Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Győrnek csak matematikai esélye maradt

2006. február 11. 17:53 © handball.hu

Ellentétes félidők után a Győri Graboplast ETO gárdája 28-26-os vereséget szenvedett a Kometal Skopje csapatától, és így szinte biztosan kiesett a BL további küzdelmeiből. A magyar bajnok valószínűleg a KEK-ben folytathatja nemzetközi szereplését. Ha esetleg nyernek az oroszok Dániában, és az utolsó fordulóban a Győr megveri az Aalborgot, még elérhető a negyeddöntő.

A Győrnek csak matematikai esélye maradt
Bajnokok Ligája, D-csoport, 5. forduló
Győri Graboplast ETO KC - RK Kometal G. P. 26-28 (17-12)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2500 néző
Vez.: Vodopivec, Krasna (szlovének)

Győr: Herr O. - Kovacsicz 4, Bradeanu 5, Görbicz 7(4), Dokic 1, Mörtel 4, Vérten 2. Cserék: Petróczi (kapus), Temes 3(3), Bódi, Nagy K., Juhász, Lazer. Edző: Róth Kálmán
Kometal: Kolesnik - Todorovska 5, Loki 1, Radulovic 3, Platon 3, Portjanko 3, Özel 9(1). Cserék: Boriszenkó (kapus), Bujanova 3(2), Nahcivanli, Amorim 1, Rajhel. Edző: Andrej Portnoj
Hétméteresek: 7/10 (Mörtel, Görbicz és Temes hagyott ki egyet-egyet); 3/4 (Özel hagyta ki)
Kiállítások: 12 perc (Görbicz, Bradeanu, Kovacsicz, Dokic, Bradeanu, Juhász); 14 perc (Platon, Radulovic, Portjanko, Platon, Loki, Todorovska, Portjanko)
Időkérés: ( - , 39' 19") ; (20' 58", 58' 08")

A mérkőzés sportszempontból is hatalmas jelentőséggel bírt, de a meccs előtti bejelentés talán még fontosabb volt a hazai csapat jövője szempontjából: a következő idénytől kezdődően az Audi Hungária három évre névadó szponzori szerződést kötött a Győri ETO-val.

A meccs első találatát szép szélsőbefutás után Vérten szerezte, majd Herr hárította Özel, Todorovska és Bujanova lövéseit. Elképesztő hangerejű szurkolóik biztatása ellenére kissé megilletődötten kezdte a meccset a vendégcsapat, de Özel hetesből lőtt találatával meg tudták közelíteni a győrieket (7. perc: 3-2).

Bradeanu percei következtek: a világbajnoki ezüstérmes román játékos pontosan védekezett, támadásban pedig rendre eredményesen tört be a falba.

Tóth László, a férfi junior válogatott szövetségi kapitánya: A nagy tét rányomja a bélyegét a meccsre, az ideges játékosok nem is tudnak szavakkal kommunikálni a hatalmas hangzavar miatt. A Skopje támadójátéka nagyon bátortalan, meg vannak illetődve, az ETO-ban pedig Görbicz gólpasszai és Bradeanu góljai jelentik az igazi pluszt.

Egyre növelte előnyét a hazai gárda, Görbicz szélről lőtt találatával négyre nőtt a különbség (18. perc: 9-5). Igazi kupahangulat uralkodott a csarnokban, a vendégszurkolók sem maradtak le a hazaiaktól, mindkét tábor torkaszakadtából biztatta kedvenceit.

Tóth László: Minden játékelemben felülmúlja a hazai csapat a Skopjét, a nyitott védekezést egy úgynevezett "belső forgás balszél befutással" sikerült szétszedniük, csak ebből az egy figurából már három gólt lőtt a Győr.

Bradeanu egyszerűen megállíthatatlan volt az első félidőben: talpról, felugrásból és betörésből egyaránt betalált. A vendégeknél a török világsztár, Yeliz Özel igyekezett tartani a lépést, változatos bombái rendre a hálóban kötöttek ki (24. perc: 14-9). Kovacsicz Mónika biztos kézzel értékesítette a helyzeteit, a csarnokban zengett a "Játszik az ETO!". Sajnos, azonban ekkor csökkent a koncentráció, több kimaradt ziccer és technikai hiba után hét helyett "csak" ötgólos győri előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Tóth László: A lányaink játéka véleményem szerint magasan az elvárható fölé nőtt. Rendkívül kemény, agresszív védekezésük mellé Herr parádés védései párosultak. A megszerzett labdákból a közvetett indítások 80%-át eredményesen fejezték be. A felállt fal elleni támadójátékunk hihetetlenül tudatos volt, és ennek köszönhetően befutásokkal szét tudtuk szedni a nyitott védekezést: mind befutásból, mind betörésből és bejátszásból a hálóba találtunk. Mörtel és Bradeanu átlövései rendszeresen utat találtak a kapuba. A macedón csapattól a korábbi eredményeik alapján többet vártam, igazából csak Özel és Todorovska egyéni játéka emelkedett ki eddig, az összjátékukat nem lehet dicsérni. Csapatként és a kapusposzton a mieink sokkal jobban teljesítettek.

Herr Orsi ott folytatta a második félidőben, ahol az elsőben abbahagyta: ziccert, majd hetest hárított, de a az eredménytelen győri támadások miatt így is csökkentette hátrányát a macedón csapat. Az első öt percben a magyar lányok teljesen gólképtelennek bizonyultak (37. perc: 17-15).

A legkritikusabb pillanatban a fiatal Temes állt oda a heteshez, és úgy vágta be, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. A vendégek ennek ellenére továbbra is ellenállhatatlanul játszottak, míg az ETO csak szenvedett.

Tóth László: Most a Skopje játszik úgy, mint mi az első félidőben: rájöttek, hogy az egyénieskedés helyett a csapatjátékot kell előtérbe helyezni. A védekezésük is rengeteget javult, sokkal agresszívebben lépnek oda, és az ellentámadásokat rendre góllal fejezik be. Most is tapasztalhatjuk, hogy a mai kézilabdában egy ötgólos előnyt 10 perc alatt ki lehet egyenlíteni.

Válságos perceket élt át az ETO, szinte semmi sem sikerült, a macedónok pedig a pompásan működő páros kapcsolatok és bejátszások nyomán többször is vezetni tudtak. Ilyen helyzetben ismét Temes vállalta büntetődobást, és előbb lazán "megejtette", a kapust, majd ellentmondást nem tűrően vágta az alsó sarokba a labdát (47. perc: 21-21).

Tóth László: Özel nagyszerű játékos, a stílusa Görbiczéhez hasonlít, erősebb Anitánál, de játékintelligencia terén nem veszi fel vele a versenyt. A mérkőzés képe azért változott ennyire meg, mert a vendégek védekezése nagyon feljavult, ezáltal a cserekapus Boriszenkó is nagyot tud alakítani. A macedónok páros kapcsolatai kiválóan működnek. Támadásban a győri lányok most nagyon keveset nyújtanak, szinte csak hetesből tudunk gólt lőni.

Folyamatos macedón vezetés mellett zajlott tovább a mérkőzés, egyre inkább látszott, hogy ez a hajó már elúszott. Minden sikerült már a Kometalnak, Portjankó talpról, a láberdő között is be tudott találni. Végül a vendégek kétgólos győzelmet arattak, ezzel gyakorlatilag elütötték a Győrt a továbbjutástól. A magyar csapatnak mindössze matematikai esélye maradt.

Tóth László: A mérkőzés összképe alapján megérdemelten győzött a vendégcsapat. Óriási pálfordulás történt a második félidőben: a Skopje védekezése a férfi meccseken látható keménységi szintet súrolta. Ezzel párhuzamosan a kapusuk teljesítménye is szenzációs volt. Gyors indításból sok gólt dobtak, felállt fal ellen pedig az átlövő-beálló, és a befutó szélső vagy átlövő- átlövő kapcsolatokból legalább nyolcszor-tízszer betaláltak. A mi támadójátékunk eredményességéről mindent elmond, hogy a második félidőben csak kilenc gólt szereztünk, ebből is öt hetesből született. Véleményem szerint ez volt a döntő momentum.

