DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9tjoxQ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Magyarország: Pekingre fel! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Magyarország: Pekingre fel!

2008. március 30. 13:32 © handball.hu

Az olimpiai selejtezőtornák bukaresti csoportjában a tegnapi eseményeket követően a magyar válogatottnak ma legalább egy döntetlenre volt szüksége Japán ellen a pekingi kvóta megszerzéséhez, ám nem érte be ennyivel...

Magyarország: Pekingre fel!
Olimpiai kvalifikációs torna, 2. csoport, 3. forduló

Japán - Magyarország 29-39 (14-20)
Bukarest, 1000 néző
Vezette: Stanojević, Višekruna (SRB)
Japán gólszerzői: Fujii 10, Komatsu 5, Hirai 4(4), Sakamoto 4, Arihama 4, Omae 1, Nagano 1
Magyarország gólszerzői: Vérten 9, Tóth 8(1), Görbicz 6(1), Ferling 6, Szamoránsky 3, Szűcs 3, Lovász 2, Szucsánszki 2(1)
Kiállítások: 4 ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 3/3

Tóth és a kezdőként helyet kapó Ferling egy-egy találatával kezdődött a mindent eldöntő mérkőzés, melyre Sakamoto és Fujii válaszolt. Vérten mind gyorsaságból, mind küzdeni tudásból jelesre vizsgázott már az első percekben, mellette Ferling bizonyult tarthatatlannak a japán védőknek, aki kevesebb, mint tíz perc alatt már negyedszer volt eredményes. Hiába sikerült egy kis előnyt kicsikarni, a szívós és gyors ellenfél a félidő derekáig tartotta velünk a lépést (14. perc: 9-9).

A következő szakaszban a labdaeladások és a távolról ellőtt magyar gólok elbizonytalanították az ellenfelet, ennek köszönhetően Görbicz első góljával a 23. percre már 10-15 volt az állás. Ekkor a japánok holland mestere időt kért, ám csapatát nem igazán sikerült felrázni, hisz ismét egy 0-2-s szériát produkáltak lányaink. Ezután viszont meglepetésre a mieink adtak alább a tempóból, de a félidei stabil vezetésünk így sem forgott veszélyben (14-20).

A japán együttes a szünetről visszatérve jelezte, hogy nem hagyott még fel továbbjutási terveivel, és helyenként hatalmas átlövésekkel villanva a félidő harmadáig tartani tudta a különbséget. A válogatottba több mint három év után ezen a tornán visszatért Lovász is megszerezte első találatát, hozzájárulva ahhoz, hogy az utolsó negyedórát már tízgólos különbséggel kezdje a csapat (20-30).

Az ellenfelük innentől már csak a mi hibáinkból tudott építkezni. A mínusz tizenkettőről ismét egyjegyűre tornázták a szigetországiak a hátrányt, de ez sovány vigasz volt számukra. Tóth a második játékrészben ejtett jó pár hibája mellett újból rákapcsolt a gólgyártásra, és már nyolcnál tartott. Az utolsó percekre Hajdu János igyekezett az eddigi kimaradóknak is lehetőséget adni. A vége: 29-39, az eredmény pedig az olimpiai kvóta!



A csoport másik mérkőzése
Lengyelország - Románia 26-27 (13-16)
Bukarest, 3000 néző
Vezette: Gatelis, Mažeika (LTU)

Lengyelország gólszerzői: Kudłacz 7, Duda 5, Polenz 3, Majerek 3, Damięcka 3, Niedźwiedź-Cecotka 2, Malczewska 2(1)
Románia gólszerzői: Stanca 7, Lungu 5(2), Brădeanu 4, Balint 2, Neagu 2, Meiroşu 2, Maier 2(1), Beşe 1, Luca 1, Olteanu 1
Kiállítások: 6 ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/1 ill. 7/3

A románok az olimpiai szereplés tudatában léptek pályára, és bár jól játszottak, legfőképpen a második félidőben sok hibát ejtettek. A lengyelek már két góllal is el tudtak húzni az ellenféltől, Sadowska a kapuban is bemutatott néhány csodás védést - köztük Lungu és Brădeanu büntetőjét hárította -, ám az utolsó percekre román előny kerekedett, s végül egy góllal meg is nyerték a találkozót.



A pekingi olimpián résztvevő csapatok:
Kína – a rendező
Oroszország – a világbajnok
Norvégia – az Európa-bajnok
Angola – az Afrika-bajnok
Brazília – a Pánamerikai Játékok győztese
Kazahsztán – az ázsiai selejtező győztese
Németország - I. selejtezőcsoportból
Svédország - I. selejtezőcsoportból
Románia - II. selejtezőcsoportból
Magyarország - II. selejtezőcsoportból
Franciaország - III. selejtezőcsoportból
Dél-Korea - III. selejtezőcsoportból

Ellenfélnéző: Japán

handball.hu

További hírek