DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY98l6zM' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az FKC-nél az Újváros, a DVSC-nél az ÉRD | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az FKC-nél az Újváros, a DVSC-nél az ÉRD

2013. szeptember 22. 8:29

A bajnokság ötödik fordulója az FKC - Dunaújváros és DVSC - ÉRD mérkőzésekkel zárul vasárnap este.

Az FKC-nél az Újváros, a DVSC-nél az ÉRD
NB I., alapszakasz, 5. forduló

Fehérvár KC - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
ÉLŐben: www.cunder.hu

Mindig vérbeli rangadónak számít a két Fejér megyei csapat összecsapása, de ezúttal valóban igazi csúcstalálkozó lesz a Fehérvár KC és a Dunaújvárosi Kohász meccse, hiszen a bajnokság első fordulóinak tapasztalatai alapján közvetlen versenytársnak tűnik a két szomszédvár a felsőházba kerülésért vívott harcban. A mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban.

Hatalmas sikert aratott szerdán a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese, mely óriási csatában győzte le hazai környezetben a Ferencvárost. Mátéfi Eszter csapata hatvan percen keresztül hatalmas lelkesedéssel küzdött a fővárosiak ellen, s meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a kissé talán kényelmes vendégek felett. Nem sokat pihenhetnek azonban Ferlingék, ugyanis vasárnap már újabb nagy feladat vár rájuk, ezúttal az FKC otthonában. Ez a találkozó sem ígérkezik habkönnyű feladatnak, hiszen a megyei rivális évek óta stabil tagja a bajnoki mezőnynek, s bizony az utóbbi időben nem sok babér termett a vendégeknek Székesfehérváron.

A két csapat hasonlóan kezdte a szezont; a Fehérvár a négy lejátszott mérkőzéséből hármat megnyert, s csak egyet, a Győr elleni találkozót veszítette el. Hazai pályán ezúttal sem számítanak másra szurkolói, mint a győzelem megszerzésére, ugyanakkor ez lesz a célja az újvárosiaknak is, akiknek érhetően óriási lelki töltetet adott az FTC bravúros legyőzése. Ehhez azonban hasonló játékos kell nyújtania a csapatnak, mint tette azt az elmúlt fordulókban, vagyis a jó kapusteljesítménnyel megtámogatott stabil védekezés lehet az az alap, melyre felépíti támadójátékát a Kohász.

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője: Mint mindig, ezúttal is nagy harcot fog vívni a két csapat. A Dunaújváros már megmutatta ebben a bajnokságban, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne, és hogy néhány igazi klasszissal rendelkezik. Nagyon várjuk a mérkőzést, és reméljük, élvezetes meccset láthatnak a szurkolóink vasárnap!

Azari Fruzsina, a Fehérvár KC jobbszélsője: Óriási dolog, hogy a bivalyerős Fradit le tudták győzni, de ez nem azt jelenti, hogy nekünk feltartott kézzel kell várnunk őket! Mindent meg fogunk tenni a két pontért, igazi ki-ki meccs lesz, két motivált, harcos csapat között. Bulath Anita érkezésével egyértelműen erősödött a Dunaújváros, mind védekezésben, mind támadásban. Nagyon komplex játékos, aki képes meccseket eldönteni, nagyon kell figyelnünk rá. Az egész csapat rendkívül kemény, férfias kézilabdát játszik, de úgy gondolom, hogy erre is kellőképpen felkészültünk!

Vaszari Virág, a Fehérvár KC balszélsője: Alaposan kielemeztük az Újváros játékstílusát, közismert, hogy Ferling Bernadett és Bulath Anita a játékuk „motorja”, ők azok, akik góljainak a számát minimalizálnunk kell a sikerhez. Nagyon jó védekezésre lesz szükségünk most is, ami az eddigi meccsek alapján egyre jobban kezd kialakulni. Ezt kell tovább folytatnunk, és akkor bárkit semlegesíteni tudunk. A mi védekezésünket kell előtérbe helyeznünk, ha mi jól és keményen védekezünk, akkor egy ilyen kapussal, mint aki mögöttünk van Kiss Éva személyében, megnyerhetjük a mérkőzést.

Forrás: www.fkc.hu, www.dunaujvaros.com



DVSC-TVP - ÉRD
18.00, Debrecen, Hódos I. Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás

Az utóbbi években megerősödő, a Bajnokok Ligájában selejtezőt játszó (s a Fradival szemben elbukó) érdiek egy meccsel kevesebbszer léptek a pályára, mint a riválisok, viszont valamennyi találkozójukat megnyerték, ráadásul nem is akárhogyan! Klivinyiék otthon 13 góllal győzték le az Egert, idegenben 8 találattal voltak jobbak a Siófoknál, és szintén hazai környezetben tíz góllal többet lőttek a Vácnál. Ilyen eredménysor után teljesen alátámasztott a kijelentés, az eddigi bajnokság legnehezebb erőpróbája vár a debreceni hölgykoszorúra a hét utolsó napján.

"Teljes mértékben egyetértek a kijelentéssel! Az Érd nagyon jó erőkből álló társaság, elég megemlíteni Kovács Anna, Klivinyi Kinga, vagy éppen Schatzl Nadine nevét. A védekezésükben van az erejük, hiszen magas, erős játékosokból áll a csapatuk, de természetesen megvan a recept arra, hogyan lehet meglepni őket" – nyilatkozta a Naplónak Kudor Kitti, a Loki csapatkapitánya.

"Úgy érzem, a vasárnapi meccsen őket nyomja majd az esélyesség terhe, így mi felszabadultan játszhatunk. Az eddig lejátszott és megnyert négy mérkőzésünk kellő önbizalmat kell, hogy adjon, egy ilyen szintű csapat ellen is. Biztos vagyok benne, hogy hazai pályán, a szurkolóink támogatása mellett bárkivel szemben felvesszük a kesztyűt. Egy meccsen bármelyik gárda legyőzhető. Amennyiben a szurkolóink ugyanolyan nagy létszámban lesznek, mint korábban, akkor meglesz az a háttér, ami szükséges a sikerhez" – fogalmazott az irányító.

Kalandos utat járt be a DVSC, hiszen az előző bajnokságban a tizenegyedik, kieső helyen végzett a csapat. Feljutó híján maradhatott első osztályú a csapat (később a megszűnő Kiskunhalas helyét az utolsó BSE vette át), és Debrecenben élni tudtak az adódó lehetőséggel. A bajnokság nyitómeccsén legyőzték hazai pályán a Békéscsabát (27:24), aztán hazai pályán bravúrral verték a Dunaújvárost is (28:27), idegenben pedig megverték a két kiesőjelöltet (MTK, Eger). Ez pedig így négyből négy, ami mindenképp bizakodásra adhat okot a cívisvárosban. Ráadásul a szurkolók is újra a csapat mellett állnak, mindkét hazai mérkőzésén több, mint 1000-en szurkoltak a Lokinak.

Érdekes módon a két csapat történetében mindig az őszi mérkőzést rendezték Debrecenben, és a tavaszit Érden. Tavaly már az első fordulóban találkozott a két csapat, akkor döntetlen lett a meccs vége (28:28). Idén januárban hazai pályán 36:16-os győzelmet arattunk a debreceniek felett. A párharcban azonban így is ők állnak jobban, három debreceni győzelem és egy döntetlen mellett csak két érdi győzelem az örökmérleg. A Hódosban két vereség és egy döntetlen a mérlegünk, így első debreceni győzelmünkre készülünk.

Forrás: www.haon.hu, www.handballerd.hu

További hírek