Róth Kálmán: Én magam sem számítottam arra, hogy ilyen iramú mérkőzést tudunk játszani. Egy félidő erejéig visszatért a régi ETO. A jó védekezésből és kapusteljesítményből kiindulva a lerohanó játékunk egészen biztató volt 30 percen át, várható volt, hogy ennek következménye lesz, nem fogjuk végig bírni. Ezért a szünet után próbáltuk cserélgetni a játékosokat, és pihentetni a nem száz százalékosan egészséges lányokat. Újra bebizonyosodott, hogy Bradeanut sem támadásban, sem védekezésben nem tudjuk megfelelően pótolni. Be kell ismernem, hogy a cserepadunk mégsem olyan hosszú, mint amilyennek hittük. Úgy gondolom, hogy jobb erőbeosztással, a játékot időnként tudatosan visszafogva megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. Hangsúlyozom, ez a Skopje jobb csapat, mint a miénk, a legyőzésük mindenképpen bravúr lett volna. A második félidőben teljesen szétestünk, a végjátékban mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtunk. Nem könnyű edzői feladat ezt a csapatot úgy összeszedni, hogy közben folyamatosan fontos mérkőzéseket kell játszanunk. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy-két játékos fejében rendet kell tenni, és egy-két fenékbe bele kell rúgni. Nagyon hiányzik most az, hogy tavaly nem tudtunk a BL-ben rutint szerezni. Bár a csoportmeccsek során valószínűleg kiestünk volna, az a hat mérkőzés sokat jelentett volna az idei munkára való felkészülés szempontjából. Le tudtuk volna mérni, hogy kik azok a játékosaink, akik alkalmasak a BL-szereplésre, és kik azok, akik nem. Múlt héten lehetséges megoldásként felajánlottam a lemondásomat, de a hét közben olyan események történtek, amelyekből világosan kiderült, hogy nem én vagyok a kakukktojás. Ennek ellenére nekem is el kell gondolkodnom, és fel kell vállalnom a felelősséget. Be kell ismerjem, hogy nem minden igazolásunk sikerült úgy, ahogyan szerettük volna. Egy-két játékos nekem személy szerint is nagy csalódást okozott. Ami a folytatást illeti, talán kimondhatom, hogy amennyiben a KEK-ben folytatjuk: a helyünkre kerültünk.


II. félidő
!!! 59. Görbicz (26)-28
59. Time Out Kometal
!!! 58. Görbicz (25)-28
*** 58. Portjanko 2'
58. Portjanko 24-28
57. Kovacsicz 24-27
57. Özel 23-27
56. Platon 23-26
*** 55. Juhász 2'
55. Vérten 23-25
52. Özel 22-25
52. Mörtel 22-24
!!! 51. Bujanova 21-(24)
!!! 50. Temes ---
49. Platon 21-23
48. Bujanova 21-22
45. Özel 21-21
*** 45. Bradeanu 2'
!!! 44. Temes (21)-20
*** 44. Todorovska 2'
!!! 43. Temes (20)-20
*** 43. Loki 2'
42. Platon 19-20
41. Görbicz 19-19
41. Loki 18-19
40. Time Out Győr
40. Özel 18-18
39. Radulovic 18-17
!!! 38. Bujanova 18-(16)
!!! 37. Temes (18)-15
36. Radulovic 17-15
35. Todorovska 17-14
*** 34. Platon 2'
!!! 34. Özel ---
32. Todorovska 17-13
!!! 31. Görbicz ---
*** 31. Portjanko 2'
-----------------------------------------------
I. félidő
*** 30. Dokic 2'
29. Amorim 17-12
28. Kovacsicz 17-11
!!! 27. Görbicz (16)-11
*** 27. Radulovic 2'
!!! 26. Görbicz (15)-11
*** 26. Platon 2'
26. Todorovska 14-11
25. Radulovic 14-10
24. Mörtel 14-9
24. Özel 13-9
23. Bradeanu 13-8
*** 22. Kovacsicz 2'
22. Portjanko 12-8
21. Time Out Kometal
21. Mörtel 12-7
21. Özel 11-7
20. Dokic 11-6
19. Bradeanu 10-6
19. Todorovska 9-6
18. Görbicz 9-5
17. Özel 8-5
16. Mörtel 8-4
15. Todorovska 7-4
*** 15. Bradeanu 2'
14. Kovacsicz 7-3
14. Görbicz 6-3
13. Özel 5-3
11. Bradeanu 5-2
9. Bradeanu 4-2
!!! 8. Mörtel 7m ---
!!! 7. Özel 7m 3-(2)
*** 7. Görbicz 2'
5. Kovacsicz 3-1
5. Portjanko 2-1
3. Bradeanu 2-0
1. Vérten 1-0

További eredmények
A-csoport
Larvik HK - ORSAN Elda Prestigio 27-19 (14-7)

B-csoport
Slagelse DT - ZRK Knjaz Milos 36-24 (18-10)

C-csoport
CBM Astroc Sagunto - ZRK Budusnost MONET 29-22 (13-13)
Hypo NÖ - Byaasen HE 36-27 (17-12)

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi