Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tomori: Hatalmas élmény volt

2008. február 24. 20:11 © handball.hu

A Győri Audi ETO KC játékosait, Vérten Orsolyát, Tomori Zsuzsát, és Konkoly Csaba vezetőedzőt csíptük el a Vâlcea elleni mérkőzés után.

Tomori: Hatalmas élmény volt
Tomori Zsuzsa: Éreztem a hullámvölgyöt a játékomban, de mostanában Konkoly Csabának köszönhetően igen sokat edzek külön, s nagyon örülök, hogy éppen a Vâlcea ellen jött ki ilyen jól a lépés. A BL-ben egyre jobb ellenfelekkel kerülünk össze, s remélem, hogy az én formám is fölfelé ível. Bár a Vâlcea komoly csapat, mi egyszerűen idehaza ilyen közönség előtt nem kaphattunk ki. Szurkolóink nyolcadik játékosként segítettek minket, ami nekem is hatalmas élmény volt, hiszen soha nem játszottam még ilyen atmoszférában. Amikor kiszaladtunk a pályára, már akkor tudtuk, hogy itt csak nyerhetünk.

Vérten Orsolya: Azért győztünk, mert az első pillanattól kezdve odafigyeltünk minden mozdulatunkra. Igaz, ellenfelünk a végére kicsit feljött, igaz, ez főképp fáradtságunknak volt köszönhető, és annak, hogy már nem tudtunk százszázalékosan koncentrálni. Szerencsére most a védekezésünk és a támadójátékunk is elég jól összeállt, és a közönségünk is belehajszolt minket a sikerbe. A csapat azt jelenti, hogy ha egyikünknek nem megy, akkor a másikunk a helyébe tud lépni. Jövő héten felvesszük a kesztyűt a Nürnberggel is, ugyanolyan határozottan fogunk kézilabdázni, mint most, s akkor nem lehet gond.

Konkoly Csaba: Két szenzációs kapusunknak, és nagyon fegyelmezett védekező- és támadójátékunknak köszönhettük a győzelmet a „román válogatott” ellen, amely igazolta a hírét.

handball.hu: Ezúttal is kiderült, hogy az ETO nem egyszemélyes csapat, hiszen Görbicz mellett mások is bőven kivették a részüket a gólszerzésből…
Konkoly: Sajnos a mi sportágunkban nem számolják a gólpasszokat, mint például a kosárlabdában. Pedig akkor az is kiderülne, hogy amikor Anita magára húzza a vele szemben védekező embereket, továbbjátssza a labdát, társai előtt ajtó-ablakként nyílik szét a védelem. Ma a mellette és mögötte lévő játékosok is rengeteg helyzetet tudtak kialakítani, nem ijedtek meg attól, hogy a világ legjobbját külön fogták.

handball.hu: Tomori Zsuzsa formaingadozása rejtély. Mi lehet az ok?
Konkoly: Fiatal. Hallottam, hogy dicsért az interjúban, említette, hogy rengeteget dolgozunk külön. Ez valóban így van, heti egy alkalommal pluszban foglalkozunk a keretben lévő fiatalokkal, ilyenkor csak ők edzenek egy, illetve két kapussal. Tomori pont a hét elején került egy kisebb gödörbe, de akkor is azzal nyugtattam, hogy semmi gond, a hullámvölgyei csak fiatal életkorából fakadnak. S láss csodát, legnagyobb örömömre most szenzációsan megoldotta mind a védekezést, mind pedig a támadást.

handball.hu: Jövő héten a Nürnberg otthonába utaztok. Mit várhatunk a találkozótól?
Konkoly: Legelőször is a Vác elleni Magyar Kupa-mérkőzésünkre készülünk, utána a Nürnbergre. Mindenképpen a győzelemért harcolunk, hiszen bagatell lenne azt kijelentenünk, hogy hátradőlhetünk a páholyunkban, mert továbbjutó helyen állunk. Ez pont olyan, mint magyar bajnoknak kikiáltani magunkat. Majd ha átforgattuk május 28-at a naptárunkon, akkor lehet végső konklúziót levonni, és értékelni. Azon vagyunk, hogy ne énekeljék ki a sajtot a szánkból.

handball.hu: Milyen taktika válhat be leginkább az agresszív németek ellen?
Konkoly: Kisebb-nagyobb hullámvölgyeink ellenére (melyeket folyamatosan próbálunk simítgatni) igyekszünk azt bizonyítani, hogy minden egyes mérkőzésünkre maximálisan felkészülünk. Ha ez sikerül, tiszta a lelkiismeretünk az eredményt tekintve. Nem volt még olyan mérkőzésünk, amelybe „kapkodva” ugrottunk volna bele. Hogy a meccs képét tekintve tudunk-e változtatni a játékon, az megint más kérdés. A Vâlcea elleni derbit tekintve úgy vélem, taktikailag, erőnlétileg közel 70-80 százalékos állapotban vagyunk. Ezekre az alapokra már csak építkezni tudunk reményeim szerint. A fanyalgóknak pedig igyekszünk bebizonyítani, hogy nem csak a rossz formában lévő, és sérültekkel bajlódó csapatokat tudjuk legyőzni!

A nagy falat is kipipálva

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi