DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYBuvr95' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Vestergaard az új német kapitány | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vestergaard az új német kapitány

2015. február 24. 18:27 © handball.hu

Hosszas keresés után megtalálta a német szövetség Heine Jeinsen utódját a szintén dán Jakob Vestergaard személyében. Az új kapitány egyből egy nehéz feladattal kezdi németországi pályafutását: Oroszországot legyőzve kellene kijutniuk a decemberi vb-re.

Fotó: DHB.de
Fotó: DHB.de
A Német Kézilabda Szövetség (DHB) a sikertelen Eb után azonnal menesztette Heine Jensen szövetségi kapitányt. Amikor meghozták a döntést, aligha gondolták, hogy ilyen nehéz lesz megtalálni a dán szakember utódját. Több neves német trénert is felkértek a feladatra, azonban mindannyian visszautasították a lehetőséget.

A DHB vezetése elsősorban a bajnokság jelenlegi éllovasának, a Buxtehudének edzőjét, Dirk Leunt szemelte ki a feladatra. Leun azonban jelezte, neki Buxtehudében határozatlan idejű szerződése van, és szeretne ott tovább dolgozni. A leverkuseni Renate Wolf szintén szívesebben maradt jelenlegi klubjánál, és több más jelölt is visszautasította a felkérést.

A DHB profi sportért felelős alelnöke, Bob Hanning, ezután odáig elment, hogy az egykori világklasszis kézilabdázót, Stefan Kretzschmart is megbízta volna, azonban az edzőként teljesen tapasztalatan Kretzschmar sem vállalta a feladatot. Emiatt kisebb nézeteltérés is támadt Hanning, és a szövetség elnöke, Bernhard Bauer között, aki helytelenítette Kretzschmar felkérését.

Érthető az edzők óvatossága. Nagyon könnyen meg lehet most bukni a német válogatottal. Az idei vb-selejtezőn, akárcsak négy évvel ezelőtt, nagyon nehéz ellenfelet kaptak, akkor (mint emlékszünk) Magyarország, most Oroszország ellen kell kiharcolniuk a vb-részvételt. Ha veszítenek, akkor (tekintettel az Eb-n elért 11. helyezésre) nem csak a vb, de egészen biztosan az olimpiai részvétel lehetősége is elúszik (ha valaki, a magyar olvasók értik a helyzetet). Így aztán alig négy hónap alatt bele lehet szaladni egy komoly kudarcba. Ha rosszul sikerül a selejtező, akár le is válthatják a szövetségi kapitányt, gondolhatták a felkért szakemberek, akik emiatt aztán nem szívesen adták volna fel a klubjaiknál lévő megbízásaikat.

Ha nem is ilyen hamar, de 2017-ben ismét komoly kihívás előtt áll a válogatott: ebben az évben ugyanis Németország rendezi a női világbajnokságot. Az új kapitány legfontosabb feladata a válogatott felkészítése a hazai vb-re. Bob Hanning elmondta, Vestergaard "feladatai közé fog tartozni az elmúlt évben a junior vb-n 4., az ifjúsági vb-n 2. helyezést elért válogatottak tehetséges játékosainak beépítése a felnőtt válogatottba".

Jakob Vestergaard 1975. január 3-án született, legnagyobb sikereit a Viborg csapatával érte el, 2008-ban és 2010-ben megnyerték a Bajnokok Ligáját. A válogatottal március 16-án kezdi meg a munkát, az első mérkőzést az irányítása alatt négy nappal később játszhatja a válogatott, Kolozsváron, a Kárpát-kupán.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek