Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Letörtük a németek szarvát”

2008. március 2. 9:17 © handball.hu

A handball.hu a Győri Audi ETO harmincadik győzelmét követően is interjúkat készített. Ezúttal Bakos István kapusedzőt, Pálinger Katalint, Simona Spiridont, valamint a Nürnberg vezetőjét, Herbert Müllert csíptük el.

„Letörtük a németek szarvát”
handball.hu: Hogy van a sérült bokád?
Pálinger Katalin: Kinevettek a lányok, amikor azt mondtam nekik, hogy be lesz dagadva a lábam, de amikor levettem a zoknimat, hatalmas és lila volt a lábfejem. Mivel nincs túl sok bokaszalagom, ezért nincs, ami elszakadjon. Mikor ráugrottam a labdára, nagyon kiment a lábam, és rettentően fáj is. Bízom benne, hogy megfelelő orvosi kezeléssel - amelyet már a hazafelé tartó buszúton megkapok - minél előbb pályára léphetek ismét.

handball.hu: Elég komolyan fejbe is dobtak a labdával, nem?
Pálinger: Az volt az első sokk a meccsen, utána viszont rögtön kivédtem egy hétméterest, aminek így külön örültem.

handball.hu: Hogyan tudtok ilyen ellenállhatatlanul kézilabdázni immár harminc találkozó óta?
Pálinger: Minden mérkőzést ugyanolyan komolyan veszünk, és profiként készülünk. Büszke vagyok rá, hogy letörtük a szarvát ennek a német csapatnak, mert annak ellenére, hogy most már szimpatikusan viselkedtek, kicsit talán nagy volt az önbizalmuk velünk szemben.




handball.hu: Hogyan foglalnád össze a BL-meccset a kapusok szempontjából?
Bakos István: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és a második félidő közepéig azt is kaptuk, amire számítottunk: agresszíven, keményen támadtak a németek, nem ismertek lehetetlent. A kapusteljesítmény emiatt feltétlenül kellett. Pálinger Kati jól tette a dolgát, ahogy eddig is, ez pedig elbizonytalanította a Nürnberget. A második félidőben viszont Katinak balszerencsésen kiment a bokája, de ez a játék ilyen: gladiátorok harca. Bokaszalagjai nincsenek már, csak tartószalagjai, így előre billent le a bokája, nem oldalirányba, mert csak arra hajlik neki.

handball.hu: Herr Orsolyával is elégedett vagy? Szélről talán pár védhető gól is esett.
Bakos: Igen, és ezt ő is tudja, hiszen előre megbeszéltük, hogy Beck beugrik, és jobb kézzel, jobb szélről lő. Ha Orsi teljes testtel, zártan a lövésbe áll, biztos, hogy elakad benne a labda. Viszont ő felemelte a lábát, Beck pedig ellőtte alatta. Mikor kérdeztem tőle, hogy miért így védett, hiszen előtte elemeztük a németek játékosait, azt válaszolta, nem tudja. Innen is látszik, mennyire izgult, hiszen ő a fiatal kategóriába tartozik. Azon az úton vagyunk, hogy egy kis magabiztosságot adjunk neki.




Hertbert Müller: Először is gratulálok a Győrnek, amely megérdemelt győzelmet aratott. Egy nagyon-nagyon jó kézilabdát játszottak, olyat, ami nekem igencsak tetszik, hiszen olyan elemeket tartalmaz, melyek nemcsak igen modernek, hanem szépek is egyben. Emellett csapatként is kiemelkedőt alkottak. A világklasszis Görbicz ismét azt csinált a pályán, amit csak akart, és tizenhét helyzetéből tizenkettőt értékesített, ami szenzációs szám. Anita mellett Tomori és Brădeanu nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Az első félidőben két oka volt a hátrányba kerülésünknek: Pálinger Katalin és mi magunk. Magunkat azért okolhatjuk, mert ekkor legalább tíz százszázalékos helyzetünk is kimaradt, ami megbosszulta magát, és a szünet után így plusz öt góllal a zsebében az ETO jöhetett ki nyugodtabban a pályára.

A második játékrészben több olyan helyzetünk is volt, ami ha bemegy, az lélektani pluszt jelentett volna a lányaimnak, ám mivel ezek kimaradtak, így a kontrákból az ellenfél nem kegyelmezett. Öt góllal kikapni nem szégyen. A tizenegy gól tényleg nem szép, de a magyarok valóban ennyivel jobbak voltak ezúttal. Csak akkor lehetett volna esélyünk, ha határozottabban összeáll a védelmünk, tudjuk tartani a lépést a győriek tempójátékával, és nem hagyjuk ki azt a halomnyi ziccert. A Vâlcea vereségével az ETO csoportelsőként juthat az elődöntőbe, ehhez teljes szívemből gratulálok neki. Az osztrák válogatottban nálam játszó Spiridon sikereinek különösképpen örülök, és további sok sikert kívánok neki és a csapatnak is!




Simona Spiridon: Herbert és csapata ellen számomra mindig furcsa érzés pályára lépni, ezúttal sem volt ez másként. A játék azonban most is, és két héttel ezelőtt is sokkal jobban ment nekünk. Emiatt bocsánatot szeretnék kérni tőle! (nevet)






handball.hu (bee, jj), Nürnberg

Az ETO már az elődöntőben

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi