Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Következik Románia

2008. augusztus 18. 20:20 © handball.hu

A román válogatott lesz az ellenfele Magyarországnak az olimpia negyeddöntőjében. Az elmúlt egy évben ötször találkoztak Görbiczékkel, kétszer győztek, két döntetlent játszottak, és egy vereséget szenvedtek el tőlünk.

Következik Románia
Három felkészülési és két tétmeccs. Előbbieken a mi szempontunkból két döntetlen (Pannon-kupa - 2007. augusztus, Nyíregyháza - 2008. július) és egy vereség született (Kolozsvár - 2008. július), utóbbiakon pedig egy győzelem (vb-középdöntő - 2008. december), és egy vereség (olimpiai selejtező - 2008. március).

Ellenfelünk ugyanebben az időszakban egyébként harmincnyolc mérkőzésén összesen hétszer kapott ki (Oroszországtól, Franciaországtól, Magyarországtól, Németországtól és Norvégiától), és ötször egyik csapatnak sem sikerült dűlőre jutnia (a magyarok, a norvégok és az oroszok ellen).

Ebben az esetben sem hasonlítanám össze a két csapatot, hiszen a románok az olimpián majdnem minden mutatóban jobbak. Azonban eredményesebbek vagyunk, ha betörésből szerzünk gólt, valamint kapusaink jobban fogják a büntetőket és a ziccereket.

A legutóbbi tétmérkőzésünkön, a bukaresti olimpiai selejtezőn Szucsánszkit, Juhászt és Lovászt nevezte a kapitány, az olimpián helyettük Tomori, Bódi és Pigniczki van jelen. Az ellenfélnél akkor az azóta a válogatottságot lemondó Luca, valamint Balint lépett pályára, s helyettük most Pâslaru és Ardean Elisei jutott ki az olimpiára.

Azt hiszem, éppen itt az ideje annak, hogy a márciusi és a két júliusi vereségekért és döntetlenért visszavágjunk, és a magyar válogatott járjon túl keleti szomszédunk eszén, hiszen ismét tétmeccs következik.



A Radio Sport Total FM portálján a Román Kézilabda Szövetség elnöke, Cristian Gaţu fejtette ki a véleményét a csapat esélyeiről és a soron következő, Magyarország elleni találkozóról: Gheorghe Tadici tanítványainak esélyei nem csökkentek azzal, hogy második helyen végeztek a csoportjukban a norvégok mögött, és ennek következtében egy ágra kerültek a világbajnok oroszokkal.

Fotó: beijing2008.cn
A volt válogatott játékosok meggyőződése, hogy Dél-Korea képes győzni Norvégiával szemben az elődöntőben, mint ahogy ugyanezt teheti a román válogatott az oroszokkal. „Az igaz, hogy a norvégok elleni utolsó csoportbeli csúcstalálkozó „útelágazás” volt az érmek megszerzése érdekében: az egyik kövezett, azaz a könnyebb: mivel a Svédország elleni győzelmünk után elődöntőt játszottunk volna a Dél-Korea - Kína párharc győztesével. A másik pedig egy rögös út, ahol rögtön találkoztunk Magyarországgal, és ha ez megvan, akkor jöhet az Oroszország - Franciaország mérkőzés győztese.

Az esélyeink egyáltalán nem csökkentek a vereségünk után, amiért személy szerint - életemben először - egyértelműen a játékvezetők részrehajló tevékenykedését okolnám. Én egy Románia - Dél-Korea döntőt jósolok. Ők is le tudják gyűrni a norvégokat, mint ahogy mi is képesek vagyunk diadalmaskodni az oroszok fölött. Viszont az elődöntőig, majd azután a döntőig még van egy akadály: Magyarország. Hétfőn tartottunk egy taktikai megbeszélést, ahol az egész csapat videó anyagokat tanulmányozott a következő ellenfélről, de gyanítom, ugyanezt a magyarok is megtették.

A lényeg, hogy lányaink fejben ott legyenek, lelkesen, okosan kézilabdázzanak, kijátsszák ellenfelünk minden húzását, és maximálisan értékesítsék az adódó lehetőségeket. Gondolom, hogy a magyar tábor már értesült róla: mi éltünk a csere lehetőségével, és lecseréltük Talida Tolnai kapusunkat az irányító Mihaela Ani Senocicóra. Az utolsó mérkőzésünkön a védelmünk huszonnégy gólt kapott, ami nem sok, ám csupán huszonhárom gólt lőttünk, ami nyugtalanító. Ám biztos vagyok benne, hogy a Tadici - Muşi duó jól felkészítette játékosainkat a keddi találkozóra.”

Mariana Târcă a Rulmentul Brassó volt edzőnője is biztos a román diadalmenetben:
„Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a román csapat kiválóan teljesített eddig az olimpián, még akkor is, ha a norvégok ellen a bírók hathatós segítségével minimális különbséggel alulmaradtunk. Ami Norvégia ellen történt, az még jobban kellene, hogy motiválja a mieinket, mert szerintem a magyar válogatott verhető alakulat. Figyelemre méltó, hogy a koreaiak egy olyan „edzőmeccset” játszottak velük, ami nem is tűnt hivatalos mérkőzésnek. Az oroszok pedig nincsenek csúcsformában, nehézkesek, ötlet nélkül támadnak, nagyon látszik első számú beállójuk hiánya. Tehát a magyarok elleni győzelem után nyugodtan számolhatunk az oroszok kiejtésével is” - nyilatkozott a Radio Sport Total FM riporterének.

A negyeddöntő mérkőzésre magyar idő szerint kedden 8.15-kor kerül sor.

handball.hu (bghb)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi