Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Románia összeroskadt, kipukkadt

2008. augusztus 19. 14:22

A ProSport román napilap cikkében azt írja, hogy Romániának esélye sem volt a magyarokkal szemben a negyeddöntőben, mert utóbbiak feltartóztathatatlanul meneteltek az első perctől az utolsóig.

Fotó: gsp.ro
Fotó: gsp.ro
Így Gheorghe Tadici tanítványai megszeppent szemei előtt zajlott le a kétfelvonásos tragédia. A mindenható Görbicz Anita mindenütt ott volt a pályán, lehetetlen volt követni, megtartani, a társai pedig minden pozícióból gólokat szereztek. Még az impulzív Tadici mester is szokatlan módon nyugodtabb volt a vártnál, csupán tétlenül nézte, ahogy az ellenfél edzőmeccs jellegű összecsapáson oktatja lányaikat. A bírói tevékenység pedig kifogástalan, így most az egyszer semmi oka erre fogni a vereséget.

Cristian Gaţu, a román kézilabda szövetség elnöke így nyilatkozott: "Még az utolsó percekben is reménykedtem egy csodában, ami persze elmaradt. Nagyon csalódott vagyok a mai teljesítményünk láttán, sajnos elég hamar kiderült, hogy csak szépen álmodoztam. A következőkben tovább kell harcolnunk az olimpián, igaz, most kisebb célokért, mert nem mindegy számunkra, hogy az ötödik vagy a nyolcadik helyen végzünk. Véleményem szerint ez volt az olimpiai játékok legnagyobb meglepetése. Ezek ellenére nem hiszem, hogy egy vesztett mérkőzés lenullázza egy korosztály munkáját, erőfeszítését, eddigi teljesítményét.

Csapatunk ragyogó arcot mutatott minden felkészülési meccsen, van valami azonban, ami nem működik sokadszor a vérre menő összecsapásokon. Talán félünk a sikertől. Másféleképpen érthetetlen, mi is történt ma a pályán. Végig hihetetlenül izgultam, sajnos sansztalanul, most meg kivizsgálhatjuk, hol hibáztunk. Mindenesetre ma egyik játékosunk sem vívta ki tetszésemet. Szerintem a jövőbeli válogatottunkat Cristina Neagu és Ramona Maier körül kell felépíteni."

Gheorghe Tadici, a román szövetségi kapitány a Gazeta Sporturilornak így nyilatkozott: "Nagy elvárásokkal indultunk nemcsak ennek a meccsnek, hanem az egész olimpiának. Ám sajnos csak erre voltunk képesek egy roppant fontos pillanatban. Ez a megtorpanás egyenes függvénye a "vékony" játékosmerítő bázisunknak. Persze minden okot vizsgálnunk kell, hogy miért nem voltunk képesek többre. Lesz aztán bő négy évünk, hogy felkészüljünk a következő olimpiára, így a mostani csapatból körülbelül 10 játékosból álló gerincet kell megőrizni, és újakkal erősödve meg kell felelni a várható kihívásoknak, és nem utolsó sorban ki kell jutni a 2012-es olimpiára.

Ki kell küszöbölni a mai hibáinkat, a jókat megőrizve bízzunk a jövőbeli olimpiai sikereinkben. Tudom jól, hogy vannak az országban egyesek, akik ünneplik ezt a fekete napot, én mindenképpen végigviszem szerződésemet, amely augusztus 31-ig szól, mert nem vagyok megfutamodó típus."

Fotó: beijing2008.cn
Octavian Morariu, a román olimpiai bizottság elnökének tévéinterjúja a gspTV-nek: "Nagyon csalódott vagyok, és ugyanolyan meglepett, mert lányaink a mai meccsen váratlanul gyengén szerepeltek. Támadásban nem volt elképzelés, védekezésünkről pedig soha nem emlékszem, hogy ilyen lyukas lett volna. Voltam a mérkőzés előtt a faluban, láttam a csapatot és a technikai vezetőséget, és nem éreztem semmiféle súrlódást a társaságon belül. Egy egészséges mentalitásnak csak a sok elvégzett munka adhat alapot, nem pedig a mellébeszélés és a beképzeltség. Most mintha nem lettünk volna ott fejben az olimpiai csarnokban, többször átvertek minket egy az egyben, megalázóan. Egyszerűen lélektelenül küzdöttünk, ráadásul az olimpián."

Elhangzott egy kérdés a román TV műsorában, hogy vajon ezzel a vereséggel nem ért-e véget Tadici korszaka is a román nőikézilabda-válogatott élén, amire Cristian Gaţu szűkszavúan csak ennyit mondott: "Várjuk meg az olimpia végét!"

Megszólalt Mariana Târcă szakértő is a ProSportban: "Nagyon nagy kár, mert a román csapat fizikailag teljesen megfelelt annak a merész elvárásnak, hogy döntőt játsszon az olimpián, viszont pszichésen egyáltalán nem álltunk a követelmények magaslatán. Érzésem szerint a Norvégia elleni kudarcunk után valami megtört az önbizalmunk terén, ami világosan kimutatkozott a mai találkozón.

Borzasztóan szomorú vagyok, mert a mi csapatunk klasszisokkal jobb, mint a magyaroké, mégsem sikerül sorozatosan bizonyítanunk ellenük nagy világversenyeken. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a román válogatottat nevezték a szakértők az olimpia első három favoritja egyikének. S nemcsak egy érem megszerzésére, hanem a végső győzelemre is, ezek ellenére mégis kiestünk, már a negyeddöntőben. Mindenféle meglepetés lehetséges egy ilyen nagy eseményen, mert a technikai és taktikai felkészülés mellett ugyanolyan fontos a lélektani is. Szerintem Magyarország felülkerekedett rajtunk, mert jobban akarták a győzelmet, mi pedig lelkileg feladtuk. Tudták nagyon jól, hogy mit akarnak, és az egész meccs folyamán azon is dolgoztak, hogy megvalósítsák, miközben mi határozatlanok voltunk."

Forrás: prosport.ro és gsp.ro

Elődöntőben a végletek csapata!

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi