DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYR8UqJf' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nora Mørk jövőre Győrben folytatja | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nora Mørk jövőre Győrben folytatja

2015. december 3. 13:28

Újabb klasszis játékossal erősíti a következő szezontól csapatát a Győri Audi ETO. A 24 éves Nora Mørköt az elmúlt két évben kétszer is beválasztották az aktuális világverseny All Star-csapatába, így jelentős erősödés várható a kétszeres BL-győztes klub jobbátlövő posztján.

Nora Mørk jövőre Győrben folytatja
A kézilabda kluboknál már javában folyik a jövő évi keretek kialakítása, amelynek során a Győri Audi ETO jelentős erősítést hajtott végre a jobbátlövő poszton. A 24 éves, kétszeres Európa-bajnok norvég jobbátlövő Nora Mørk 2016 nyarától három évre szerződik a magyar élklubhoz, hogy további ambícióit valóra válthassa.

„Hét Larvikban töltött év után elérkezettnek láttam az időt, hogy váltsak, és valami újat próbáljak ki” – nyilatkozta Nora Mørk. „Ahogy a győri klubot megismertem az utóbbi években, a munka, a célok, a közösség igazán nekem való, úgy gondolom, nagyon jól fogom ott érezni magam. Azt is elmondhatom, hogy az ETO szurkolótábora, a hazai meccsek hangulata mindig megfogott Győrben, és többször gondoltam arra, hogy ezt az érzést én is átélném egyszer. Természetesen az ETO-ban játszó norvég csapattársaimmal is beszélgettem, közülük Heidi Løke áll hozzám legközelebb. Ő az egyik oka, hogy végül a Győr ajánlatát fogadtam el” - tette hozzá Nora.

A klasszis átlövő tagja volt a 2010-es dániai és a 2014-es szerbiai Eb-győztes norvég válogatottnak, továbbá kiemelkedő egyéni teljesítményére is felfigyelt a szakma és a szurkolók: a 2014-es EB és a 2015-ös Bajnokok Ligája FINAL4 esemény All Star-csapatába is beválasztották, mint első számú jobbátlövőt.

„Nora jelenleg a legszűkebb világelit tagja a női kézilabdában, ezért nagy fegyverténynek tekintjük a szerződtetését” – mondta el Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. „Ezt a rangot nemcsak kimagasló tudásának köszönheti, hanem egyedi hozzáállásának, mentális erejének és küzdeni tudásának is.” A klubelnök ezzel arra utalt, hogy Nora 2011-ben egy súlyos térdprobléma miatt közel két évet volt kénytelen kihagyni pályafutásából, amely után képes volt újra csúcsformába kerülni, és a világ legjobbjai közé küzdötte magát.

Forrás: Győri Audi ETO KC

Nora Mørk

Születési idő: 1991. április 5.
Magasság: 167 cm
Poszt: jobbátlövő
Korábbi klubjai:
-2007: Bakkelaget (NOR)
2007: Aalborg (DEN)
2008: Bakkelaget
2008-2009: Niárd (NOR)
2009- Larvik (NOR)
Kiemelkedő eredményei:
Kétszeres Európa-bajnok (2010, 2014)
Kétszeres All Star-csapattag (2014 EB, 2015 BL FINAL4)

További hírek