DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYQy1Rnu' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Egy sikeres harmadik nap után | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egy sikeres harmadik nap után

2013. július 12. 22:51 © handball.hu

A strandkézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Gróz János, a csütörtöki napon szerzett, az ukránok elleni győzelem után is leírta véleményét.

Egy sikeres harmadik nap után
Csütörtökön a délelőtt folyamán egy háromórás edzés keretében javítottuk a felmerülő problémákat a csapat játékában. Az edzést egy hosszabb elbeszélgetés követte, hiszen idáig nagyon eredményesen, de tudásunkhoz képest 55-60%-on játszva teljesítettük a feladatainkat. Sajnos az itt tapasztalt fújásmetódus zavart okoz a fejekben (nagyon nagy hatalom van most a játékvezetők kezében a forgás, támadó, büntető, kiállítás megítélésében), sokszor a két félidőben ellentétes felfogásban bíráskodnak a játékvezetők a hátsó pályákon. Ez egy két játékosunk fejében zavart okoz, a két gólzsákunk is felrázásra szorult, és a védelem egy részét is pörgetni kellett.

Délután a lányok közös szabadprogramot csináltak, elhagytuk a videózást a motivációt. Érdekes helyzetet teremtett a délutáni csoportdöntő az ukránok ellen: ha nyerünk, csoportelsők vagyunk, és ha minden jól megy, csak a döntőben találkozhatunk a dánokkal. Viszont másodikként átkerültünk volna a dán csoportba, ahonnan könnyebb ellenfeleken át könnyebb lett volna a négybe jutás. Sajnos emberileg nem értek egyet sem én, sem Mariann, sem a lányok ezzel a felfogással, így maradt a tiszta küzdelem.

A csoportdöntőt egy nagyon kellemetlen ellenfél ellen játszottuk a két nagyon kedves, de nagyon fiatal dán lány fújása mellett, akiket az ellenfél edzője, Valentyin Vakula (volt nemzetközi játékvezető) rendesen összezavart. Sajnos az ellenfelünk a pályán is ezt a stílust alkalmazta: nagyon durván, alattomoson és sokat színészkedve játszottak, viszont nagy sebességgel. A lányok az elvesztett első félidő után a második félidőben hat gól hátrányból fordítottak, majd a szétlövést is megnyerték Kókai Ági pazar védéseivel.

Sajnos így mindenképpen sportdiplomáciailag támogatott vagy kellemetlen típusú ellenfelünk lesz a negyeddöntőben (azóta kiderült: az olaszok). Igazából nekünk teljesen mindegy, megnézve a többi csapatot, magasan kiemelkedünk, ha jól játszunk, ebből a mezőnyből. Viszont a strandkézihez szerencse is kell, vagy egy kis más néha abban a kétszer tíz percben. Nagyon ott kell lennünk fejben az utolsó három mérkőzésen, ha eljutunk odáig.

Tudtuk, hogy ez a felkészülési szisztéma azzal jár az idő rövidsége miatt, hogy nem biztos, hogy itt leszünk kirobbanó formában, de egyelőre küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok. És ahogy az eredmény mutatja, a 60% forma is elég volt az erősebb csoportban idáig a sikerhez. A lányok átérzik a felelősségüket, és nagyon akarják azt a négybe jutást 15 év után. Továbbra is viszont csak a következő lépésre koncentrálunk, és apró lépésenként haladunk tovább.

Gróz János, Randers

© handball.hu

További hírek