Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szombaton is bajnokik

2013. szeptember 21. 8:29

A szombati bajnoki mérkőzéseken a BSE-re és az Egerre is kőkemény ellenfél vár a Győr és az FTC személyében. A Békéscsaba siófoki vendégszereplése, valamint a Vác - Veszprém találkozó előreláthatóan nagyobb izgalmakat tartogat.

Szombaton is bajnokik
NB I., alapszakasz, 5. forduló

Győri Audi ETO KC - MTK-Budapest SE
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok

Szombaton az ötödik fordulóban az az MTK látogat Győrbe, amely tavaly még BSE-ként, újoncként vágott neki az élvonalnak, de ki is esett. Idén az MTK-val fuzionálva indulhatott újra. A vendégek kispadján Borsodi Péter ül, akivel egyelőre még váratnak magukra az első pontok megszerzése az idei bajnokságban. A tavalyi BSE idén MTK-Budapest néven indult a bajnokságban, és eddig négy vereséget szenvedett el. Az első és a második fordulóban szoros meccsen kaptak csak ki a fővárosiak, előbb Vácon (20-18), majd a Debrecentől hazai pályán 26-24-re. A harmadik fordulóban az FTC páholta el őket rendesen (35-18), majd a Fehérvár 27-21-re.

A győrieknek sem lesz egyszerű dolguk a mérkőzésen. Görbicz Anita továbbra is rehabilitáción van, míg Katrine Lunde és Heidi Løke a norvég válogatott csehországi edzőtáborában vannak, így hármójukra biztosan nem számíthat Ambros Martín vezetőedző. "Komolyan vesszük a szombati összecsapást, hiszen kevesen vagyunk jelenleg. Szerdán is úgy nyertünk Békéscsabán, hogy kulcsjátékosainkat nélkülözni kellett, és ez sem könnyíti helyzetünket. Tiszteljük ellenfelünket, ezért a legjobbat várom el mindenkitől, aki pályára lép szombaton. Természetesen csak a győzelem elfogadható számunkra" - mondta a tréner.

A csapatban kérdéses Kovacsics Anikó és Katarina Bulatović játéka, akik a héten apróbb sérülések miatt kihagyták a szerdai bajnokit. Amennyiben állapotuk megfelelően javul, úgy pályára léphetnek szombaton, de erről majd az orvosi stáb dönt.

Forrás: www.gyorietokc.hu



FTC-Rail Cargo Hungaria - Eszterházy KFSC-Globál Safe
18.00, Budapest, Elek Gyula Aréna

A szerdai, DVSC elleni hazai összecsapást követően szombaton már a Bajnokok Ligája-induló, az első fordulóban a címvédő Győrt legyőző Ferencvároshoz látogat az egri csapat.

Az egri kézilabda szerelmesei számára az elkövetkezendő négy-öt nap igen komoly csemegéket tartogat. Az NB I. újonca ugyanis szombaton először a tavalyi ezüstérmes Ferencváros, míg négy nappal később a bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Győr gárdájához látogat. Nagyon részletes szakmai esélylatolgatásba nem érdemes belemenni, hiszen egyik mérkőzésen sem lesz reális esély a meglepetésre.

A szombati ellenfélnek mindenképpen bizonyítania kell majd a közönségének, hiszen a zöld-fehérek szerdán vereséget szenvedtek a sokadvirágzását élő Dunaújváros otthonában. Így egyelőre elveszítették azt az előnyüket a Győrrel szemben, amelyet épp az ellenük elért, első fordulós győzelemmel szereztek. A Hajdu János szövetségi kapitány által frissen kihirdetett válogatott keretbe nyolc ferencvárosi játékos kapott meghívást, ami mindent elárul a pestiek erejéről.

Egri oldalon sajnos továbbra sem léphet pályára Sári Barbara, akinek az adminisztrációs ügyei még mindig nem oldódtak meg. Herczeg Béla tanítványai számára ez a néhány nap nem szólhat másról, minthogy testközelből is ízelítőt kapjanak a világ talán két legjobb csapata tudásából, és kiélvezzék minden pillanatát a klasszisok elleni mérkőzéseknek.

Forrás: www.eszterhazykfsc.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.

A békéscsabaiak a jól sikerült felkészülési mérkőzések után az éles találkozókon már kevésbé voltak eredményesek. Az együttes az első fordulóban 27-24-re kikapott Debrecenben, majd hazai pályán szenvedett ötgólos vereséget a Ferencvárostól. Ezt követte a székesfehérvári, 28-22-es fiaskó, aztán a Győr elleni 15-30. Az együttes legeredményesebb játékosa Olha Nyikolajenko, aki a négy összecsapáson 22 gólig jutott.

A somogyi lányok végre győzelemnek örülhettek: remek hajrával fordították a maguk javára az eredményt szerdán, a Veszprém otthonában. Az SKC egy játéknappal korábban, a Győr ellen is jól helytállt az első félidőben.

"Elégedett voltam a Győr ellen látottakkal: nem csak az első félidővel, hanem az egész mérkőzéssel, bár a második félidő nem sikerült túl fényesre. Ők Bajnokok Ligája-résztvevők, tudják tartani a tempót hatvan percen keresztül, mi harminc percig bírtuk. Mentálisan kicsit elfáradtunk. A Veszprém ellen nem játszottunk jól, de nagyon akartuk a sikert. Az előttünk álló mérkőzéseken hasonló képességű csapatok küzdenek egymással, hogy végül mi lesz belőle, kiderül. Könnyű dolgunk is lehet, de ha úgy teljesítünk, mint az első két mérkőzésen, akkor nehéz lesz" – fogalmazott Golovin Vlagyimir vezetőedző.

A két csapat az elmúlt évadban négyszer találkozott egymással, és mindig hazai győzelem született.

Forrás: www.siofokkc.hu



Ipress Center-Vác - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi