DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYnFAeAB' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kivívta a bentmaradást a Metzingen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kivívta a bentmaradást a Metzingen

2013. március 17. 8:21 © handball.hu

Bár még két forduló hátravan, a szombati győzelmet követően biztosan a következő évben is az első ligában szerepelhet a TuS Metzingen. A csapat vezére ezúttal is a szezon végén távozó Ilyés Annamária volt.

Kivívta a bentmaradást a Metzingen
Két fordulóval ezelőtt még éles volt a kiesés elleni harc, hiszen a Metzingen csak egy ponttal előzte meg a Triert, miközben utóbbi csapat még játszik az utolsó helyen álló Bad Wildungen ellen. A 19. és 20. fordulóban azonban minden eldőlt. A trieriek kikaptak Göppingenben, majd hazai pályán a Bayer Leverkusentől. Eközben Rott Edina csapata kiharcolt egy döntetlent a Blomberg-Lippe ellen, így az előny már két pontra nőtt.

A huszadik fordulóban a Frankfurter HC látogatott a metzingeni Ösch-Sporthalléba. A vendégcsapat számított a találkozó esélyesének, de a hazaiak számára sokkal nagyobb volt a tét. A mérkőzésre kilátogató 750 néző jó kezdésnek örülhetett, a frankfurtiak edzője már a nyolcadik percben időt kért, 5-1 állásnál. Azonban ez sem segített, a metzingeni Ilyés Annamária ismét tarthatatlan volt, és az egyetlen kapusuk, Laura Glaser is rendre kifogott a vendégeken.

A második félidő közepére végül a frankfurtiak mégis ledolgozták hátrányukat, de a hajrában a metzingeni védelem és kapus megint remekül teljesített, és végül a sváb csapat 22-19 arányban megnyerte a mérkőzést. A legtöbb gólt ezúttal is Ilyés Annamária szerezte (8, ebből 3 büntetőből), aki az egész szezonban is csapata legjobb góllövője volt. Smidéliusz Júlia és Balogh Barbara 2-2 gólt szerzett, ez utóbbi a védekezésből is oroszlánrészt vállalt.

Ezzel a győzelemmel a Metzingen 11 ponttal áll, a Triernek 7 pontja van. Még hátravan két forduló, azonban a Bundesligában azonos pontszám esetén nem az egymás elleni eredmény dönt (ez a Triernek kedvezne), hanem a gólkülönbség. Jelenleg a Metzingen -64, a Trier -146-on áll, ami azt jelenti, hogy a Triernek nem elég mindkét meccsét nyernie, de mindkét fordulóban átlagosan 41 góllal jobb eredményt kellene elérnie, mint a Metzingen, ami csak papíron lehetséges, így gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Trier lesz az egyik kieső.

Az már eldőlt, hogy Ilyés a bajnokság végén távozik Metzingenből, további sorsa egyelőre nem ismert. Smidéliusz és Balogh viszont a héten hosszabbított, így ők jövőre is rózsaszínben fognak játszani.

A másik kieső hely immár matematikailag is eldőlt: mivel a Bad Wildungen Buxtehudében is kikapott, így már elvi esélye sem maradt a bennmaradásra.

A dobogósok sorrendje még teljesen nyitott (az első három csapat rendre 33, 33 és 32 ponttal áll), de a német rájátszási rendszerben ennek semmi jelentősége sincsen, ennek megfelelően az érintett csapatok (Thüringer HC, Buxtehuder SV, HC Leipzig) olyan nagyon nem is feszültek meg az utolsó mérkőzéseiken. Az igazi izgalmak majd a rájátszásban következnek.

Németh Attila


© handball.hu

További hírek