Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bódi nagy kihívás előtt áll

2013. június 19. 16:18

Az Eb-bronzérmes, olimpiai 4. helyezett jobbszélső, Bognár-Bódi Bernadett egyéves szerződést kötött a Győrrel. A Dunaújvárosból érkező válogatott korábban már hat évig erősítette az ETO csapatát, most pedig izgalommal várja a Bajnokok Ligája-szereplést régi-új klubjával.

Bódi nagy kihívás előtt áll
- Nem teher egy BL-győztes csapathoz igazolni? Izgulsz emiatt?
- Egyáltalán nem érzem tehernek, csak pozitív érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy megállom majd a helyem, és mindent meg is teszek ezért. Nagyon jó játékosok közé, jó közegbe kerülök, izgatottan várom a bemutatkozást, nagy kihívásként tekintek erre.

- Játszottál már Dániában, így ismered az északi mentalitást. Győrben két meghatározó játékos norvég. Az ő mentalitásuk mennyire játszhat közre a sikerekben?
- Nagyon. Két évet töltöttem Dániában, így testközelből tapasztaltam, mit is jelent a skandináv mentalitás. Nagyon sokat számít, olyan, mintha teljesen más világ lennének, de nem csupán kézilabdában, hanem az élet más területein is. Máshogy dolgozzák fel a sikereket és a kudarcokat is. Könnyebben tovább tudnak lépni, és mindig a pozitív dolgokat próbálják megragadni, a negatívumokat pedig fel tudják dolgozni, és mindig megbeszélik. Amikor kint játszottam, akkor a mérkőzések után az öltözőben azonnal megbeszéltük, mi volt rossz, mit kellett volna másképp csinálni, a következő edzésen pedig már nem ezzel foglalkoztunk, hanem a meccs után megbeszéltek szerint cselekedtünk. Magyarországon ezzel szemben azt tapasztaltam, hogy a vesztes mérkőzések utáni edzésen lehajtott fejjel, szomorúan dolgozik mindenki.

- Ezen kívül mi lehet még a jövendőbeli csapatod sikerességének a titka? Egyelőre még külső szemlélőként hogy látod ezt?
- A csapatmunka nagyon fontos tényező. Mindenki akarta a győzelmet és a sikert. Már tapasztalták, milyen nem megnyerni a BL-t, tanultak a kudarcokból, és most annyira erősek lettek mentálisan, hogy sikerült a győzelem. Sugárzott belőlük az erő, ezt nem lehetett nem megcsinálni. A képességeik mindig is meg voltak ehhez, de most jött ki a csapategység ereje. Én is ebben hiszek, abban, hogy mindig segíteni kell egymást, és hogy a kudarcokból is tanulni, építkezni kell.

- A saját szezonoddal elégedett vagy?
- A Dunaújvárossal elért eredmény nagyon jónak számít, viszont maximalista vagyok, és ha jobban belegondolok, akkor azt mondom, lehetett volna még egy hellyel jobb is. Az, hogy a nyolcadik helyen végeztünk, nagy dolog, mindenképpen sikernek ítélem meg, de ha a rájátszásban mentálisan erősebbek lettünk volna, megszerezhettük volna a hetedik helyet is. Sikeres szezon volt, és ebből én is kivettem a részem, jól ment a játék, így a válogatottban is folyamatosan ott tudtam lenni. Úgy érzem, egy-két mérkőzés kivételével jól teljesítettem, ezáltal magabiztosabb voltam, és amikor a válogatottban játéklehetőséghez jutottam, akkor is hozzá tudtam tenni. A nemzeti csapatban többnyire csereként szerepeltem, de emiatt nem éreztem bizonytalanságot, mert tudtam, hogy a klubomnál jó voltam, és a válogatottban is éreztem, hogy mindenkire szükség van. Mindenki nagyon akarta a sikert, a csapat tett meg mindent, nem csak az egyének, nem néhány játékos játszotta végig az Európa-bajnokságot, hanem csapatként értük el a bronzérmet.

- Hogy alakul a nyarad?
- Voltam Szegeden, egy hetet a szüleimnél töltöttünk. Utána júniusban pedig Törökországba utazunk egy hétre.

- Mikor költözöl Győrbe?
- Győrben megvan már a lakásom, és valószínű, hogy egy héttel a kezdés előtt költözök. Azt szeretném, hogy be legyek rendezkedve, mire az edzések elkezdődnek, hogy akkor már ne kelljen mással foglalkozni. Lesz néhány elintéznivaló a költözés után, és ezeket is időben be akarom fejezni.

- A párod is költözik veled?
- A költözésben segít, de ő Kaposváron dolgozik, ezért nem tart velem. Ingázni fogunk, illetve többnyire majd ő jön hozzám, Győrbe.

- Hová vezet majd az első utad Győrben, amikor épp nem edzened kell?
- Biztos, hogy a kutyámmal (egy bichon havanese – a szerk.) elmegyek a Duna-part környékére sétálni. Nagyon szeretem az állatokat, így az állatkertet is meglátogatom, ott már régen jártam. Biztosan előfordul, hogy beülök egy kávézóba sütizni, és vásárolni is elmegyek majd.

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi