DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYqlytpa' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bajnok lett a Team Esbjerg | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bajnok lett a Team Esbjerg

2016. május 6. 8:14 © handball.hu

Nem hozott meglepetést a dán rájátszás, ugyanaz a két csapat jutott a fináléba, amely tavaly is. A döntő viszont még az előző évinél is szorosabb lett, és végül új győztest avattak Dániában.

Fotó: Team Esbjerg
Fotó: Team Esbjerg
Dán bajnokság, döntő, visszavágó
Team Esbjerg
24 (20; 6)
FC Midtjylland
19 (17; 5)
Esbjerg, Blue Water Dokken, 3386 néző
Játékvezetők: Mortensen, Madsen
Toft Hansen
Kviesgaard
Van Der Heijden
Alm
Forslund
Riegelhuth
Polman
1
2
3
5
1
1
7
Jørgensen
Jacobsen
Kristiansen
Pedersen
Ahlm
Burgaard
5(4)
2
5
1
1
3
Hétméteresek: 4/0 Hétméteresek: 5/4
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 6 perc
*A jegyzőkönyv a normál játékidőre értendő

Az alapszakasz első két helyezettje, a Team Esbjerg és az FC Midtjylland egyenes ágon került a bajnoki elődöntőkbe, míg a 3-6. helyezettek negyeddöntőket vívtak. Ezekben az eleve esélyesebbnek tűnő Viborg és Team Tvis Holstebro megverte a Randers és a Nykøbing Falster együtteseit, így ők küzdhettek meg a döntőbe jutásért.

Az FCM simán túljutott a Viborgon, a TTH azonban kissé megviccelte az alapszakaszgyőztest, ugyanis hazai pályán 5 góllal, 32-27-re nyerni tudott. A második mérkőzésen azonban Lars Frederiksen együttese alaposan visszavágott KEK-döntős ellenfelének, 31-19-re nyert, és bejutott a döntőbe.

A döntő első mérkőzését 2015-höz hasonlóan az idén is Ikastban vívták. A két csapatot ismerve meglepően kevés gól született, a címvédő hazaiak 20-17-re nyertek. A mindent eldöntő visszavágóra természetesen minden jegy elkelt a Blue Water Dokkenbe, több, mint háromezren várták, hogy a hazai csapat elérje történelme első bajnoki címét. A csapatok ezúttal sem voltak hatékonyabbak, többször is előfordult, hogy öt percig nem esett találat egyik oldalon sem, a félidőben mindössze 6-5 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején kissé felpörgött a mérkőzés, nyolc gól esett alig öt perc alatt, sőt, Laura van der Heijden találatával a 39. percre az Esbjerg ledolgozta a hátrányát (11-8), és ekkor még az is reálisnak látszott, hogy elég hárommal nyerni, mert nem kapnak hazai pályán 17 gólt.

A szurkolók ugyanakkor azt is gondolhatták: aki bajnok akar lenni, annak legalább a hétmétereseket be kell dobni, márpedig ez az Esbjerg együttesének a mérkőzésen egyszer sem sikerült. Ennek ellenére egészen a találkozó végéig meg tudták tartani a háromgólos előnyüket, növelni viszont nem tudták. Egy perccel a vége előtt Stine Jørgensen kettőre csökkentette a különbséget, az ellentámadásból azonban Estevana Polman betalált, és utána már nem esett több gól. Hatvanpercnyi játék után pont ugyanaz volt az eredmény, mint az ikasti mérkőzésen: 20-17.

A versenykiírás értelmében büntetődobások következtek. A rendes játékidőtől eltérően itt a Team Esbjerg célzott pontosan, és az FCM hibázott, Estevana Polman pedig úgy állhatott oda a vonalra, hogy ha belövi, megnyerik a mérkőzést. Nem is hibázott, így a klub történelmében először a Team Esbjerg együttese nyerte meg a bajnoki címet.

A Bajnokok Ligájában mindketten indulhatnak, és mindkét csapat egyből a csoportkörbe kerül.

Németh Attila



További hírek