Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Fradi lezárná a párharcot

2013. április 13. 8:45

Az NB I. rájátszásában a Ferencváros az Érd otthonában lép pályára, ezen kívül Kiskunhalas - Dunaújváros, Siófok - DVSC és Békéscsaba - BSE párharcokra kerül sor szombaton.

A Fradi lezárná a párharcot
NB I., rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés:

ÉTV-Érdi VSE - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk. Tornacsarnok

Az első mérkőzésen:

FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉTV-Érdi VSE 31-23 (13-10)
2013. április 6. (szombat), Budapest, Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy I. László



Eredményeit tekintve az Érd egyik legsikeresebb tagja, hiszen Kristina Elez 117 horvát válogatottsága mellett horvát-, szlovén- és francia bajnok, illetve kupagyőztes csapat tagja volt. Tavaly nyáron igazolt az ÉTV-Érdi VSE-hez, és azt mondja, mára sikerült beilleszkednie.

- Hogyan készülsz a szombati, második bajnoki elődöntőre a Fradi ellen?
- Szeretnék én is, ahogy a csapattársaim is egy nagyon jó mérkőzést játszani, ezért igyekszünk minél jobban felkészülni a találkozóra. Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és egy jó meccset játsszunk magunk és a szurkolók szórakoztatására is.

- Mielőtt az Érdhez igazoltál, ismerted a Ferencvárost?
- Igen, hiszen amikor a Metz játékosa voltam, 2011-ben a KEK elődöntőjében a két csapat egymás ellen játszott. Már akkor feltűnt, hogy nagyon jó csapat, több nagyszerű játékossal, lelkes szurkolótáborral. Abban az évben a Fradit senki nem tudta megállítani, és láthattuk, az idén is milyen sokáig jutottak a Bajnokok Ligájában, azóta sem sokat változott a játékerejük.

- Mi lehet mégis az Érd erőssége ellenük az elődöntő második meccsén?
- Sok múlik majd a védekezésen, és azon, hogyan reagálunk majd az FTC játékára, hogyan leszünk képesek elkapni az ő „rezgéseiket”. Persze semmit sem ér majd a védekezés, ha nem tudunk gólokat dobni, ezért pontos, jól kidolgozott támadásokra lesz szükség.

Forrás: www.fradi.hu, www.handballerd.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 2. forduló:

Kiskunhalas NKSE - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Kiskunhalas, Vári Szabó I. Sportcsarnok

A találkozó esélyeseinek nem feltétlenül a dunaújvárosiak számítanak, hiszen a két gárda idei mérkőzésein rendre a Kiskunhalas diadalmaskodott, ám Mátéfi Eszter vezetőedző bízik abban, hogy tanítványainak sikerült olyan teljesítményt nyújtaniuk, mint tették azt a Fehérvár KC elleni találkozó nagy részében, s amennyiben így lesz, az további lehetőséget adhat a fejlődésre a gárda tagjainak.

"Amíg bírtuk erővel, jó meccset játszottunk a fehérvári csapattal, így annak ellenére is voltak pozitívumok, hogy végül vereséggel kellett elhagynunk a pályát. Most idegenben kell játszanunk majd, ami mindenképpen nehezíti a helyzetünket, ám ezzel együtt is nagyon motiváltan várjuk a találkozót, melyen szeretnénk azt is bizonyítani, hogy képesek vagyunk annál jobban is teljesíteni, mint tettük azt a halasiak elleni legutóbbi mérkőzésen. A célunk az, hogy játsszunk egy jó mérkőzést a vendéglátókkal, melyen szeretnénk olyan játékot nyújtani, mint tettük azt a fehérváriak elleni mérkőzés nagy részében. Pontosan, higgadtan kell játszanunk, de ezzel együtt megfelelő keménységgel, s amennyiben ez sikerül, úgy a szombati találkozó újabb remek lehetőség lesz fiatal játékosainknak a fejlődésre. Ugyan Ferling és Gáspár továbbra sem teljesen egészséges, ám a jelenlegi állás szerint mindenkire számíthatok majd a hétvégi mérkőzésen" - mondta.

Forrás: www.dunaujvaros.com



NB I., rájátszás, alsóház, 2. forduló:

Siófok KC-Galerius Fürdő - DVSC-FÓRUM
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.

Jó hangulatban készülnek újabb fontos mérkőzésükre a Siófok KC-Galerius Fürdő együttesének tagjai. A lányok a Dunaújváros elleni emlékezetes siker után kétszer is megverték a BSE gárdáját (az alapszakasz utolsó körében idegenben, a rájátszás első fordulójában pedig hazai pályán), és most újabb nyerhető összecsapás következik a sorban. A biztos bennmaradás, illetve a kilencedik helyezés megtartása szempontjából is fontos lenne a két pont megszerzése a Debrecen ellen.

"Azt szoktam mondani, hogy egy győzelem valamilyen szinten megerősít egy csapatot, egy vereség viszont gyengít, így most úgy érzem, erősek vagyunk" – nyilatkozta a Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Kiss Szilárd. "A héten keményen készültünk riválisunk ellen, és jól tudjuk, hogy ezen a mérkőzésen mindkét csapat számára igen fontos lenne a győzelem. A DVSC hazai vereséggel kezdett a Békéscsaba ellen, de nagyon szeretne bennmaradni, így a hétvégi meccs szinte az utolsó esélye arra, hogy elinduljon felfelé a tabellán. Nekünk ugyanolyan fontos lenne a két pont begyűjtése, mert egyértelmű célunk a biztos bennmaradás. ismerjük jól a hajdúságiakat, és mindenképpen erőt adhat az, hogy a legutóbb, hazai pályán 28-19 arányban legyőztük őket."

A szebb napokat is látott, nem is olyan régen még a Bajnokok Ligájában is megfordult DVSC az alapszakaszban mindössze nyolc pontot gyűjtött, így az utolsó előtti helyen végzett. A siófoki csapat tagjai közül immár mindenki egészséges, egyedül Polics Tímea hagyott ki néhány edzést, de csütörtökön már ő is újra csatlakozott a társakhoz. A lányok számítanak a szurkolók támogatására és buzdítására, ugyanis az újabb győzelemmel újabb nagy lépést tehetnek a célok elérése felé.

A kiesés ellen küzdő debreceni kézis lányok a Békéscsaba ellen kezdték meg a play-off sorozatot: ígéretesen indult a meccs, félidőben 16-16-ot mutatott az eredményjelző, sőt, Szilágyi Ágnes és Herr Anita vezérletével a folytatásban is tartotta a lépést a Loki, a végén azonban egy góllal mégis a vendég csabaiak bizonyultak jobbnak. A találkozó kapcsán sokak elégedetlenek a játékvezetői páros tevékenységével, mondván, többször tévesen ítéltek meg sorsdöntő helyzeteket.

"Mivel meg lehetett volna az a meccs, így rosszul esett, hogy a bírók miatt elestünk a győzelemért járó két ponttól. De ez már a múlt, a Siófok ellen új lappal indulunk" – értékelte múlt heti összecsapásukat Szilágyi Ágnes, a DVSC-Fórum balszélsője.

A Békéscsabával szemben megvívott derbi egyik legjobbja, Szilágyi Ágnes tehát csalódott a nyitómeccs miatt, ám amint mondta, tovább kell lépni annak érdekében, hogy a Siófok otthonában sikeresek tudjanak lenni.

"Természetesen mindenki győzni szeretne, ami persze nem lesz egyszerű feladat. Bízom benne, hasonlóan fog menni a játék, mint legutóbb, mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Egész héten a Siófokra készültünk, kielemeztük, mire kell figyelni. Van három kulcsjátékosuk, a kapusuk, Kiss Éva, Bogdanovics Annamária, illetve egy balszélső, őket kellene kiiktatni" – mondta a kézis, akitől azt is megtudtuk, továbbra is „csak” Kazai Anita hiányzik a csapatból, a többiek bevethetőek.

Az alapszakasz során kétszer is találkozott a DVSC és a Siófok, az első mérkőzés az otthon játszó debreceniek 29-24-es győzelmét hozta, a visszavágón viszont a Somogy megyeiek nyertek 28-19-re. Szilágyi Ágnestől arról is érdeklődtünk, mit gondol, mi lehetett a különbség a két összecsapás között.

"Itthon elhittük, hogy nyerhetünk, ezzel szemben ott sokkal több hibát vétettünk. Ezúttal nem szabadna engedni, hogy meglépjen az ellenfél, főként az elején, azt kellene elérni, hogy mi diktáljuk a tempót" - fogalmazott.

Forrás: www.siofokkc.hu, www.haon.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 2. forduló:

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Budapest SE
19.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

A rájátszás első fordulójában a csabaiak nagy csatában egy góllal nyertek Debrecenben, míg a BSE kikapott a Siófoktól.

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik: "Mindenképpen győznünk kell a BSE ellen, amely újoncként a bajnokság során sokat fejlődött. A bennmaradáshoz ezt a mérkőzést hoznunk kell, bár tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A lányok is tisztában vannak a találkozó jelentőségével, így készültek ezen a héten. A csapat tagjai közül Hanczvikkel a hétközi edzésen húzódást szenvedett, így nem számíthatok a játékára" - mondta.

Forrás: www.beol.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi