Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nyolcan is elkezdik a rájátszást

2013. április 6. 9:25

Az NB I. rájátszásának első körében először a Ferencváros lép pályára az Érd ellen televíziós mérkőzésen. Ezen kívül Siófok - BSE, DVSC - Békéscsaba és Dunaújváros - Fehérvár találkozókra is sor kerül.

Nyolcan is elkezdik a rájátszást
NB I., rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉTV-Érdi VSE
12.35, Budapest, Elek Gyula Sportcsarnok
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy I. László
ÉLŐben: RTL Klub

Az Érd harmadik helyen kvalifikálta magát a bajnoki elődöntőbe, éppen a Ferencváros hazai legyőzésével biztosította helyét a legjobbak között. Bár nem sok idő telik el a két mérkőzés között, visszatérhet az eltiltott Tomori, és Zácsik is hosszú idő után játékra jelentkezhet. A két csapat történetének első érdi győzelme ellenére, a párharc esélyese az FTC. A tét a bajnoki döntőbe jutás, a párharc az egyik fél két győzelméig tart. Emellett a bajnoki döntő BL-szereplést is jelent a továbbjutónak.



Nehéz meccsre számít Sara Vukčević a Ferencváros elleni elődöntőben, hiszen úgy gondolja, az alapszakaszhoz képest Tomori Zsuzsával kiegészült, erősebb kézilabdacsapat ellen kell pályára lépnie az ÉTV-Érdi VSE-nek. Hullámzó teljesítményére is sejti a választ, már csak az a kérdés, sikerül-e megtalálni a megfelelő megoldást.

- Alig egy hét elteltével ismét a Ferencváros ellen készültök, igaz, ennek még nagyobb a tétje: szombaton megkezdődik a rájátszás. Mit gondolsz, milyen meccs vár Rátok?
- Kevés idő telt el, viszont sok minden változott a múlt heti mérkőzéshez képest. Sokat számít, hogy a Fradi kiegészül Tomori Zsuzsával, aki jelenleg a legjobb magyar játékos, mindenki az ő játékát segíti, nekünk pedig más dolgunk sem lesz, mint megállítani őt. Fontos lesz a koncentráció, a védekezésen nagy hangsúly lesz és mindenkinek segítenie kell majd a másikat, hogy ismét legyen esélyünk a Fradi ellen.

- Hogyan készültök?
- Nagyon sokat beszélünk a szerdai és a korábbi meccsekről is, videózáson kielemzünk bizonyos helyzeteket. Látnunk kell, miben hibáztunk, és mi volt az, ami a játékunk értéke volt. Mindenkinek maximálisan oda kell magát tennie, a csapategység lehet a fegyverünk. Nekünk lesz nehezebb dolgunk!

- Az elődöntőbe az Érden és a Ferencvároson kívül a Győr és a Vác jutott be. Mit gondolsz erről az eredményről?
- Örülök, hogy a Ferencvárossal kerülünk szembe az elődöntőben, mert reálisan nézve szerintem ellenük inkább van esélyünk, mint a Győrrel szemben. A győri nagyon jó együttes, a Bajnokok Ligájában is menetelnek, a Fradit viszont egy hete sikerült legyőznünk, ami önbizalmat adott a társaságnak. Jó lenne ismét nyerni! A Vác pedig szintén kemény őszön és tavaszon van túl, meglátjuk, hogy alakulnak majd az események!

Forrás: www.handballerd.hu, www.fradi.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 1. forduló:

Siófok KC-Galerius Fürdő - Budapest SE
18.00 Siófok, Beszédes József Általános Iskola
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Az előzetes tervekkel ellentétben nem idegenben, hanem hazai pályán vívja meg a rájátszás első mérkőzését a siófokiak. A budapestiek jelezték, hogy teremgondjaik vannak, így a két klub megállapodott egymással arról, hogy felcseréli a pályaválasztói jogot. A BSE elleni találkozó így szombaton 18 órakor kezdődik a Beszédes iskola tornatermében.

"Kedden elkezdtük az edzéseket, a felkészülést, délelőttönként is edzünk teremben. Egész emberek és egész csapat kell a sikerhez. megyünk és harcolunk, ameddig tudunk, szeretnénk megőrizni a kilencedik pozíciót. A cél a BSE ellen természetesen a győzelem, csak azzal lennénk elégedettek" - fogalmazott Szalai Babett, a Siófok KC-Galerius Fürdő egyik meghatározó játékosa.

Forrás: www.siofokkc.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 1. forduló:

DVSC-FÓRUM - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Debrecen, Hódos I. Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

A rájátszás alsóházában folytatja bajnoki szereplését a DVSC, a végjáték első összecsapásán az örök rivális Békéscsaba látogat a Hódos Imre Sportcsarnokba szombaton 18 órától. Az alsóházi négyesben a Loki a harmadik helyen kezdi meg a csatározásokat, a Siófok és a viharsarkiak a debreceniek előtt állnak, míg a BSE az utolsó a kvartettben.

"Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, valamennyi hazai mérkőzésünket meg kell nyernünk, és idegenben is szükséges legalább egy, de inkább két győzelmet aratnunk" – tért a lényegre Karalyos Orsolya, a DVSC irányító-átlövője. "Ennek megfelelően a felkészülés során a soron következő meccs, azaz a Békéscsaba elleni rangadó előtt csakis a győzelem került szóba, semmi más!"

A Loki most végre kifejezetten jó előjelekkel várja a meccset, hiszen a legutóbbi, Győr elleni bajnokin igazán kitettek magukért a lányok.

"Bár kikaptunk, nem sokan számítottak arra, hogy csak hat góllal tud nyerni az ETO. A gólkülönbségnél is fontosabb, hogy a mutatott játék is nagyon biztatónak tűnt. A jó szereplés kulcsa az volt, hogy higgadtak tudtunk maradni, és ellentétben nagyon sok mérkőzéssel, jól kezdtük a találkozót. Nem kell mást tennünk, mint ezeket a dolgokat átmenteni a rájátszásra" – fogalmazott a debreceni kézilabdázó.

Karalyos kiemelte, a lila-fehérek ellen is szükség lesz az agresszív védekezésre, s muszáj kiiktatni a játékból a két remek átlövőt, Leposovát és Nyikolajenkót. A Loki erőssége hangsúlyozta, a Győr ellen nem volt gond az átlövésekkel, s ha ezt megismételnék a Csaba ellen, akkor nagyobb lehetőséghez jutna a beálló és a szélsők is, ami a sikerhez vezető egyik fontos tényező lenne.

Jó hír a debreceniek háza tájáról, hogy a régóta maródi Kazai Anitán kívül mindenkire számíthat Bíró Imre vezetőedző a Békéscsaba elleni rangadón.

Bakó Botond, a csabaiak vezetőedzője így vélekedett: "A szombati mérkőzéssel új fejezet kezdődik, hiszen itt már mindenki az életéért küzd. Nagy közönség előtt lépünk majd pályára, igazi rangadóra számítok. Győzni szeretnénk Debrecenben, amelyre meg is van az esély, ám ehhez mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania. A Ferencváros elleni mérkőzést kihagyó játékosaink felépültek, így Csákira, Glusicára, Szögire és Veress kapusra is számíthatok" - mondta.



Forrás: www.haon.hu, www.beol.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 1. forduló:

Dunaújvárosi Kohász KA - Fehérvár KC
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán
ÉLŐben: www.cunder.hu

A nyolcadik helyen végzett az alapszakaszban, így a középházi rájátszásban szerepel tovább a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely szombaton este hat órától a Fehérvár KC csapatát látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A bajnokság második szakaszára egy bónuszpontot vitt a csapat, míg az alapszakaszt az ötödik helyen befejező fehérváriak négy plusz egységgel várják a szombati találkozót. Melyen nem a hazaiak lesznek az esélyesek, hiszen a két gárda idei két találkozóját rendre a Fehérvár nyerte (idegenben 29-19-re, míg itthon 21-18-ra kaptak ki a Mátéfi-tanítványok), ám ez nem jelenti azt, hogy ne a bravúr reményében várná a csapat a szombati találkozót.

Ebben bízik Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki szerint együttese nagy sikert ért el a legjobb nyolc közé jutással, s mint azt elárulta, igyekeznek mindent megtenni azért, hogy örömet okozzanak az értük szurkolóknak:
"Új szakasza kezdődik a bajnokságnak, s mindenki tiszta lappal indul. Számunkra már az is óriási siker, hogy sikerült bejutnunk a legjobb nyolc közé, s a folytatásban az ötödik helyért küzdhetünk, ami - tekintve az előzményeket – igen nagy bravúr a csapattól. A legutóbbi két meccsünk nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, de szombaton mindent meg fogunk tenni majd azért, hogy feledtetni tudjuk a Siófok és a Kiskunhalas elleni eredményt. A fehérvári együttes első sora rendkívül erős, ezért ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk, mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania. Könnyíti a helyzetünket, hogy a héten már mindenki edzett, így remélhetőleg nem fordul elő az a helyzet, ami a Kiskunhalas ellen, hogy két sérült és négy beteg játékossal kellett kiállnunk aktuális mérkőzésünkre. Természetesen nagyon várjuk a szurkolóinkat is a szombati megyei rangadóra, mert az ő támogatásuk is nagyon fontos számunkra" - mondta.

Forrás: www.dunaujvaros.com


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi