Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem érzem magam kényszerpályán"

2013. május 16. 11:36 © handball.hu

A Hypótól távozó Németh András jó szájízzel távozik Ausztriából, hiszen együttesével elhódították a Kupagyőztesek Európa Kupáját. A szakemberrel, aki hazatér Magyarországra, az elmúlt szezonról és a jövőjéről beszélgettünk.

Fotó: Hypo NÖ
Fotó: Hypo NÖ
handball.hu: Gratulálok a KEK-győzelemhez! Hogyan értékelnéd ezt a szép diadalt?
Németh András: Igazából most már mindenki kicsit joggal úgy értékeli a KEK-et, hogy a második számú kupa a Bajnokok Ligája után. Van egyfajta differencia a BL és a KEK között. A negyeddöntőben az orosz bajnok Volgográd jutott nekünk, az elődöntőben pedig a német bajnok Thüringer. Öt évvel ezelőtt úgy buktuk el a BL-döntőt, hogy az akkori orosz bajnok Zvezda vert meg minket, most viszont mi tudtuk legyőzni az aktuális orosz bajnokot.

handball.hu: Ezek szerint nem vagy már csalódott, hogy idén a csoportmeccsek után búcsúztatok a BL-től?
Németh: Feltétlenül többre értékelem a KEK-győzelmet, mintha a BL-ben a legjobb nyolc közé jutottunk volna, hiszen például a Randers ott öt vereséget és egy döntetlent ért el. Ez mindenképpen jobb dolog, mint a BL-ben egy egyszerű indulónak lenni. Nem volt ez olyan rossz zárásnak. Nagyon régen nem nyert már a Hypo nemzetközi kupát, úgyhogy nagy dolog, hogy ez sikerült. Ettől függetlenül kicsit irigykedve néztem a Győr ünneplését, vagy éppen azt, hogy hogyan fogadták az EHF-kupa-győztes Holstebrót otthon. A mi győzelmünk itt nem nagyon mozgatta meg az embereket.

handball.hu: A KEK-döntő második mérkőzésén a Ferencváros is képviseltette magát!
Németh: Kihasználtuk a lehetőséget, hogy Elek Gábor és Szucsánszki Zita is itt volt a meccsen. Azt gondoltam, hogy frappáns lenne, ha az előző két szezon KEK-győztesének a csapatkapitánya a mi csapatkapitányunknak, az edzőjük pedig nekem adná át a kupát.

handball.hu: Akkor jó szájízzel búcsúzol Bécstől?
Németh: Egyértelműen! Tudomásul kell venni, hogy Ausztriában nem népszerű a kézilabda. Az osztrákoknak ez nem tűnik fel, de aki a magyar kézilabdaéletben részt vett, aki ehhez nem szokott hozzá, annak ez furcsa. Magyarországon szeretik az emberek a sportágat, megtöltik csarnokokat, a sajtó, a média különleges figyelemmel kíséri a kézilabdát. Miután az osztrák bajnoki címet megnyertük, a játékosaim elbúcsúztattak, elhalmoztak mindenféle ajándékkal, még aranygyűrűt is kaptam, illetve a bajnoki címért járó serleget is nekem adták. Mielőtt átvették a bajnoki aranyérmeket, mindannyiuk a fényképemmel ellátott pólót vett fel. Nagyon össze kellett szednem magam, hogy ne érzékenyüljek el...

handball.hu: Mi lesz Temes Bernivel, aki szintén KEK-győztesnek mondhatja magát?
Németh: Temes sem marad a Hypóban. Nagyon sajnálom, hogy így alakul a sorsa, hiszen pont akkor sérült meg, amikor európai kupadöntőt játszhatott volna. Ez a pályafutása szempontjából se kedvező. Most, mikor helyet kellett volna találnia magának, akkor megsérült. Nem tudom, hogy mi lesz vele, de ez a lehető legrosszabbkor jött a számára. A hónap végén megműtik, és ezután talán okosabbak leszünk.

handball.hu: Tisztul már a kép a jövőddel kapcsolatban?
Németh: Visszajövök Magyarországra, egyáltalán nem akarok már külföldön dolgozni. Idén augusztusban, ha megérem, hatvan éves leszek, úgyhogy otthon tervezem a fennmaradó dolgaimat. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy egyetlen egy velem kapcsolatos találgatásnak sincs létjogosultsága. Az biztos, hogy nem fogok július 1-től dolgozni. Olyan megkeresés eddig nem volt, amin érdemben el lehessen gondolkozni, nem is lehetett volna még. Speciális jelen pillanatban a helyzetem, hiszen nincs most olyan lehetőség, amit tiszta szívvel el tudnék vállalni.

handball.hu: Milyen pozícióban képzeled el a jövődet?
Németh: Szaktanácsadóként feltétlenül el tudnám magam képzelni. Szeretnék egy kis pihenőidőszakot magamnak, aztán majd kiderül, mennyire lesz ez hosszú. Nem érzem magam kényszerpályán. Nem mondom, hogy felvet a pénz, de szerencsére nem vagyok olyan helyzetben, hogy idegeskednem kelljen.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi