Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Könnyedén nyert az ETO

2007. október 13. 16:23

A 7. bajnoki forduló rangadóján a Győr kilencgólos győzelmet aratott a Cornexi fölött. Értékes győzelmet aratott a Derecske a Vác ellen, míg a Hódmezővásárhely nem bírt a Vasassal.

Tomori: 7 gól
Tomori: 7 gól
NBI, 7. forduló

Győri Audi ETO KC - Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn 34-25 (17-14)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 2000 néző
Vezette: Herczeg, Südi

Győri Audi ETO KC: Pálinger - Mravikova 6, Bradeanu 3, Temes 3, Görbicz 6(6), Tomori 7, Vérten 3. Cserék: Herr (kapus), Dokics 3, Spiridon 3, Szölösi, Szegedi, Hornyák, Kovacsics. Edző: Konkoly Csaba.
Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn: Djerics - Balogh 5, Trishchuk 3, Tápai 5(2), Vijunaite 4, Bernataviciute 1, Vaszari 3. Cserék: Fekete (kapus), Szrnka 4, Kamper, Lévai, Vayer. Edző: Vura József.
Kiállítások: 4 ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/6 ill. 2/2

Változatos mérkőzést játszott a Cornexi-Alcoa csapata a Győri Audi ETO otthonában. A hazaiak papírforma győzelmet arattak ugyan a székesfehérvári együttes felett, de a vendégeknek több alkalommal is lehetőségük volt arra, hogy izgalmassá tegyék a találkozót. Vura József lányai az utolsó tíz percben engedtek ki, onnantól pedig a győriek magabiztosan nyerték az összecsapást.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője: Úgy indultunk neki, hogy szerettük volna mindenképpen megnehezíteni az ellenfél dolgát egy taktikus jó játékkal, egy jó mérkőzést játszva. A meccs alatt kétszer is sikerült felzárkóznunk, az elején, amikor elment a Győr hat góllal és a második félidőben is. Harmadszor már sajnos nem sikerült, mert nem volt rá időnk. Tudjuk, hogy jobb képességű és talán adottságú játékosokból áll ellenfelünk, és igazán az volt a célunk, hogy nagy erőbedobásra késztessük őket, amit talán az mutat, hogy a fiataljaikat nem is tudták szerepeltetni.

Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője: Számunkra nem csak a különbség volt a lényeg, hanem, hogy amit taktikailag megbeszéltünk, azt mennyire tudjuk megvalósítani. Ez 60-70%-ban sikerült. A védelem és kapus közti összhangban volt számomra hiányosság, olyan értelemben, hogy amikor a csapat ezen két egysége összedolgozott, akkor kialakult a 6-7 gólos előny, utána viszont volt, hogy valamelyik kiengedett. A második félidőben már tudatosan védekeztünk, ennek köszönhető, hogy meg tudtuk őrizni az előnyünket.

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője: Jó meccset játszottuk, megnehezítettük a Győr dolgát, de a végére fejben elfáradtunk. Úgy érzem, egységesen tudtunk működni, és úgy látom, hogy pozitív irányba halad a csapat. Próbálunk túljutni a nehézségeken, hiszen rengeteg sérültünk van, így az edzőnk sincs egyszerű helyzetben – hozzáteszem, én is műtét előtt állok a térdemmel.

Vaszari Virág, a Cornexi balszélsője: A győriek az elején nagyon csúnyán elmentek, de szerencsére összeszedtük magunkat, és volt, hogy csak egy volt köztünk a különbség. A végén viszont elfáradhattunk, vagy nem tudtunk már eléggé koncentrálni, így nem sikerült tartanunk magunkat. A mérkőzésen egyébként jól látható volt, hogy küzdelmesen sikerült felállnunk, és az ötvenedik percig partnerei voltunk a Győrnek. Türelmesen játszottunk, betartottuk a taktikai utasításokat, ami talán azt mutatja, hogy kifelé haladunk a gödörből. Az eddigi meccseinkhez képest szerintem már lehetett látni a javulást. Személy szerint eddig inkább a védekezésben kaptam szerepet, most viszont támadásban, a balszélen is több feladatot kell a jövőben megoldanom. Nehéz lesz, de ugyanúgy dolgozom tovább, ahogy eddig, hiszen sokat kell bizonyítanom mind a csapat, mind a közönség felé.”

Forrás: Presstige Média


Tajtavill-Derecske - Váci NKSE 31–29 (17-15)
Derecske, 500 néző
Vezette: Kékes, Kékes
A Derecske gólszerzői: Pádár 10, Kocsik 5, Kereki 4, Rácz 4, Flaskova 2, Szamosi 2, Sütő 2, Kudor 1, Szamosi 1
A Vác gólszerzői: Farkas 6, Gerstmár 5, Veszeli 5, Ábrahám 5, Schmidt 3, Szilágyi 3, Orbán 2
Kiállítások: 6 ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/1 ill. 1/0

Roppant fontos két bajnoki pontot szerzett a Tajtavill-Derecske együttese, miután egy végig kiélezett találkozón 31–29-re legyőzte az egyik közvetlen riválisnak számító Vác alakulatát.

Az összecsapást megelőzően mindkét együttes négy ponttal állt a tabellán, így az is volt a tét, hogy melyikük kerül lépéselőnybe. Nem éppen a megfelelő fordulatszámon kezdett a hazai alakulat, és bizony jónéhány perc eltelt, mire magukhoz tértek a Köstner-tanítványok. Noha a derecskei publikum mindent elkövetett, hogy megadja a megfelelő háttértámogatást, ám egy ideig a lányok nem nőttek fel ehhez a szinthez. A váciak cseppnyi megilletődöttség nélkül játszottak, és szinte hibátlanul használták ki a kínálkozó lehetőségeket, ezzel nem kis örömet okoztak a csapatot elkísérő, végig sportszerű szurkolótáboruknak. Ám amint sikerült a hazai hálóőröknek labdát fogniuk, és amint Rácz és Pádár is egyre jobban beindult, úgy javult a hajdúságiak teljesítménye is. Ám igazából egyetlen pillanatra sem nyugodhattak meg a hazaiak, egészen a lefújásig küzdelmes és kiélezett volt a mérkőzés. A második harminc percben a Szamosi-testvérek és Kereki Edina is fontos pillanatokban talált be, és a két átlövő, Kocsik és Pádár is hozta magát. Ide-oda hullámzott a játék, és a flúgos futamban végül a hazaiak értek célba. A találkozó végén hosszú percekig ünnepelte övéit a most is jelesre vizsgázó derecskei drukkerhad.

A Tajtavill-Derecske együtese ezzel a harmadik diadalát aratta az élvonalbeli pontvadászatban. A derecskeiek és egyben a mérkőzés legeredményesebbje a 10 gólt szerző Pádár Margó volt.

Köstner Vilmos: Látszott, hogy mindkét csapat számára fontos volt a két pont. A játékosok akaratban maximumot nyújtottak, sajnos emiatt sokat is kapkodtak.
Kenyeres József: Gratulálok a Derecskének, mi nem tudtuk azt a játékot nyújtani, ami egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez szükséges.

Forrás: derecskekezilabda.hu


ASA-Hódmezővásárhelyi NKC - Uniqa-Vasas 27-27 (15-15)
Hódmezővásárhely, 500 néző
Vezette: Hargitai, Markó
A Vásárhely gólszerzői: Nikolayenko 6, Jenőfi 5, Wolf 5, Borbély 4, Koroknai 3, Földes 2, Gerstmár 1, Szepesi 1
A Vasas gólszerzői: Balog 11, Kuprichenkova 6, Nagy 3, Gaál 2, Kolos 2, Pollakova 2, Sterbik 1
Kiállítások: 20 ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 10/8

A pontvesztéssel végződött Goldberger elleni meccs után, Papp György vezetőedző együtt értékelte a lányokkal az eddigi teljesítményt. Átbeszélték azokat a dolgokat, amiken feltétlenül javítaniuk kell, és összegyűjtötték azokat, amik jól működtek eddig is. Ezután személyre szabva meghatározta az egyes játékosok feladatait az elkövetkezendőkre.

Úgy tűnik a két hét alatt taktikailag és mentálisan is sikerült jól felkészülnie a csapatnak, a lányok nagy elszántságának meglett az eredménye: azaz pontszerzés, egy papíron nálunk jóval erősebb csapat otthonában.

Ennek a döntetlennek szurkolóink felé is azt kell sugároznia, hogy a játékosok mindig képességeik maximumát próbálják nyújtani, megérdemlik a bizalmat és a biztatást.

"Volt tartása a csapatnak, egy emberként küzdöttek a lányok. Nagy bizonyítási vágy volt bennük, hiszen meg akarták mutatni, hogy ez a társaság nem az utolsó helyre hivatott. Alapcélunk a bentmaradás, de azért a középmezőny vége lenne az igazi ." - kezdte a találkozó értékelését Papp György, majd így folytatta:

"Miután Guiut a kezdeti bizonytalankodása miatt lecseréltem, Tóth Zsanett nagyon jó kapus teljesítményt nyújtott 45 percen keresztül, de a hajrában újra pályára lépő kezdő hálóőrünknek is nagy szerepe volt a pontszerzésben.

Jól összeszedett volt a védekezésünk. A héten igazolt – saját nevelésű - Lőw Andrea elsősorban a védekezésben jeleskedett, azt gondolom nagy segítségére lesz a csapatnak a jövőben.
Balog Bea biztos kézzel értékesítette a büntetőket, kis megingás után a döntő pillanatokban megint nem hibázott.

Kupricsenkova kimagaslóan játszott, sajnos térdsérülést szenvedett, az utolsó tíz percben már nem is tudtuk pályán tartani.

A legutóbb némiképpen elmarasztalt átlövőink is jól teljesítettek. Nagy Kriszta a hét utolsó három napjában - betegsége miatt - nem tudott edzeni, de így is vállalta a játékot, és Pollakova teljesítménye is javuló volt. Sokat segített neki, hogy Lőw Andi az ő válláról is tud terheket levenni, hiszen jelenlétével nő a variációs lehetőségeim száma, a kulcsjátékosokat időnként le tudom hozni a pályáról, tudnak erőt gyűjteni.
Gaál Adrienn beállós játékával teljesen elégedett vagyok, jó formában van.

Nagyon örülök az egy pontnak, szemmel láthatólag a lányok is megkönnyebbültek. Azt gondolom a csapatszellemnek is jót tesz az, hogy sikerült bizonyítaniuk, egy a középmezőny elejéhez tartozó csapat otthonában is képesek egyenrangú ellenfélként játszani."

Forrás: vasassc.hu


ETO-Cornexi a számok tükrében
Az esélyesek nyertek

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi