Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rangadók sora szombaton

2014. január 18. 7:42

A tabella második és harmadik helyezettjének visszavágójával indul a szombat, majd Vácon az Érd, Győrben a Békéscsaba, Siófokon a Veszprém, Fehérváron pedig a BSE lép pályára.

Rangadók sora szombaton
NB I., alapszakasz, 15. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA
16.00, Budapest, Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
ÉLŐben: SportKlub
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Rendkívül nehéz feladat vár a bajnokságban eddig kitűnően szereplő Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére, mely szombaton délután négy órától a Ferencváros otthonában lép pályára. Az ország második legerősebb csapata ellen nem a vendégek az esélyesek, és már az esetleges pontszerzés is hatalmas bravúrnak számítana a Kohász kézilabdázói számára. A szombati ellenfél jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy a szezonban eddig két vereséget szenvedett el: az elmúlt fordulóban a győriek, míg az ősszel a Kohász kézilabdázói tudták csak legyőzni Elek Gábor csapatát.

A Ferencváros irányítója, Szucsánszki Zita így vélekedett a találkozóról: "Mindenképpen nyerni akarunk, és nem is akárhogyan. Bár bennünk van még a Dunaújvárosban elszenvedett őszi vereségünk, valamint a szerdai győri mérkőzés is, de mi ilyen szituációkban általában feltámadunk. Nehéz meccsre számítok, de itthon játszunk, tehát mindenképpen győznünk kell. Megpróbálunk sokkal lendületesebben, dinamikusabban játszani. A remek közönségünket szinte már említeni sem kell, de azt gondolom, ha annyian lesznek, mint a Békéscsaba ellen, akkor biztosan jó meccset tudunk majd játszani a jelenlegi bajnoki harmadik helyezett ellen".

"Nem vagyunk még csúcsformában. A Győr elleni mérkőzésen nagyon sok dolog volt, ami nem tetszett. Bár voltak olyanok is, amik tetszettek. Ezen feltétlenül igyekszünk javítani. Egyértelműen a győzelem a célunk szombaton. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Dunaújváros jó csapat, a tabellán elfoglalt helye is ezt mutatja. Évről-évre fejlődnek. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de számunkra csak a győzelem lehet elfogadható. A jó mérkőzéssel adósak vagyunk. A nézőink pedig hazai pályán mindenképp szép kézilabdát szeretnének látni, ami teljesen természetes. Bízom benne, hogy ez sikerül is, de elsődleges célunk a két pont megszerzése" - fogalmazott Elek Gábor, a zöld-fehérek edzője.

Forrás: www.fradi.hu, www.kohaszkezi.hu



Győri Audi ETO KC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE
18.00, Győr, Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

A győriek hét közben magabiztosan, 29-21-re nyertek a rangadón a Ferencváros ellen, ezzel visszavágtak az őszi vereségért. A műtéten átesett győri balszélső, Szepesi Ivett kihagyja a tavaszi idényt, így a csabaiak ellen sem szerepelhet.

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője a következőket mondta a találkozóval kapcsolatban: "Mi a következő, Siófok elleni bajnoki mérkőzésre készülünk már a szombati megmérettetéssel, amelynek egyértelmű esélyese a hazai és külföldi válogatottak egész sorát felvonultató győri csapat. Nekünk a saját játékunkat kell ezúttal is bemutatnunk, mind védekezésben, mind támadásban nagyon koncentráltan kell pályára lépnünk. Csáki Viktória megbetegedett a héten, így rá nem számíthatok szombaton, de a keret többi tagja a csapat rendelkezésére áll".

Forrás: www.elorenkse.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Siófok, Beszédes József Általános Iskola
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás
ÉLŐben: www.siofokkc.hu
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

"Tudjuk, milyen fontos mérkőzés vár ránk, és a héten jól felkészültünk soros ellenfelünkből. Abban bízom, hogy olyan lelkiállapotban mennek fel a pályára a lányok, mint a legutóbbi hazai találkozónkon, a Fehérvár ellen, és ha az elejétől a végéig megfelelően összpontosítunk, nem maradhat el a siker. Remélem, legalább annyian szurkolnak majd nekünk, mint december végén, mi pedig szeretnénk a Veszprém elleni meccsen is kiszolgálni a közönségünket. A legutóbbi két bajnoki mérkőzésünket idegenben vívtuk meg; Érden sokáig nagyszerűen helytálltunk, Győrben viszont nem tudtunk meglepetést okozni. Végre újra hazai pályán küzdhetünk, és nagyon bízunk a sikerben. A csapatban mindenki játékra kész, és már nagyon várja a kezdést" – mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője, Golovin Vlagyimir.

Forrás: www.siofokkc.hu



Fehérvár KC - MTK-Budapest SE
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Kozák Áron, Wenzel Tamás
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Szeptemberben a Fehérvár KC villámrajtot véve, a 10. percben 10-1-re vezetve korán eldöntötte az MTK-Budapest elleni, idegenbeli bajnokit. Szombaton a fővárosiak székesfehérvári vendégjátéka alkalmával az FKC célja az, hogy egy kevésbé sikeres rajton javítson, azaz a bajnokság második felének negyedik meccsén végre megszerezze az első győzelmét!

A Fehérvár játékosa, Horváth Bernadett így nyilatkozott: "Egész héten készültünk az MTK elleni meccsre, melyen agresszív védekezésre és fegyelmezett támadójátékra lesz szükségünk. Keményen, csapatként kell játszanunk! Az MTK kellemetlen ellenfél, nagyon jó a húzásos játéka, és jó játékosokból áll. Bár most sajnos tényleg rossz szériában vagyunk, mindenképpen azon vagyunk, hogy a következő mérkőzéseken ezen javítsunk. Ha mindent úgy csinálunk, ahogy megbeszéltünk, akkor szombaton nem lehet gond!

Forrás: www.fkc.hu



Ipress Center-Vác - ÉRD
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi