DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYZfdRP4' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Január 6-án indul a győri csarnok építése | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Január 6-án indul a győri csarnok építése

2013. december 21. 12:37

Nincs akadálya annak, hogy Győr legyen az egyik házigazdája a jövő decemberi Európa-bajnokságnak.

Január 6-án indul a győri csarnok építése
A budapesti Swietelsky Magyarország Kft., a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. alkotta Magvassy Konzorcium nyerte a győri aréna építésére kiírt közbeszerzési pályázatot 4,3 milliárd forintos ajánlattal – válaszolta Borkai Zsolt polgármester a Kisalföld kérdésére pénteken, miután kihirdethetővé vált az eredmény.

A politikus hozzátette: az aláírt szerződés értelmében a munka január 6-án kezdődik meg, és október 31-re elkészül az épület, amelyet november 15-ig átadnak. Így nincs akadálya annak, hogy Győr legyen az egyik házigazdája a jövő decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak.

A szoros határidőt firtató felvetésre a politikus azt mondta, nem számolnak csúszással, mindenkinek az az érdeke, hogy elkészüljön a csarnok.

A beruházást az állam a 4,3 milliárdos összegnél többel, 4,9 milliárd forinttal támogatja, amely szerepel a parlament által a héten elfogadott 2014-es költségvetésben. A kérdésre, miszerint ez azt jelenti-e, hogy a pénz egy része megmarad, a politikus azt válaszolta: nem. Ennek oka, hogy a csarnok mellé parkolót és utakat is kell építeni.

"Egyelőre nem tudjuk, hogy az önkormányzatnak mennyit kell hozzátenni az állami támogatáshoz, de a megközelítés gördülékenysége érdekében infrastrukturális fejlesztésekre is szükség van" – fogalmazott a polgármester.

A közbeszerzés eredményhirdetése azért tegnap történt meg, mert az akkor még leendő nyertes konzorcium pályázatában öt százalék előleget kért, amire a törvény lehetőséget biztosít. Ennek a 216 millió forintnak a jóváhagyásához a közgyűlés döntésére volt szükség – a testület erről egyhangúlag határozott pénteki ülésén.

A közbeszerzési dokumentációt egyébként nyolc cég, illetve konzorcium vette ki. Közülük öten indultak az előminősítésen, amelyen hárman maradtak állva. Pályázatot végül a legolcsóbb ajánlatot adó győztesen kívül a biatorbágyi székhelyű, győri telephellyel rendelkező West Hungaria Bau Kft., valamint a budapesti Kalotherm Építőipari Zrt. és Elektro Profi Kft. által alkotott K+E Konzorcium adott be.

Az aréna Győr kiskúti városrészében, a Magvassy Mihály Sportcsarnok mellett, az ETO Park felőli oldalon épül fel. A két épületet összekötik. A multifunkcionális csarnok újdonsága többek között abban rejlik majd, hogy küzdőtere átalakítható lesz, keresztben három szabályos méretű kézilabdapálya fér el.

A létesítmény több mint ötezer ember befogadására lesz alkalmas. Háromezer fix és kétezer mobil férőhelyet alakítanak ki, hogy kisebb érdeklődés esetén kevesebb néző előtt játszhassák mérkőzéseiket a csapatok.

Forrás: www.kisalfold.hu

További hírek