Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatta új játékosait az ETO

2015. július 17. 5:53

Kiss Éva, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, Linn Jørum Sulland, Nycke Groot és Yvette Broch – ők az ETO új csapattagjai az idei szezonra. Az érkezőket az első edzés előtt mutatta be a Klub. A kiváló ex-győri irányító, Pigniczki Krisztina is megkezdi a munkát az utánpótlás képzésben.

Fotó: MTI
Fotó: MTI
A felkészülés kapcsán Ambros Martín vezetőedző elmondta: „Nagyon vártam már az új szezont, az utolsó találkozásunk óta minden egyes napon ez járt az eszemben, azt vártam, hogy újra itt lehessek, és elkezdhessünk dolgozni, hiszen ezt szeretem a legjobban csinálni. A csapat számára jelenleg a legfontosabb, hogy az új játékosok beilleszkedjenek, megtalálják a helyüket. Az első két-három nap az új pályával, az új csapattársakkal, körülményekkel való ismerkedéssel telik, ezt követően utazunk a roglai edzőtáborba, Szlovéniába, ahol intenzív fizikai, technikai és taktikai felkészítés zajlik.

Ez folytatódik az azt követő héten is, a Dunaújváros elleni meccsig. Augusztus végéig hét felkészülési meccset játszunk, amelyek során nem a győzelem a legfontosabb számunkra, hanem az új játékosok beépítése. Örülünk, hogy sikerült tapasztalt BL-ellenfelet is szerveznünk a Nagybánya és Thüringer személyében. Öt mérkőzés Győrött kerül megrendezésre, tehát a szurkolók többször is találkozhatnak az új csapattal, mielőtt elstartol a szezon" - fogalmazott.

A nyári felkészülési mérkőzések:

- július 31: Dunaújvárosi Kohász KA - Győri Audi ETO KC
- augusztus 5.: Győri Audi ETO KC – Nagybánya
- augusztus 8.: Győri Audi ETO KCMosonmagyaróvári KC SE
- augusztus 11.: Győri Audi ETO KCSiófok KC
- augusztus 15.: Győri Audi ETO KCÉRD
- augusztus 19-20: Thüringer HCGyőri Audi ETO KC (két mérkőzés)
- augusztus 25.: Győri Audi ETO KCÉRD

Az egyes mérkőzések kezdési időpontjáról folyamatosan tájékoztatást ad a Klub.

Az új játékosok első győri nyilatkozatai:

Tomori Zsuzsanna: „A város ugyan nem új számomra, de a Klubban rengeteg minden megváltozott, mióta itt játszottam. Azért érkeztem az ETO-ba, mert nagyon szeretnék BL-t nyerni. Ez egy kiváló gárda, Európa TOP3 csapatának egyike, óriási profizmussal a pályán és a pályán kívül egyaránt, ezért nagy kihívás számomra, hogy itt lehetek. Nem félek ugyan, de izgulok, szeretnék mielőbb beilleszkedni.”

Nycke Groot: „A világ egyik legjobb klubjába érkeztem, egy álom volt számomra, hogy ide eljöhessek. Minden erőmmel a trófeákért fogok harcolni.”

Yvette Broch: „Öt éve idegenlégiós vagyok már, de ez most mégis egy nagy kaland számomra. Meg kell majd szoknom az országot, de fantasztikusan fogadtak bennünket Győrben, úgyhogy könnyű lesz beilleszkedni. Számunkra, holland játékosok számára óriási dolog, hogy itt játszhatunk, hiszen a holland kézilabda nagy fejlődésben van.”

Linn Jørum Sulland: „Eddig keveset láttam Magyarországból és Győrből, de mindenre nagyon kíváncsi vagyok, és szeretnék nagyszerű eredményt elérni az ETO-val.”

Tóth Gabriella: „Óriási lehetőség számomra az ETO, mert a világ legjobb játékosaival fogok együtt játszani. Szeretnék sokat tanulni tőlük, tapasztalatokat szerezni, ebben a szezonban ez lesz a legfontosabb.”

Kiss Éva: „A világ egyik legjobb csapatához igazoltam, óriási kihívás ez számomra, hiszen remélem, hogy a BL-ben fogok játszani. Ezt lehetőségként élem meg, és szeretném a legjobbat kihozni magamból.”

Pigniczki Krisztina, az ETO új utánpótlás edzője elmondta: „Ha jó pár évvel fiatalabb lennék, borzasztó szívesen beszállnék én is ebbe az ETO-ba. Komolyra fordítva a szót, hét végén kezdődik a felkészülés számunkra is, én a junior és ifi csapattal fogok dolgozni a kollégákkal. Hatalmas lehetőségnek élem meg, igyekszem a fiatal lányokat a fejlődés irányába terelgetni.”

A tavalyi kiesők az alábbiak szerint tudják felvenni a munkát: Orbán Adrienn futóedzéseket végez, és elkezdte az irányváltoztatásokkal járó mozgásokat is. A terhelést fokozatosan emeli, a visszaállásának időpontját az határozza meg, hogy minderre hogyan reagál a térde. Eduarda Amorim elkezdi a csapattal a felkészülést, egyelőre kímélő üzemmódban, egyénileg, de ő már labdás edzéseket is végez. Kari Grimsbø tavasz végi porcműtéte után szintén kímélő edzéseket végez még, de ő augusztus elejére várhatóan száz százalékos állapotban lesz. Görbicz Anita egyelőre az anyai örömöknek áldoz, de tervei szerint hamarosan ő is elkezdi majd a mozgást.

A Győri Audi ETO KC új klubmenedzsere, Lencse Gyula tudatta, hogy a bérletek árusítása augusztus elején kezdődik. A szurkolók számára örömhír, hogy az árak a tavalyihoz képest csökkentek, főleg a jegyek tekintetében, amellyel a Klubnak nem titkolt célja a minél gyakoribb telt ház elérése. A részletes bérlet- és jegyárakat valamint a bérletértékesítés időzítését július végéig hozza nyilvánosságra a Klub.

A Bajnokok Ligája selejtezővel kapcsolatban július 13-ig kellett a kluboknak nyilatkozniuk az EHF felé a rendezési szándékról, amelyet természetesen az ETO is megtett. Jelenleg az EHF döntését várják, hogy az első helyen kisorsolt norvég Glassverket rendezési feltételeit elfogadta-e.

Forrás: Győri Audi ETO KC

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi