DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYcSaVNz' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Szerénynek maradni | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szerénynek maradni

2013. szeptember 4. 15:20

Interjú Elek Gáborral, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzőjével a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC elleni győzelemről.

Szerénynek maradni
- Elfáradtál a vasárnapi mérkőzésen?
- Nagyon. Nagyon-nagyon.

- Emlékszel az ezt megelőző utolsó győzelemre a Győr ellen? A vasárnapi valami ahhoz hasonló volt?
- Persze, hogy emlékszem. Az akkori győzelem egy dudaszó pillanatában lőtt győztes góllal dőlt el. Ott is Zizi lőtte az utolsót. Nagy különbség viszont, hogy akkor 35-34 volt a végeredmény, míg most 20-17. A vasárnapi mérkőzés azt bizonyította be, hogy jó úton járunk. Jól működik a csapat forgatása és a védekezés. Az, hogy hogyan folytatódik, az a későbbiekben dől el. Szerintem biztosan lesznek hullámvölgyeink. Ezután a győzelem után most a legfontosabb feladat, hogy nagyon szerények maradjunk. Az első mérkőzés volt és még nagyon hosszú lesz a szezon. Jó lenne, ha nem követnénk el egy olyan hibát, amit az edzéselmélet prognosztizál, hogy egy kirívó, nagy siker után egy közepes csapattól kikapunk. Például a tavalyi Larvik elleni győzelem után Dunaújvárosban pontot vesztettünk. Szombaton Békéscsabán győznünk kell! A legnagyobb ellenfeleink csak mi saját magunk lehetünk.

- Már rögtön a meccs után ezen gondolkodtál? Azért ünnepeltetek egy kicsit?
- Olyan feszültség és fáradtság volt bennem, hogy leginkább leültem volna egy csöndes sarokba és elmerengtem volna. Nem tudtam úgy örülni, mint ahogy elvárják tőlem. Egy ilyen mérkőzésen másfél órán keresztül koncentrálok mindenféle fizikai igénybevétel nélkül, ami nagyon megterheli az agyat és az idegrendszert. Keddre már rendben voltam, de közben a Békéscsaba elleni meccsre készültem, összevágtam a videókat és kielemeztem a Győr elleni meccset is.

- Ami nagy kérdés volt a vasárnapi meccs előtt, hogy az új játékosok hogyan oldják majd meg ezt a mérkőzést. Mi a véleményed erről utólag?
- Mészáros Reának még új, amit kérek tőle. Ilyenkor jön elő, hogy mennyire hátrányosan érinti a beilleszkedését, hogy egész nyáron nem volt velünk. Laura kifejezetten jól állt be, sőt, átlökdösött minket a nehéz pillanatokon az első félidőben. A másodikban már borzasztóan fölkeményedett a győri védekezés. Volt is egy negyedórás szakasz, amikor nem találtuk az ellenfelünk védekezésének ellenszerét. Amint rájöttünk, eldöntöttük a mérkőzést. 15-13-as állás után lett 18-13, amely időszak a mérkőzés kulcsa volt.

- A kapusod, Alena Abramovics teljesítményét sem lehet szó nélkül hagyni.
- Lénát és a védekezést semmiképp nem lehet kifelejteni, amikor erről a győzelemről beszélünk. Ezzel a kettővel nyertük meg a mérkőzést, illetve hogy senki nem készült el az erejével a mérkőzés végére. Akkor is tudtunk még energiákat mozgósítani. Jóllehet, amíg nem tudom Reát teljes értékűvé tenni, addig Zsuzsit nagyon nehéz nélkülözni a védekezésből, illetve amíg Pena nem épül föl, addig Zizire is több teher hárul. Bízom benne viszont, hogy mire a sorozatterhelés elkezdődik, már jobban állunk majd e tekintetben is.

- Kívülről úgy tűnt, az egyik legfontosabb tényező az volt, hogy elhitte a csapat, megverheti a címvédőt.
- Azt már a mérkőzést megelőző héten láttam, hogy a hitünkkel nem lesz gond.

- Ez már a hét elején látható a csapaton?
- A hét elején még talán nem, de a hét közepén, már látható jelek voltak. Szerdán volt egy egymás elleni játékunk, amikor nagyon érezhető volt, hogy jól alakulhat a vasárnapi meccs.

- A hittel a lelátókon sem volt gond, hiszen a szurkolásra ismét nem lehetett panasz.
- A Fradi szurkolók hozták a szokásosat. Szeretném, ha a csapatom olyan lenne, mint a szurkolóink, akik mindig száz százalékot hoznak.

Forrás: www.fradi.hu

További hírek