DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYJSdWxn' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik a Iuventa Michalovce | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik a Iuventa Michalovce

2007. szeptember 25. 16:18 © handball.hu

A Nagymihály személyében az izlandi Stjarnannál sokkal komolyabb képességű klub érkezik a hétvégi BL-selejtezőre Győrbe. A szlovákok több képzett játékossal is rendelkeznek, nem mellesleg pedig rendszeresen hazánkban töltik a felkészülési idejük egy részét.

A háromszoros szlovák bajnok
A háromszoros szlovák bajnok
A Iuventa legutóbb éppen augusztusban szerepelt Magyarországon, méghozzá a debreceni szervezésű AVE Ásványvíz-kupán. Itt a Slavia Prahát nyolc góllal verték a szlovákok, ám a román Valcea 13 találattal küldte őket az öltözőbe. A torna bronzérméről mindössze egy góllal maradtak le, ugyanis 37-36-os vereséget szenvedtek a szlovén bajnok Krim ellen, ami persze figyelemre méltó eredmény.

A gárdában különösen oda kell figyelni Lívia Kalaninovára, Lenka Krajcárovára és persze legjobbjukra, Alzbeta Tóthovára, aki Debrecenben is kiérdemelte a gólkirálynői címet.

Dusan Danis
A Nagymihály edzője, Dusan Danis a handball.hu érdeklődésére elárulta, hogy gyakori magyarországi "kirándulásaik" oka az itt tapasztalható minőségi kézilabdázás. A sportágnak nálunk értéke van, rendkívül erősek a csapataink, és természetesen a magyar kézilabdaiskola igen pozitív hatással van a felkészülésükre. A győri BL-selejtezőn az összes mérkőzésen a győzelemre hajt majd a Nagymihály, sőt, Danis edző a végső diadalban is bízik.

------------------------

IUVENTA Nagymihály (játékoskeret)

Legjobb európai eredmények
Bajnokok Ligája, 2003/04: 1. kvalifikációs kör
EHF-kupa, 2003/04: 3. forduló
EHF-kupa, 2004/05: 3. forduló
EHF-kupa, 2005/06: 2. forduló
Bajnokok Ligája, 2006/07: 2. kvalifikációs kör
EHF-kupa, 2006/07: nyolcaddöntő

Legjobb hazai eredmények
háromszoros cseh-szlovák közös bajnoki alapszakasz-győztes (2005, 2006, 2007)*
háromszoros szlovák bajnok (2003, 2006, 2007)
* a két ország a közös bajnoki alapszakasz után külön rendezi a rájátszást

------------------------

Kapcsolódó cikkünk:
Bemutatkozik az UMF Stjarnan


handball.hu (bghb, bee)

További hírek