Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Változások a Vácnál

2016. március 3. 13:25

Az Ipress Center-Vác a következő szezonnak új felállású szakmai vezetéssel és megváltozott játékoskerettel vág neki. Az egyesület sportszakmai irányítását nyártól Németh András veszi át szakmai igazgatóként, valamint a vezetőedzői posztot a jövőben Szilágyi Zoltán tölti be.

Barbara Arenhart
Barbara Arenhart
Németh Andrást nem kell bemutatni a kézilabdabarátoknak, hazánk egyik legeredményesebb edzője, aki másodszor vállal munkát Vácott. Először 2009 és 2011 között irányította az egyesületet mind gazdasági mind szakmai szinten, amikor is az első évben rögtön a klub történetének legjobb eredményét produkálva bajnoki bronzérmet szerzett, majd a következő szezonban bajnoki 4. helyig jutott a csapattal. A 62 éves szakember télen távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, és január vége óta, Uros Bregar távozását követően már bekapcsolódott a csapat szakmai feladataiba, de hivatalosan nyártól áll munkába a Dunakanyarban. A többek között hétszeres magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes, KEK-, EHF-kupa-győztes, valamint világbajnoki bronzérmes nemzetközi mesteredző hároméves szerződést kötött az Ipress Center-Váccal.

Szakmai igazgatóként Németh András választotta ki a csapat következő vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt. A 43 esztendős szakember igazi kézilabdás családból származik, édesapja Szilágyi István sokszoros magyar válogatott, világválogatott kézilabdázó, öccse Szilágyi Viktor osztrák válogatott, Bajnokok Ligája-győztes játékos. Szilágyi Zoltán jelenleg a férfi NB I/B-ben szereplő Dabas vezetőedzője, nyáron először vállal szerepet női csapatnál. A tehetséges szakemberrel szintén három éves szerződést kötött a klub.

A két szakember szerződtetésével az egyesület szeretne egy hosszabb távú szakmai koncepciót végigvinni. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy gondolja a klubvezetés, hogy ezzel a megváltozott összetételű és rendszerű szakmai vezetéssel végre hosszú távon tudunk tervezni.

A játékoskeret is több ponton változik a következő szezonban. Az Ipress Center-Vác a távozó Bíró Blanka helyére két évre szerződtette Barbara Arenhartot. A 2013-as világbajnok brazil válogatott tagja nyáron, az olimpia után csatlakozik a csapat felkészüléséhez.

A 30 éves Barbara Arenhart már közel tíz éve játszik Európában, 2007-ben a spanyol Valencia csapata volt az első európai állomáshelye, azóta sorrendben a norvég Byasen, az osztrák Hypo NÖ, a román Baie Mare együttesében szerepelt, jelenleg a dán Nykobing csapatát erősíti. A 2013-as szerbiai világbajnokságon beválasztották a torna All Star-csapatába, ami jelzi, hogy milyen magas szinten járult hozzá az aranyérem megszerzéséhez. Barbara Arenhart érkezésével a csapat megfelelően tudja pótolni a távozó Bíró Blankát.

A kiváló hálóőr nem egyedüli brazilként érkezik Vácra, ugyanis szintén két évre szerződtették Karoline De Souzát. A 26 éves játékos nem először szerepel majd Magyarországon, ugyanis 2011-ben Siófokon vágott bele a légiós életbe. A mindkét átlövő poszton, valamint védekezésben hármas védőként bevethető játékos a Siófok után az osztrák Hypo NÖ csapatában játszott, ahol KEK győzelmet ünnepelhetett. Az osztrák bajnoknál töltött év után Dániába igazolt, ahol először a Holstebro csapatában szerepelt, jelenleg pedig szintén a Nykobing játékosa.

Vácon a következő szezonban újra összeáll a 2010-es bronzérmes irányítópáros, hiszen Farkas Veronika mellett a nyártól újra az Ipress Center-Vác együttesét erősíti Temes Bernadett, aki a nyáron távozó szerb Kristina Liscevicet fogja pótolni. A válogatottban is megfordult játékos a német Metzingen csapatától érkezik haza, hogy legutolsó magyar klubjában, Vácott folytassa pályafutását.

A győri nevelésű Temes Bernadett 2009 tavaszán egy rövid debreceni és dunaújvárosi kitérő után érkezett először Vácra, akkor kulcsszerepe volt a csapat bajnoki bronzérmében, majd a következő évben a 4. hely megszerzésében is. A két sikeres szezonban 65 tétmérkőzésen lépett pályára váci mezben és 291 gólt szerzett.

A csapattól 2011-ben távozott az osztrák Hypo NÖ együttesébe, ahol KEK győzelmet ünnepelhetett, majd két év és egy súlyos térdsérülés után igazolt a német Metzingen csapatához, amellyel jelenleg az EHF-kupa elődöntőjében szerepel, Berni hathatós közreműködésével, hiszen a negyeddöntő két mérkőzésén csapata legeredményesebb játékosa volt.

Balszélső és beálló pozícióban is új játékost köszönthetnek jövőre, ugyanis az Ipress Center-Vác csapata szerződtette a szerb válogatott Sanja Radosavljevicet valamint Takács Biankát.

A 22 éves, balszélsőként bevethető Sanja Radosavljevic a Radnicki Kragujevac csapatától távozik, és nyáron csatlakozik az együtteshez.

Sanja a szerb válogatottban nyújtott teljesítményével hívta fel magára figyelmünket, tagja volt a világbajnokságon szereplő szerb csapatnak is, de főleg az európa-bajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítménye győzte meg az egyesület vezetését, hogy érdemes szerződtetni.

A 23 éves beálló poszton bevethető Takács Bianka szintén nyáron érkezik Vácra. A védekezésben, hármas pozícióban szereplő Bianka Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben mutatkozott be az NB I-ben, és 65 mérkőzésen 185 gólt szerzett. Két év után Dunaújvárosba szerződött, ahol nem kapott elég játéklehetőséget, így a szezon közben a több játék reményében Kecskemétre szerződött.

A játékoskeret további változásairól, a szerződés- hosszabbításokról, valamint a távozó játékosokról hamarosan további tájékoztatást adnak.

Forrás: www.vacinkse.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi