DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYTaQ4yA' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik az UMF Stjarnan | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik az UMF Stjarnan

2007. szeptember 24. 14:38 © handball.hu

Péntektől vasárnapig a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban küzdenek meg a Bajnokok Ligája első selejtezőcsoportjának alakulatai. Sorozatunkban igyekszünk bemutatni a résztvevő klubokat. Elsőként az izlandi UMF Stjarnant ismerhetitek meg jobban a vezetőedző, Adalsteinn R. Eyjólfsson segítségével, aki készséggel állt a handball.hu rendelkezésére.

Fotó: www.stjarnan.is
Fotó: www.stjarnan.is
handball.hu: Gondoltad volna, hogy a BL előselejtezőjében az összes ellenfeleteket, még a fehérorosz Minszket is sikerül legyőznötök?
Adalsteinn R. Eyjólfsson: A Minszk elleni mérkőzés előtt nem tudtuk mire számíthatunk, hiszen az olaszországi előselejtezőn láttuk őket először játszani. Miután láttam egy meccsüket, már sejtettem, hogy képesek lehetünk föléjük kerekedni. Mindent megpróbálunk, hogy a legjobbat kihozzuk magunkból ezen a szinten is.


handball.hu: Mik az esélyeitek Győrben? Milyen eredményekkel lennél elégedett?
Adalsteinn R. Eyjólfsson
Eyjólfsson: Hamarosan kiderül, mire leszünk képesek Magyarországon. A csoportelsőségre nem sok esélyt látok, de ha sikerülne nyernünk egy meccset, számunkra már az is hatalmas eredmény lenne. A Stjarnan igen fiatal csapat, amelyben nincsenek sztárok, a kezdősorunk ugyanolyan képességű, mint a cseréink.

handball.hu: A romániai légiósotok, Florentina Stanciu korábban már szerepelt a francia Metzben. Ez jelenthet valamiféle pluszt számotokra?
Eyjólfsson: Természetesen ez akár előnyös is lehet, bár Florentina már három éve elhagyta a francia csapatot, úgyhogy nem tudom biztosan, mennyit tud segíteni nekünk feltérképezni ellenfelünket. Mindhárom csapatról kaptunk felvételeket, amelyeket megpróbálunk eredményesen felhasználni. Az biztos, hogy számunkra hatalmas kihívás ilyen komoly nemzetközi szinten megmérettetni magunkat.

------------------------

UMF Stjarnan (játékoskeret)

Legjobb európai eredmények
City-kupa, 1993/94: legjobb 32 között
City-kupa, 1994/95: legjobb 32 között
Bajnokok Ligája, 1995/96: legjobb 32 között
Challenge-kupa, 2004/05: nyolcaddöntő
Kupagyőztesek Európa Kupája, 2005/06: 2. forduló
Bajnokok Ligája, 2007/08: 1. kvalifikációs torna: A-csoport, 1. hely

Legjobb hazai eredmények
ötszörös izlandi bajnok (1991, 1995, 1998, 1999, 2007)
négyszeres Izland Kupa-győztes (1989, 1996, 1998, 2005)

------------------------

A BL-selejtező menetrendje:

Szeptember 28. (péntek)
16:00 HB Metz Moselle Lorraine - UMF Stjarnan
18:00 Györi Audi ETO - IUVENTA Michalovce (Sport1)

Szeptember 29. (szombat)
16:00 IUVENTA Michalovce - HB Metz Moselle Lorraine
18:00 Györi Audi ETO - UMF Stjarnan (Sport1)

Szeptember 30. (vasárnap)
16:00 IUVENTA Michalovce - UMF Stjarnan
18:00 Györi Audi ETO - HB Metz Moselle Lorraine (Sport1)

------------------------

Kapcsolódó cikkünk:
A Győrnek izlandi ellenfél jutott


handball.hu (bghb, bee)

További hírek