DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYG1cpBf' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Pozitív csehovi első felvonás | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Pozitív csehovi első felvonás

2008. április 20. 14:16 © handball.hu

A Győri Audi ETO KC a tavalyi szezon után idén is már a BL-döntő kapujában kopogtat. A Zvezda elleni első elődöntőn a győriek a véletlenre semmit se bízva a győzelemért szálltak síkra, és az akaratukat valóra is váltották.

Fotók: E.Sokolova / D.Kuznetsov info@sport-photo.ru
Fotók:
E.Sokolova / D.Kuznetsov
info@sport-photo.ru
Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

HK Zvezda Zvenyigorod - Győri Audi ETO KC 23-25 (11-10)
Csehov, Olimpiai Csarnok, 2000 néző
Vezette: Brunovský, Čanda (SVK)
A Zvezda gólszerzői: Krannyih 2, Karejeva 5, Poljenova 3/1, Vetkova 3, Poltorackaja 2, Boklascsuk 2, Andrjusina 1, Sipilova 4, Dmitrijeva 1
Az ETO gólszerzői: Brădeanu 11/4, Mravíková 6, Vérten 4, Tomori 3, Đokić 1
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Brădeanu büntetőjével és akciógóljával a találkozó első két találata rögtön a mi lányainkhoz kötődött. Meglepetésre a házigazdák első góljáig viszont több mint hat percet kellett várni, s ehhez nagyban hozzájárult Pálinger kitűnő formája is. Brădeanu továbbra sem fogta vissza magát, és minden kínálkozó lehetőséget igyekezett kihasználni. Tomori egész pályás helyzete kapufáról kipattant, ám ez az ő lelkesedését sem törte meg szerencsére. Az oroszoknál a kikényszerített helyzetek meghozták a az eredményt, ám így is csak loholni tudtak ellenfelük után.

Az ETO-nál alig húsz perc után már Kovacsics állt be irányítani. Vetkova második érvényes találatánál a 24. percre mínusz egyre zárkózott a házigazda, és támadhatott is az egyenlítésért, ám annak ismét Pálinger volt a kerékkötője. 10-9-nél Boklashchuk eredményes lövésénél viszont már teljes szívvel örülhettek a hazai szurkolók. A 11-10-es félidei állás viszont újra inkább a vendégeknek jelenthetett nagyobb biztonságot a folytatásra nézve.

Az első játékrészhez hasonlóan a következő sem nyitott nagyobb gólgazdagsággal: közel három perc után született a félidő első érvényes találata Vérten révén. Tomori pozitív hozzáállása ezúttal már az orosz csapat bosszúságát is okozta, míg a magyar alakulatnál ezt a borsot törő szerepkört Shipilova vállalta, aki sorozatban triplázott. Mravíková ziccerével negyven perc után már a magyar csapatnak állt megint a zászló (15-16).

Alig több mint tíz perccel a vége előtt előbb Vérten negyedik, majd Mravíková hatodik góljával már háromra látszott stabilizálódni a győriek előnye (20-23), mely főként az összeszedett és okos védekezésnek volt köszönhető. Az oroszok utoljára az 56. percben, 22-23-nál voltak legközelebb a győzelemhez, viszont a mérkőzést tudatosan és taktikusan a kezükben tartó kisalföldiek a végén kétgólos győzelmet arattak az oroszok ellen. Folytatás következik jövő vasárnap, Győrben!

A másik elődöntőben:

HK Lada Toljatti - Hypo Niederösterreich 31-28 (17-14)

Háromgólos hátrányban a Hypo
Tévében az elődöntők
Görbicz nélkül a győzelemért

handball.hu

További hírek