Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Régi és új erőkkel készül a Győr

2015. január 7. 12:35

Három évvel hosszabbítja meg Ambros Martín szerződését a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes klub, így a spanyol sikeredzővel tovább épül a győri női kézilabdacentrum. Az őszi sérülések miatt kialakult hiányzó posztokra pedig a cseh Jana Knedliková és a brazil Tamires Morena érkeznek.

Régi és új erőkkel készül a Győr
A tavalyi örömteli babavárások és a sajnálatos sérülések miatt Európa első számú nőikézilabda klubjának a tervezettnél több változást szükséges eszközölnie játékoskeretében. Az ősz folyamán Orbán Adrienn és Eduarda Amorim is térdszalag-szakadást szenvedett, amely miatt a szezon hátralévő részében már nem tudják a csapatot segíteni. Az újabb BL-címvédésre törekvő Audi ETO ezért két új játékossal állapodott meg: a cseh Jana Knedliková a 2015-ös szezon végéig a Mosonmagyaróvárral aláírt kölcsönszerződés formájában kézilabdázik az ETO-ban. A 25 éves játékos már december eleje óra rendszeresen látogatta az ETO edzéseit, és január 10-től a balkezes Bódi Bernadettel együtt a jobbszárnyat erősíti. A fiatal, ígéretes tehetségű brazil Tamires Morena azon a spanyolországi felkészülési kupán tűnt fel kimagasló védőmunkájával, ahol Eduarda Amorim térdszalag szakadást szenvedett, így gyakorlatilag a teljes tornán az ETO-játékos helyén állta a sarat a védőfalban. A támadásban beálló poszton játszó, húszesztendős Tamires Morena a két ünnep között érkezett Győrbe próbajátékra, és gyorsan meggyőzte a szakvezetést, hiszen a Klub három és fél éves szerződést írt vele alá.

Kelecsényi Ernő elnök számára különösen nehezek voltak az elmúlt hónapok: „Többször is nehéz helyzetbe kerültünk az elmúlt év során, ez a szezon nagy megpróbáltatások elé állít bennünket, hiszen nagyon nehéz szezon közben nemzetközi szintű játékosok pótlását megoldani. Jana Knedlikova bizonyos tekintetben a látóterünkben volt, őt könnyebb volt megtalálni. Eduarda Amorim pótlása gyakorlatilag a lehetetlen kategória, de bízunk benne, hogy a fiatal Tamires Morena képes lesz részfeladatokat megoldani, főleg a védőfalban, Eduarda Amorim helyén. Vezetőedzőnk legfőbb feladata most az, hogy olyan egységet kovácsoljon a nyár óta épülő csapatból és az új tagokból, amellyel fenntarthatjuk eredeti célunkat a szezonra. A magam részéről maximálisan bízom az ő munkájában. Ambros az elmúlt szezonok során mind szakmailag, mind emberileg meggyőzte a klubvezetést, így nem volt kérdés a szerződéshosszabbítás kezdeményezése. Bátran állítom, hogy személyében a legjobb edzőt találtuk meg, akinek szakmai tudását, tapasztalatát a jövőben a felnőtt csapat irányítása mellett szeretnénk az ETO utánpótlás képzésébe is beépíteni” – nyilatkozta a klubelnök.

Ambros Martín számára a csapat hozzáállása volt a fő szempont, amikor meghozta döntését. „Amikor időszerűvé vált a szerződéshosszabbításom témája, számomra nem az volt az első számú szempont, hogy milyen eredményeket tudunk magunk mögött, hanem az, hogy a csapatban milyen hozzáállást látok. Az elmúlt két szezonban rengeteg sikert értünk el, és nem könnyű a lányokban a motivációt hosszú távon fenntartani. Szerencsére a mai napig azt látom minden egyes meccsen, és ami még fontosabb, az edzéseken is, hogy a csapat 100%-os erőbedobással és koncentrációval dolgozik, és a lányok szeretik azt amit csinálnak. Ezen a héten is volt erre konkrét példa, amikor egy kemény futóedzés előtt felmerült néhány játékosnál apróbb sérülés, fájdalom, ezért készítettem több, könnyített edzésverziót. A végén mindannyian az eredeti, 100%-os munkát végezték el. Nekem, mint edzőnek ez a legfontosabb, és a továbbiakban is azon fogok dolgozni, hogy ezt a pozitív mentalitást megtartsa a csapatom. Örömmel folytatom a munkát Győrött további három évig, ez a legjobb hely, ahol lehetek” – nyilatkozta a spanyol edzőklasszis.

„Földrajzilag nem történt változás az életemben, de minden egyéb szempontból igen” – mondta el Jana Knedliková, aki már december eleje óta ismerkedett a győri edzésmunkával. „Nagyon szeretem a Mosonmagyaróvár csapatát, hiszen csupa tehetséges, fiatal játékossal dolgoztunk együtt, itt viszont minden pillanatban világsztárokba botlok. Emiatt természetesen más a terhelés, az edzések ritmusa, de ez nagyon tetszik nekem. Decemberben családias légkörben edzettünk, ez segített a beilleszkedésemben is, a lányok azóta is nagyon segítőkészek, úgy érzem, hamar be tudok majd illeszkedni ebbe a jó szellemiségű csapatba.”

Tamires Morenát szinte sokkolta a Győr hívása: „Hirtelen fel sem fogtam, mi történik velem, amikor Győrből először kerestek, és egy kicsit azóta is álomvilágban élek” – osztotta meg első élményeit a brazil válogatott játékos. „Azonnal felszálltam volna a gépre, és indultam volna Magyarországra, a családom is maximálisan támogatta a döntésemet. Kicsit meg vagyok most illetődve itt, hiszen teljesen más a kultúra, nagyon magas a munka színvonala, de nagyon jól esett, hogy tárt karokkal fogadtak, és a nyelvi nehézségek ellenére nagyon sok segítséget kapok. A legfontosabb feladat számomra az, hogy a csapat filozófiáját mielőbb magamévá tegyem, és ebből a szempontból is be tudjak illeszkedni. Eduarda Amorimmal folyamatosan tartom a kapcsolatot, most sajnos nincs Győrben, ezért Interneten tudunk kommunikálni, ő segít a legtöbbet abban, hogy felvegyem a ritmust, megértsem a helyi sajátosságokat. Rengeteget fogok dolgozni minden nap, és tenni azért, hogy megálljam itt a helyemet” – tette hozzá a fiatal tehetség.



Névjegyek:

Jana Knedlikova:

Nemzetiség: cseh
Poszt: jobbszélső
Születési év: 1989
Magasság: 167 cm
Korábbi klubjai:
- HC HÁJE PRAHA: - 2004
- DHC SLAVIA PRAHA: 2004-2014
- Mosonmagyaróvár KC: 2014

Tamires Morena:

Nemzetiség: brazil
Poszt: beálló
Születési év: 1994
Magasság: 180 cm
Korábbi klubjai:
- FLUMINENSE Castelo Branco: 2009-2012
- Vila Olimpica és Concordia: 2013
- Vila Olimpica és FAB: 2014

Forrás: Győri Audi ETO KC

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi