniük, hiszen a halasiak a Fradi legyőzésével már megvillantották oroszlánkörmeiket. A hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre, már az első perctől óriási koncentrációval kézilabdáztak, átjátszhatatlan volt a Tomori Zsuzsanna által összefogott védelem, s a megszerzett labdákból Vérten Orsolya könnyű gólokat szerzett. Jellemző, hogy a Kiskunhalas tíz perc alatt csupán egy találatig jutott, ekkor a győriek már kilencszer megzörgették a hálót. Nemcsak a látványos megoldásoknak és a nagy előnynek örülhetett a hazai publikum, hanem annak is, hogy végre bemutatkozhatott Gabriela Rotis-Nagy. A Győr már a nyáron leigazolta a Slagelsétől az osztrák balátlövőt, aki vállsérülését követően csak most került olyan állapotba, hogy játszani tudjon. Egyelőre csak egy gólig jutott, de ha visszanyeri régi sportformáját, óriási erőssége lesz az ETO-nak. Persze még nélküle is nagyon jó csapat a Győr, az első félidőben például 19–10-re vezetett a Kiskunhalas ellen.

Konkoly Csaba a fiataloknak is sok lehetőséget adott a találkozón, így a második játékrészben Vérten és Tomori is többet pihenhetett. Valamennyi hazai játékos betalált, különösen a négy-négy gólig jutó Deáki és Kovacsics volt elmében. A vendégek részéről csupán a hétgólos Tóth Zsuzsanna dicsérhető, de egyedül nem akadályozhatta meg a Győr 35–20-as sikerét.

Jó főpróbát tartottak a november 9-ei Ikast elleni BL-csata előtt Vértenék, és reméljük, hogy az előadás is szép lesz.

Forrás: www.medsport.hu

Lovász: Bele kell húznunk!
A Fradihoz látogatnak a csabaiak
Győzni megy Pécsre a Loki
Gyakorolni is szeretne az ETO

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi