Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egy bajnoki délután, kettő este

2014. január 25. 8:30

Szombaton három találkozót játsszanak le a csapatok a bajnokság 17. fordulójából. A Ferencváros az Érdet, a Győr a Dunaújvárost, a Fehérvár pedig az Egert fogadja.

Egy bajnoki délután, kettő este
NB I., alapszakasz, 17. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
13.00, Budapest, Elek Gyula Aréna
ÉLŐben: RTL Klub
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

"Mindenképpen szoros meccsre számítok, hiszen ez a január nekünk még a fizikai felépülésről szól, illetve arról, hogy mentálisan újra együtt legyünk. A Dunaújváros ellen már egész jól játszottunk. Az Eger ellen megint voltak hullámvölgyek a játékunkban, de szerintem az Érd elleni bajnokihoz másképp állunk majd hozzá. Ráadásul hazai pályán lesz a meccs. Minél többel szeretnénk győzni, de a fő szempont, hogy megnyerjük a meccset" - fogalmazott Tomori Zsuzsanna, az FTC átlövője.

- Idén először találkoztok velük úgy, hogy komplett csapattal állnak ki, vagyis Triscsuk és Bognár is benne lesz a keretben. Ez megnehezíti majd a dolgotokat?
Tomori: A pályára lépő játékosaiktól függetlenül szerintem a védekezésünkön múlik majd, hogy mennyire leszünk sikeresek ezen a meccsen. Jó lövőik vannak, akiket Bognár jól irányít. Ha a Triscsuk-Klivinyi-Kovács triót minimális gólon tudjuk tartani, nagy problémánk nem lehet. Elöl dinamikusan kell játszanunk. Az Érd sok ütközéssel dolgozik védekezésben. Ha három passz után ellövöldözgetjük, vagy hagyjuk megállítani magunkat, az nagyon nem lesz megfelelő számunkra. Az lenne jó, ha ők futnának utánunk, nem pedig fordítva. Úgy kell majd játszanunk, hogy a védekezésünkből gyors lerohanásokat tudjunk vinni. Ha ezeket sikerül jól megvalósítani, megnyerjük a meccset.

- Az Érd elleni találkozókra kiemeltebben készültök?
Tomori: Úgy gondolom, tavaly óta ez az Érd a bajnokságban igen erős csapatnak számít. Oda kell rájuk figyelni. Hazai pályán, a Népligetben viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy az Érd diadalmaskodjon. Akárhogyan is, ezt a meccset nekünk hoznunk kell! Vagy melósan, vagy szépen.

Forrás: www.fradi.hu



Győri Audi ETO KC - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Győr, Egyetemi Csarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Utolsó hazai mérkőzését vívja az ETO a legrangosabb nemzetközi kupasorozat középdöntőjének rajtja előtt. Ambros Martín gárdájának legutóbb idegenben az MTK vendégeként egy híján harminc góllal sikerült diadalmaskodnia. A cél természetesen a Dunaújváros ellen is a két bajnoki pont megszerzése. A lányok intenzív edzésekkel készültek erre a mérkőzésre is.

"A hétközi meccsen nagyon elégedett voltam a csapatom teljesítményével, ez a szint, ezt várom szombaton is. Kellemetlen védekezése van a Dunaújvárosnak, erre mindenképp oda kell figyelni. Koncentrált játékra lesz szükségünk" - nyilatkozta a vezetőedző.

Mátéfi Eszter tanítványai remek hangulatban várják szombati találkozójukat, hiszen a fehérváriak elleni sikerrel újabb nagy lépést tettek a legjobb négy közé jutás felé. A szombati összecsapás egyértelmű esélyese a hazai gárda, s jól tudja ezt Mátéfi Eszter vezetőedző, aki abban reménykedik, hogy csapata tisztességgel helyt tud állni a zöld-fehérek otthonában.

"Egy héten belül ez lesz a harmadik igen kemény mérkőzésünk, ezért nem meglepő, hogy kicsit fáradtak a csapat tagjai. Azt gondolom, nem kell kiemelnem, hogy a győriek a mérkőzés egyértelmű esélyesei, ám ez nem jelenti azt, hogy eleve feltett kezekkel megyünk ki ellenük a pályára, szeretnénk tisztességgel helyt állni a BL-győztes otthonában. Bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani, még úgy is, hogy ezen a találkozón nagyon kell figyelnünk arra, hogy rendesen beosszunk erőinket. Úgy tervezem, hogy a csapat minden benevezett tagja pályára lép majd a találkozón, mely a mögöttünk álló igen kemény hét legnehezebb mérkőzésének ígérkezik" - mondta.

Forrás: www.gyorietokc.hu, www.kohaszkezi.hu



Fehérvár KC - Eszterházy KFSC-Globál Safe
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője így elemzett a találkozó előtt:

"Az utóbbi meccseink mindegyikén túlságosan hullámzó a játékunk. Képesek vagyunk egy periódust nagyon jól végigjátszani, majd a következőben ugyanennyire rosszul teljesíteni. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy túl sok jó helyzetet hibázunk el. Ez a dunaújvárosi meccsen is fontos eleme volt a teljes képnek. Jól működik a támadójátékunk az első félidőben, a másodikban azonban egymás után hibázzuk el a lövéseinket, aminek következtében eltűnik az önbizalmunk is. Mindez lehetőséget adott a Dunaújvárosnak arra, hogy elhúzzon néhány góllal, míg nekünk azért kellett innentől küzdenünk, hogy megpróbáljunk felzárkózni hozzájuk.

A jó periódusainkra kell tekintenünk, valamint azokat hosszabbakká és stabilabbakká kell tennünk a következő meccseken. Akkor is emelt fővel kell kézilabdáznunk, illetve csapatként és egyénileg is bíznunk magunkban és a kvalitásainkban, amikor bajban vagyunk. Egységesnek kell maradnunk, és egymásért, egymást támogatva kell dolgoznunk. Természetesen ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani, de mindennap dolgoznunk kell azon, hogy egyre jobbakká váljunk.

Szombaton magunkra és a saját feladatainkra kell összpontosítanunk! Sokat dolgozunk a védekezésünkön, hogy az 2x30 percig jól működjön, illetve a lövések gyakorlása magas prioritású feladat volt ezekben a napokban" - tette hozzá a tréner.

Forrás: www.fkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi