DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYSx98kG' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Barján és Szabó a Békéscsabában | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Barján és Szabó a Békéscsabában

2013. május 24. 9:18 © handball.hu

A Békéscsaba lezárta az új idényre vonatkozó megbeszéléseket, így kialakult a következő idény csapata. A lila-fehérek két új játékost szerződtettek, a Vácról érkező Barján Bianka és az Oroszországból hazaigazoló Szabó Valéria is egyéves szerződést kötött.

Barján és Szabó a Békéscsabában
A több belső poszton is bevethető Barján Bianka 1990. augusztus 12-én született, és tízéves korában kezdett el kézilabdázni. Az utánpótlás-válogatottakban is megfordult fiatal játékos évek óta stabil tagja volt a váci együttesnek, a most véget ért bajnokságban 27 mérkőzésen 65 alkalommal volt eredményes.

A beálló Szabó Valéria 1983. március 2-án született, eddigi magyarországi klubjai a Debreceni KK, a Debreceni VSC, a Hajdúnánás, a Hódmezővásárhelyi NK, a Szegedi KKSE, a Cornexi-Alcoa és a Debreceni VSC voltak. A sportoló 2011. augusztusában igazolt Oroszországba a Zvezda Zvenyigorod csapatához, ahonnan most hazatér. A játékos eredménylistája tiszteletreméltó, Magyarországon kétszeres bajnoki ezüstérmes, egyszeres bajnoki bronzérmes, és kétszeres Magyar Kupa ezüstérmes volt. A válogatottban 2008. október 14-én Dánia ellen mutatkozott be Aarhusban, és tagja volt a 2012. decemberében Szerbiában Európa bajnoki bronzérmet szerzett nemzeti csapatnak is.

Az Előre NKSE csapata 2014. június 30-ig szerződést hosszabbított jelenlegi kapusaival, így a következő idényben is Dömény-Veress Zsuzsanna, Sipeki Flóra és Terenyi Bianka lesznek a lile-fehérek hálóőrei. Szintén egy évvel hosszabbította meg lejáró megállapodását Csáki Viktória, Szögi Tímea, Glusica Leposava, Tóth Sára, Kelemen Éva és Gávai Szonja. Hanczvikkel Zsanett, Olha Nikolayenko, Dombi Luca és Walfisch Mercédesz szerződése még egy évig, 2014. június 30-ig érvényes, így a következő idényben ők is lila-fehér színekben szerepelnek.

A télen férjhez ment Zöldi-Tóth Katalin a következő idényben nem játékosként, hanem utánpótlásedzőként segíti a klub munkáját, a megfelelő edzői végzettséggel rendelkező Kata várhatóan két korosztály felkészítésében is szerepet vállal az új szezonban. Már korábban eldőlt, hogy az új idényben is Bakó Botond irányítja az Előre NKSE szakmai munkáját, a szakember 2014. június 30-ig írt alá szerződést a lila-fehér csapattal.

További hírek