DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYAg831R' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Ausztria ellen az első kör sikerült | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ausztria ellen az első kör sikerült

2015. június 5. 20:17 © handball.hu

A magyar válogatott Ausztriában lépett pályára péntek este, hogy lejátssza a 2015-ös világbajnoki selejtező párharc első mérkőzését, melyet komolyabb megerőltetés nélkül hozott tizenhárom góllal.

Fotó: Michael Müller, presse-fotografie.at
Fotó: Michael Müller, presse-fotografie.at
Világbajnoki selejtezők, 1. mérkőzés
Ausztria
20 (11)
Magyarország
33 (19)
Stockerau, Alte Au Sportcentrum
Játékvezetők: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Stoia (románok)
Logvin
Budečević
Magelinskas
Grigaite
Grausenburger
Dedic
Schindler
Engel
4
2
5(1)
2
3
1
1
2(2)
Tomori
Tóth G.
Triscsuk
Szucsánszki
Erdősi
Kiss É.
Szamoránsky P.
Kovacsicz
Bulath
Hornyák D.
Mayer
Such
3
2(2)
1
6
7
1
1
5
4
1
1
1
Hétméteresek: 5/3 Hétméteresek: 6/2
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 4 perc

Kiss Évával a kapuban kezdtük meg a selejtezőt, ahol a hazaiak szerezték meg a lépéselőnyt, de a rutinosabb csapatunk gyorsan fordított (6. perc: 2-4). Erdősi duplázása után már 2-6-ra állt a meccs a 9. percben, amikor Herbert Müller időt kért. A nyolcadik gólunkat Kiss Éva szerezte, ami mentálisan is komoly eredményt jelentett, s ráadásul nem sokkal ezután már újabb helyzetből lőtte meg ő az osztrák kapufát (10. perc: 3-8).Tanja Logvin lánya volt, aki a legnagyobb fejtörést okozta csapatunknak, persze a magyar szurkolóknak ekkor sem volt semmi, ami megemelje a vérnyomást (23. perc: 8-17). A 25. percben, Bíró Blanka gyönyörűen kifogta Magelinskas hetesét (9-17). Ellenfelünk a létszámfölényben sem volt hatékonyabb, így könnyen hoztuk a félidőt 11-19-re.

A pauza után sem tűnt úgy, hogy a vetélytárs igazán megszorongathatná csapatunkat. Bíró Blanka a harmadik hétméteressel szemben is eredményes volt (38. perc: 13-23). A kapus helyébe támdásban mezőnyjátékos küldés nem tűnt hatékony megoldásnak ellenünk, sőt, a mi góljaink is csak szaporodtak ekkor (44. perc: 14-29). A következő periódusban ha nem is tudott közelebb jönni, de nem is távolodott Ausztria (50. perc: 17-32). Tóth után Triscsuk is hetest rontott, de szerencsére emiatt ezúttal nem kellett aggódnunk. Mi a csereemberekkel is tartottuk szépen magunkat, s mi más is lehetett volna a cél ilyen állásnál. Blazek miatt kimaradt a harmadik magyar hetes is (55. perc: 18-32). A magyar válogatott – a terveknek megfelelően – szinte a legvégéig kettős emberelőnyben, s újabb hetest hibázva is – 19-33-ra nyerte a párharc első mérkőzését. Végeredmény: 20-33.

Visszavágó:

Magyarország - Ausztria
2015. június 13. (szombat), 13.30, Győr, Audi Aréna
Játékvezetők: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)
ÉLŐben: Duna TV

A párharc győztese vehet részt a 2015. december 5-20. között Dániában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

© handball.hu

További hírek