DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYWnty6e' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Két és fél évre jön az Esbjerg kapusa | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Két és fél évre jön az Esbjerg kapusa

2015. január 26. 23:19

A BL-nevezési határidő előtt egy nappal a Győri Audi ETO vezetősége megtalálta a megoldást a legutóbbi, kapusposzton történt sérülés pótlására. Herr Orsolya mellé a klub a kétszeres olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbø-t szerződtette.

Két és fél évre jön az Esbjerg kapusa
Nem mindennapi helyezetek elé állítja a sors a kétszeres BL-győztes klubot. A példátlan sérüléshullám legutóbb a kapusposztot is utolérte: a nyáron szerződtetett Jelena Grubišić a múlt héten szintén térdszalag-szakadást szenvedett. Emiatt a kapusposzton a Fradi ellen fantasztikus teljesítményt nyújtó Herr Orsolya maradt az egyetlen bevethető felnőtt játékos. Orsi kiváló formája ellenére rendívül rizikós nekivágni egy felnőtt kapussal a bajnoki, kupa- és BL-szezon hátralévő hónapjainak – különösen az ETO-nak, amely még mindig nem adta fel címvédő álmait. A klubnak mindössze nyolc nap állt rendelkezésére, hogy megoldást találjon a helyzetre.

„Ahogy korábban, úgy ezúttal is rögtön előrenéztünk, és elindultunk, hogy a helyzetből kihozzuk a maximumot. A lehetőségeinket felmérve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az igazolásunk, hiszen Kari Aalvik Grimsbø személyében a világ élvonalába tartozó játékossal szerződtünk, méghozzá két és fél évre. Kétszeres olimpiai bajnokként, világbajnokként és Európa-bajnokként nincs kétségünk, hogy Kari megállja majd helyét az ETO kapujában is. A legfőbb feladat most az, hogy a decemberi térdsérülését követő rehabilitációjából minél zökkenőmentesebben visszatérjen, és a csapatunk védőfalával minél gyorsabban összekovácsolódjon” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő klubelnök.

Kari Aalvik Grimsbø a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében, már az első, Románia elleni mérkőzésen, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtét, majd kéthónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget. A Győr megkeresése után gyors döntést hozott, és hétvégén családjával már Győrbe költözik.

„Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen Győr egy régi tradíciókkal bíró klub, innen megkeresést kapni, ide tartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itthagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani. Alig várom már, hogy Győrbe érkezzek, és megismerhessem a klubot, az embereket, a várost” – fogalmazta meg az ETO új norvég kapusa.

Kari a jövő héten elkezdi a közös munkát az ETO-val, és a remények szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.

Kari Aalvik Grimsbø
nemzetiség: norvég
poszt: kapus
életkor: 30 év
magasság: 180 cm
válogatottság: 131 felnőtt

Eddigi klubjai:
Skaun (norvég)
Orkdal (norvég)
Byåsen HE (norvég)
Team Esbjerg (dán)

Eddigi eredményei:
kétszeres olimpiai bajnok (2008, 2012)
világbajnok (2011)
négyszeres Európa-bajnok (2006, 2008, 2010, 2014)

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek