DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY5TmIpl' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A Vâlcea nyert, de az ETO örül | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Vâlcea nyert, de az ETO örül

2008. március 15. 17:40 © handball.hu

Hiába győzte le a Vâlcea hazai pályán a Győri Audi ETO-t, az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a Toljatti hazai sikerének köszönhetően már semmiképp sem juthat a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé Tadici alakulata.

A Vâlcea nyert, de az ETO örül
Bajnokok Ligája, I. középdöntő-csoport, 6. forduló

CS Oltchim Rm. Vâlcea - Győri Audi ETO KC 32-27 (17-13)
Ramnicu Vâlcea
Vezette: Vicente Breto Leon, Jose Antonio Huelin Trillo (ESP)
A Vâlcea gólszerzői: Stanca 5, Olteanu 5, Lecusanu 7/3, Maier 6, Luca 5, Babeanu 1/1, Tacalie 2, Ivan 1
Az ETO gólszerzői: Vérten 4, Bradeanu 6, Mravíková 7, Görbicz 2, Hornyák 5, Spiridon 2, Kovacsics 1
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/0
Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Meglepetésre Romániában kellőképpen foghíjas lelátók fogadták a győri lányokat.

Vérten kettő és Bradeanu egy találatával indította a meccset az ETO, ám ezután Lecusanu három és Stanca egy góljával a tizedik percre már három góllal a román csapat vezetett (6-3). Habár Herr Orsi az előző csatákhoz hasonlóan a szélső lövésekkel most is hadilábon állt, a labdaszerzésekből indított támadásokkal tudott a csapata „operálni”. A 18. percre Maier találatát követően már hattal mentek a románok (12-6).

Hiába kapcsolt a vendég-együttes nagyobb tempóra, Hornyák „szokásához híven” kispadra kényszerült, s így emberhátrányba juttatta együttesét. Nem ő volt viszont az egyetlen a győrieknél, aki ilyen helyzetbe került, hiszen Görbicz már a második kétpercét kapta (23. perc: 13-8). Az 5-1-es védekezés nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket Konkoly alakulatában: sorozatban kapta a Valcea a büntetőket, az ETO pedig a kiállításokat. A forduláskor négy góllal a románok lehettek nyugodtabbak.

A második játékrész magyar oldalról egy Hornyák-duplával indult, és rövid idő alatt kettőre zárkózott a vendég-csapat (19-17), és a kritikus szituációkban ezúttal is a román válogatott, ám a Győr színeiben szereplő Bradeanu vette hátára gárdáját. A 39. percben az Oltchimnál Bese megkapta harmadik kétperces büntetését is, így fel kellett ülnie a lelátóra. Mravíková továbbra is tartotta százszázalékos helyzetkihasználását, és a hazaiak elsietett támadásaiból már többször is labdát szereztek a magyarok.

Görbiczék több alkalommal is támadhattak a két gólra zárkózásért, ám Maier újabb találatával már villámgyorsan ötre nőtt hátrányuk (49. perc: 28-23). A román menetelés azonban itt még közel sem állt meg, és a mezőnyjátékosok mellett Pislaru is kellőképpen kivette a részét a stabil vezetés szinten tartásából. Görbicz Anita hiába próbálkozott, nem sikerült az idei jubileumi századik Bajnokok Ligája-gólt ma megszereznie, ám a továbbjutás tényével a birtokában emiatt valószínűleg cseppet sem bánkódott. A Valcea korrekt, céltudatos játékkal szerzett ötgólos győzelmet, ami számára csak a tisztes búcsút jelentette az idei BL-küzdelmektől.

Az 1. csoport végeredménye
1. Győri Audi ETO KC 6 4 0 2 184-165 8 pont
2. HK Lada Toljatti 6 4 0 2 179-181 8
-----------------------------------------
3. CS Oltchim Rm. Vâlcea 6 3 1 2 188-168 7
4. 1. FC Nürnberg 6 0 1 5 163-200 1

A Toljatti került az elődöntőbe
Pálinger és Tomori itthon maradt
Tovább dagad a Tadici-botrány
Román szemrehányás a győrieknek
"Minden tőlünk telhetőt megtettünk"

handball.hu

További hírek