Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Derűlátó románok

2008. július 22. 17:54 © handball.hu

Gheorghe Tadici román szövetségi kapitány elégedettségét fejezte ki arról a tanítványai által mutatott hozzáállásról, amit az eddigi öt felkészülési mérkőzésen tapasztalt. Háromszor Norvégiával, kétszer pedig Magyarországgal találkozott a csapata.

Derűlátó románok
Románia válogatottja pillanatnyilag 80 százalékos erőnléti szinten van” - nyilatkozta Tadici az Adevărul napilapnak. „A maximumot remélhetőleg majd az olimpián érjük el. Az utolsó két találkozón már egy nagyon magabiztos csapat arcát mutattuk, amelynek tagjai ’azonos nyelvet beszélnek’. A pályán egy homogén, összetartó társaságot láttam, sőt, azon kívül is. Örömmel tölt el, hogy csapatom meccsről-meccsre fejlődik, és minden játékosom odateszi magát a közös siker érdekében. Egyelőre önbizalomra ad okot az összkép, de nem árt visszatartani a túlzott hurrá-optimizmust: ne felejtsük el, minden nagy eseményen, de különösképpen az olimpián mindenféle meglepetés megtörténhet. Nemcsak az érték számít, de a szerencsének is óriási jelentősége lesz, hiszen sok azonos erejű válogatott küzd mindössze három éremért" - mondta a mester az Adevărulnak.

A macedóniai Európa-bajnokság csoportbeosztásáról a kapitány így vélekedett: "Ez a legnehezebb négyes az összes közül, de szerencsére elkerültük az oroszokat és a norvégokat. A csoportbeli ellenfelek közül Franciaországtól, Magyarországtól és Dániától sem tartunk igazán, mivel az utóbbi időben akárhányszor találkoztunk, mindig felülkerekedtünk rajtuk."

Aurelia Brădeanu pedig így értékelt: "Megint Magyarország! Az utóbbi időben a sors mindig őket hozza az utunkba. Nagyon nehéz ellenfél, de nem verhetetlen."

A román mestert a Gazeta Sporturilor sportújság egy rövid interjúra bírta a Nyíregyházán elért döntetlen után:

- Tadici úr, elégedett a román válogatott által mutatott játékkal?
Tadici: Akár nyerhettünk is volna, de a felkészülés pillanatnyi szakaszában ez egy nagyon biztató eredmény. Több figyelmet kértem a védekezésünkben, több pontosságot és elszántságot a támadásban. Nagyjából elégedett vagyok, jó úton haladunk, de még van mit javulnunk, hisz a maximumot majd az olimpián kell, hogy nyújtsa az együttes.

- Kit emelne ki a játékosaink közül?
Tadici: Elsősorban az egész csapatot. Az utolsó pillanatig nem adtuk fel, akkor sem, amikor két góllal vezettek a hazaiak, sikerült mindig egyenlíteni. Minket inkább a játékosok felkészülési szintje foglalkoztatott, kevésbé a végeredmény. Mindenkinek játéklehetőséget biztosítottam, sőt, egyeseket szokatlan helyen is kipróbáltam, hogy tisztába legyek képességükkel. Senocico, Brădeanu, Amariei, Nechita kitűnően megoldották a rájuk hárult feladatokat.

- Úgy gondolja, hogy a játékvezetés minket sújtott?
Tadici: Nem foglalkozom vele, de azért egyetlen egy kiállítás a vendéglátó csapat felé szerintem túl kevés. A magyarok mindenáron nyerni akartak, így nem meglepő, hogy a mérkőzés egyik momentumától kezdve csak egy irányba fújtak a bírók. Ez nagyon feldühített, ezért is tiltakoztam. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a magyarok még nem tartanak olyan előre a felkészüléssel, mint mi.

- Mi a válogatottunk további menetrendje?
Tadici: Folytatjuk a közös felkészülést a Poiana Braşov Sportcentrumban, majd egy franciaországi túra következik, ahol Brazíliával, Oroszországgal és a házigazdával mérjük össze az erőnket. Augusztus elsején pedig utazunk Pekingbe.Érdekes hír jelent meg néhány napja a román nemzeti együttes háza tájáról. Több román napilap és TV is arról számolt be, hogy Adriana Nechita Olteanu férjét 29 napos előzetes fogságra ítélték, miután a vâlceai rendőrség az F.B.I. szakértőivel karöltve egy több mint 20 fős hacker bandára csapott le, amely internetes csalásokkal foglalkozott, és ennek egyik tagja volt az illető.

A bűnözőcsoport árveréseket hamisított egy híres nemzetközi aukciós portálon: olyan hamis, vagy képzeletbeli tárgyakat bocsátott licitre, amelyeket nem létező cégek garancialevéllel biztosítottak. A befolyó összegeket pedig mindig külföldről folyósították saját számlájukra, majd rögtön letörölték a szervereket, hogy ne tudják őket azonosítani.

Az Evenimentul Zilei egyébként arról cikkezik, hogy nem is egy, hanem két román válogatott kézilabdázó hölgy férje élvezi a rendőrség vendéglátását. Neveket nem árult el a lap, viszont azt megemlítette, hogy Románia világviszonylatban előkelő helyet foglal el az elektronikus bűncselekmények területén.

handball.hu

Olimpia 2008 - további hírek

2009. március 12. 12:53

II. handball.hu közönségtalálkozó

2008. december 24. 0:01

Békés, szeretetteljes karácsonyt!

2008. november 28. 6:49

Görbicz és Pálinger a táblaavatón

2008. november 11. 15:26

Trefilov, egy kicsit másképp

2008. október 11. 7:54

Megvan a nyertes

2008. szeptember 30. 18:58

Mégsem vonulnak vissza

2008. szeptember 30. 12:03

Hajdu a férfi válogatott élén

2008. szeptember 29. 8:02

Olimpiai játék 3.

2008. szeptember 22. 6:47

Olimpiai játék 2.

2008. szeptember 18. 11:46

Módosulhatnak a játékszabályok

2008. szeptember 17. 14:31

Voina, második nekifutásra

2008. szeptember 17. 9:08

Magas nézettségű közvetítések

2008. szeptember 10. 9:44

Egy kapitánycsere hátterében

2008. szeptember 5. 0:04

Vérten újra bevetésre kész

2008. augusztus 30. 11:55

Borkai támogatta Baloghot

2008. augusztus 29. 19:00

Kitüntették kézilabdázóinkat

2008. augusztus 28. 9:28

Az itthonhagyott csapatorvos esete

2008. augusztus 27. 6:59

Ferling: Az éremért hajtottam

2008. augusztus 25. 8:55

„Ha kidobnak, akkor elmegyek!”

2008. augusztus 23. 19:37

"Vegyes érzéseim vannak"