Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ismerősök párharca a KEK-ben

2014. március 3. 7:17

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Viborgon kell túlverekednie magát a Ferencvárosnak a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A dán csapatot ezúttal sérülések tizedelik, ráadásul heteken belül a csődeljárást is elindíthatják ellene.

Ismerősök párharca a KEK-ben
KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Viborg HK - FTC-Rail Cargo Hungaria
2014. március 3. (hétfő), 20.00, Viborg, Stadionhal
Játékvezetők: Arthur Brunner, Morad Salah (svájciak)
ÉLŐben: DigiSport1

A dán sajtó szerint soha nem volt még olyan nehéz anyagi helyzetben a Viborg, mint most, hiszen a klub gyakorlatilag a csőd szélén áll. Már harminc százalékkal csökkentette játékosai fizetését, ám ennek hatására úgy tűnik, szerződését nem tölti ki például az Achilles-sérüléssel küzdő Marit Malm Frafjord, aki a hírek szerint nyártól a Larvikban folytathatja pályafutását. A klubnak még van egy esélye életben maradásra, ha március 18-ig sikerül értékesítenie egy, a tulajdonában lévő irodaépületet.

A Viborg az Odense elleni 27-27-es döntetlennel hangolt a Ferencváros elleni találkozóra. A bajnokin ráadásul megsérült az együttes tunéziai irányítója, Mouna Chebbah, aki a meccs lefújása előtt öt perccel ütést kapott a fejére, így azonnal kórházba kellett szállítani. Hétfői játéka egyelőre kérdéses.

A Viborg trénere, Christian Dalmose úgy véli, hétfői ellenfelük felfelé ívelő formát mutat: "A Ferencváros a szezon során egyre jobb arcát mutatja. Kemény, hatosfalas védekezésük egyre agresszívabb. Természetesen láttuk az FC Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-mérkőzéseiket, amelyekből persze levontuk a konzekvenciát" - mondta.

A Viborgban biztosan nem léphet pályára a szélső Maria Fisker, aki egy hónapja, a Holstebro ellen sérült meg, hiszen még csak könnyített edzéseket végezhet.

"Nem lebecsülve a Siófokot, de nem nagyon készültünk ellenük, mert már a hét elején is a Viborg elleni találkozóval voltunk elfoglalva. Ez látszott is, mivel a helyzeteinket nem tudtuk megfelelően értékesíteni. Tizenöt ziccert hagytunk ki, ami mindenképp sok egy ilyen mérkőzésen. Az volt a kérésem, hogy a védekezést próbáljuk meg jól megoldani a szerdai bajnokin. Összességében elégedett lehetek, mert csapatként nagyon jól funkcionáltunk. Szerdán nem azok a játékosok nyújtottak igazán jó teljesítményt, akik általában, hanem Laura Steinbach, Nerea Pena vállalták magukra a gólgyártást, ami ugyancsak biztató" - fogalmazott Elek Gábor, a zöld-fehérek trénere a Siófok elleni bajnoki találkozóval kapcsolatban.

"Pillanatnyilag fizikálisan nagyon jó állapotban vagyunk. A védekezésünk és kapusteljesítményünk kiváló volt. Ez a kettő mindenképp alapfeltétele lesz, hogy sikerrel vívhassuk meg a Viborg elleni KEK-mérkőzést. Támadójátékban, a helyzeteink kihasználásában javulnunk kell, de ezekre nagyon felkészülünk. Nagy kérdés, hogy a sérültjeink milyen állapotban vannak, gondolok Zácsik Szandrára és Mészáros Reára. Bízom benne, hogy felépülnek, és meglátjuk, mennyit tudjuk majd őket használni Viborgban" - mondta Elek, majd kitért a párharcra:

"Az első mérkőzés mindent meghatároz. A tavaszunk legfontosabb találkozója előtt állunk. Az a célunk, hogy teljesen nyitva maradjon a továbbjutás kérdése a budapesti visszavágóra. Nem lesz könnyű feladat, mert egy nagyon erős Viborggal kerültünk szembe. A korábbi évekkel összehasonlítva, a jelenlegi keretüket erősebbnek látom mentálisan és játéktudásban egyaránt. Kiváló a védekezésük, és két nagyon jó kapusuk van. Összeszedettebb, jobb csapat a mostani Viborg a korábbiaknál, tehát kellően nagy feladat előtt állunk" - fogalmazott.

Cifra Anita: "Két éve KEK-győzelmet ért a viborgi találkozó, így csupa kellemes emlékem van a kinti meccsről, és annak hangulatáról. Idén is ezt várom, még ha ez nem is a döntő, de bízom benne, hogy ugyanolyan sikerrel zárjuk, mint két éve. Biztosan nehéz meccs lesz, de készülünk ellenük. Nem lesz egyszerű dolgunk. Tudjuk, hogy száz százalékot kell majd nyújtanunk, hogy továbbjuthassunk".

Kovacsicz Mónika: "Szeretek visszajárni Viborgba, nagyon jól éreztem ott magam. Valahogy mindig visszavisz az élet. Szerencsére fradistaként is csak pozitív emlékeim vannak. Remélem, most is jó élményekkel érkezem haza onnan. Ehhez a legjobb játékunkat kell hoznunk. Úgy gondolom, bárkivel szemben képesek vagyunk felvenni a versenyt. Szerintem a védekezés lesz a mérkőzés kulcsa. Ha keményen védekezünk, jó eredményt érhetünk el".

Szarka Adrienn: "Bízom benne, hogy jót jelent, hogy ismét a dán csapatot kaptuk, vagyis három Viborg az három KEK-et jelenthet majd. Komolyra fordítva a szót, az első nemzetközi kupaévemben találkoztunk velük először. Azóta már mi is nagyobb nemzetközi rutint szereztünk, de ez azt jelenti, hogy a Viborg is jobban készül ránk, mint első alkalommal. Persze mi is készülünk rájuk, és nagyon remélem, hogy megint mi jövünk ki jól a zöldek KEK-párharcából".

Tomori Zsuzsanna: "Szoros meccsre számítok. Tavasszal ez lesz az első komolyabb mérkőzésünk. Az idegenbeli kezdés abból a szempontból lehet veszélyes, nehogy belefussunk egy olyan vereségbe, mint a Midtjylland ellen. Az nagyon nem lenne jó. Szeretném, ha a hazai mérkőzésre nyitott maradna a továbbjutás. Úgy készülünk, hogy ha nem is sikerül nyernünk, akkor egy-kétgólos hátránnyal tudjunk hazajönni. Ha ez meglesz, akkor a népligeti csarnokunkban az a két gól biztosan behozható lesz".

Forrás: www.fradi.hu, www.vhk.dk



Visszavágó:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Viborg HK
2014. március 8. (szombat), 20.15, Budapest, Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: Radojko Brkic, Andrei Jusufhodzic (osztrákok)
ÉLŐben: DigiSport1

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi