Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csiki: Belül végig bíztam magunkban!

2013. július 11. 10:37

A Fehérvér KC két játékosa, Csiki Renáta és Zsigmond Adrienn tagja volt a Dániában junior Eb-címet szerzett magyar válogatottnak. Míg Adrienn már másodszor szerzett aranyérmet, Renáta először léphetett fel világversenyen a dobogó legfelső fokára.

Fotó: Cseh Péter (MKSZ)
Fotó: Cseh Péter (MKSZ)
Az FKC junior csapatának erőssége, Csiki Renáta nemcsak a strandkézis élményeiről, de a terembeli céljairól is mesélt.

"Leírhatatlanul jó érzés volt átélni a győzelmet, szinte még most sem fogtam fel, pedig már két napja vége az Eb-nek. Ez volt az első világversenyem, így míg a csapattársaim közül néhányan már többször is átélhették ezt az élmény, nekem minden nagyon új volt."

- Mennyire számítottatok előzetesen a sikerre?
- Azt gondolom, teljes mértékben: ezért, azaz az aranyérem megszerzéséért utaztunk ki Dániába. Kevés időt tudtunk együtt készülni, de az alatt nagyon sokat edzettünk, érezhető volt, hogy nagyon együtt vagyunk, belül végig bíztam magunkban. Igazából az összes meccs kiválóra sikerült, de természetesen a házigazdák elleni döntőt emelném ki! Alig hibáztunk, nagyon jól játszottunk, összeszedettek voltunk, és mindenki küzdött a másikért.

- A kapitány döntése alapján Te voltál a nyúl a csapatban, akinek a lövése alapból duplát ér, azaz különösen nagy felelősség volt Rajtad...
- Ez külön öröm számomra, hisz most kerültem be először az utazó keretbe. Ehhez a sikerhez kellettek a csapattársak, három olyan forgó van mellettem, akik világklasszis szinten játszanak, mellettük sokkal könnyebb volt.

- Hogyan készültetek a meccsekre?
- Az edzőink, Gróz János és Rovnyai Mariann nagyszerűen felkészítettek minket erre a világversenyre, és külön szeretném megköszönni, hogy ekkora szerepet kaptam a válogatottban! Janóék új felkészítési rendszert vezettek be, ami a norvégokhoz és a dánokhoz köthető: minden reggel, és minden meccs előtt futottunk, és úgy érkeztünk meg a pályára, hogy énekeltünk. Aki ránk nézett, látta, hogy mennyire egyben van a csapatunk, és látszott, hogy szinte féltek tőlünk! Minden meccs előtt beültünk a videószobába, és motivációs videókat néztünk, majd ennek végén közösen elénekeltük a himnuszt, ami nagyon nagy erőt adott nekünk! A szurkolók is nagyon sokat segítettek, köszönjük nekik a biztatást!

- Mik a terveid a jövőre a strandkézit illetően?
- Szeretnék majd a felnőtt válogatottba is odakerülni, akár már idén, a kolumbiai Világjátékokra. Ehhez persze elsőként az is kell, hogy a felnőttek a most zajló Európa-bajnokságon a legjobb négy között végezzenek.

- Teremben Fehérváron játszol. Könnyen össze lehet egyeztetni a nyár során a két műfajt?
- Eddig viszonylag könnyű volt, hiszen a teremben nyári szünet volt, most viszont majd ütközések lesznek, és a homokról visszatérni a terembe kicsit nehezebb is, de egy idő után megszokom. A strandkézi nagyon jó alapot ad, sokkal könnyebb lesz úgy edzeni, hogy végigedzettem az egész nyarat. Most ezen a héten pihenek, jövő hétfőtől kezdődik az alapozás az FKC-nál, míg hétvégente nem lesz nekem pihenés, mert a strandválogatottal, Szentendre néven különböző tornákon indulunk augusztus végéig. Fizikálisan nagyon jó állapotban vagyok, így bízom benne, hogy bírni fogom a terhelést.

- A teremidénynek milyen reményekkel vágsz neki?
- Szeretnék odakerülni a felnőtt csapatba Fehérváron, ez az elsődleges célom most, de tudom, nagyon sokat kell még dolgoznom, hogy egyszer valóra válthassam legnagyobb álmomat: Magyarország nemzeti csapatában játszani!Két hét múlva kap EHF-kupaellenfelet az FKC

Hétfőn zárult a jelentkezés a nemzetközi kézilabda-kupasorozatokra, melyek közül az EHF-kupára a Váci NKSE és a Fehérvár KC csapatát nevezte a Magyar Kézilabda Szövetség. Ezzel biztossá vált, hogy az FKC egyéves távollét után visszatér az európai porondra, melyen az elmúlt tíz idényből nyolcszor szerepelt, és legnagyobb sikerét 2005-ben az EHF-kupa megnyerésével érte el.

A fehérváriak lehetséges ellenfeleinek köre július 16-án válik ismertté – az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ekkor hozza nyilvánosságra a valamennyi kupasorozat résztvevőinek listáját. Az első két forduló sorsolására július 23-án (kedden) 11 órakor az EHF bécsi székházában kerül sor, azaz két hét múlva megtudjuk, hogy az FKC melyik körben, és mely ellenféllel szemben kapcsolódik be az EHF-kupa küzdelmeibe.

Forrás: www.fkc.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi