Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rangadó az Elektromos Csarnokban

2013. február 2. 9:24

Szombaton a nemzetközi kupamérkőzések mellett a bajnokság sem szünetel, hiszen az NB I. 16. fordulója három mérkőzéssel folytatódik.

Rangadó az Elektromos Csarnokban
NB I., alapszakasz, 16. forduló

Budapest SE - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

A Vác elleni bravúros hazai pontszerzés után ezúttal idegenben, a sereghajtó Budapest SE otthonában lépnek pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai. A szombaton este hat órakor kezdődő találkozó nagyon kellemetlen csatának ígérkezik, mert a kohászhoz hasonlóan az ellenfél is jó passzban várja a megméretést. Ugyan a fővárosiak az idei szezonban csak három pontot szereztek eddig, ám azokat éppen legutóbbi két fellépésükön: előbb a Székesfehérvár csapatát verték 28-26-ra, majd Debrecenben értek el 24-24-es döntetlent.

Nagy csatára számít Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki szerint a védekezés és a kapusteljesítmény döntheti el a bajnoki pontok sorsát, ám mint azt reméli, ezúttal is ők örülhetnek majd a mérkőzés végén.

"Nyáron nagy csatákat vívtunk a budapestiekkel, s akkor kétszer is megleptek minket, ám az őszi bajnokin már mi örülhettünk a biztos győzelemnek. Ellenfelünk azonban nagyon kellemetlen stílusú, gyors és erőszakos csapat, ráadásul jó formában is van, így minden el fog követni azért, hogy ezúttal ő diadalmaskodjon. Ez a célunk azonban nekünk is, s az elmúlt meccseken nyújtott játékunkra ezúttal is tudunk építeni. A hangulat érthetően jó a csapaton belül most, de azzal is mindenki tisztában van, hogy szombaton nagyon nehéz küzdelem vár ránk. Kiemelkedően fontos lesz a védekezésünk megszervezése, valamint a kiegyensúlyozott kapusteljesítmény is, s ha ezek mellett a támadásainkat is pontosan fejezzük be, úgy elhozhatjuk a pontokat a fővárosból is" - mondta.

Forrás: www.dunaujvaros.com



ÉTV-Érdi VSE - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk.
Játékvezetők: Kisfalvi István, Péli Sándor
ÉLŐben: www.cunder.hu

A Pest megyei csapat igazán ismerős lehet a Siófok előtt, hiszen a korábbi évek parázs csatái után, az elmúlt szezonban a felek unalomig gyömöszölték egymást, hiszen ötször találkoztak a 2011/2012-s évadban, háromszor a bronzéremért folytatott harcban, nyolc hónappal ezelőtt.

Nyolc hónap hosszú idő, s ez az időszak bizony gyökeres változásokat eredményezett, elsősorban a Balaton partján. Ezzel szemben az érdi – amúgy sem gyenge – együttes még tovább erősödött, hiszen három peremember (László Barbara, Pádár Margit, Tamás Krisztina) távozása után az RK Krim Ljubljana alakulatától érkezett a szlovén Alja Koren, valamint a horvát Kristina Elez-Franić.

A stabil anyagi háttérrel rendelkező egyesület nem titkoltan a dobogóra állást és a nemzetközi megmérettetést tűzte ki célul, vagyis, akár kijelenthetnénk, hogy Érd a nyugalom szigete. Ezzel szemben ugyanakkor Szabó Edina tanítványai a jelenleg zajló évad során okoztak már mind pozitív, mind pedig negatív tekintetben meglepetéseket, ennek tudható be, hogy jelenleg “csak” a negyedik helyet foglalják el, de egy esetleges botlás sokba kerülhet számukra, hiszen igen szoros a középmezőny.

Harcos, kemény, talán egy kívülállónak olykor öntörvényű. Janurik Kinga soha nem mondaná ki, de volt már olyan pályafutása során, hogy rajta múlt a csapat sikere. Tudja ő is, az egyik leghálátlanabb szerep a kapusoknak jut, de bízik benne, szombaton, a Siófok elleni meccs után mosollyal az arcán vonulhat be az öltözőbe társaival.

- Mire számítasz a szombati, Siófok elleni találkozón?
- Jó meccset várok, a győzelem az elvárható eredmény tőlünk.

- Ez viszont az elvárható mondat tőled, de mostanában elég hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat. Amit meg kellett volna nyerni, elveszítette, aztán nem várt, nagyarányú gólkülönbségű győzelmet aratott...
- Valóban félő volt néhány meccsen, hogy melyik arcú csapat lép pályára, de azt gondolom, a Kiskunhalas ellen már úgy játszottunk, ahogy elvárható volt tőlünk és a Győr ellen is voltak szép időszakaink. Amikor egy visszafogottabb csapat megy ki a pályára, borítékolható az eredmény. Persze volt már olyan, hogy rosszul kezdtünk, de a meccs végére sikerült felpörögni és megnyerni a találkozót. Azt persze még az öltözőben nem tudom eldönteni, mire számíthatunk. Mi mindenesetre mindig nyerni szeretnénk és úgy érzem, magunkra találtunk a Kiskunhalas ellen!

- Azt hiszem a leghálátlanabb szerep nektek, kapusoknak jut. Ha nyer a csapat és jól védtél, természetes, de ha kikaptok, könnyen megvádolnak, hogy rajtad múlt.
- Ez valóban így van, de már megszoktam. Sok múlik a védelmen is, de én biztonságban érzem magam a védelmünk mögött.

- Az edzésen úgy láttam, a futballt is nagyon szereted, akár mezőnyjátékosként, akár kapusként kell játszanod. Honnan ez a szerelem?
- A nővérem focizott, így én is kipróbáltam. Szeretem, amikor az edzésen focizunk a lányokkal, jó kikapcsolódás. Egyszer a testnevelőtanárom azt mondta, mi lenne, ha kipróbálnám a kézilabdát és valahogy nem is volt kérdés, hogy kapus leszek. Hálátlan szerep, vagy sem, én szeretek az lenni.

- Volt már olyan, hogy te nyertél meg a csapatodnak egy meccset?
- Ezt én nem tudnám megmondani.

- Vagy csak szerénykedsz...
- Én ilyet nem mondhatok ki…

- Talán a Siófok elleni meccset te döntöd majd el?
- Rajtam és a hosszú ujjú pólómon, ami mindig rajtam van, nem fog múlni!

Forrás: www.handballerd.hu, www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás Duna Takarék KC - DVSC-FÓRUM
18.00, Veszprém, Március 15. Úti Sportcsarnok
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán

A szezon előtt nagy kérdés volt, hogy főként a győri utánpótlásra épülő gárda mire lesz képes az élvonalban. Nos, a Róth Kálmán által irányított fiatalok hét győzelemnél és egy döntetlennél járnak a pontvadászatban, míg a Békéscsaba ellen bejutottak a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Ráadásul az őszi debreceni bajnokin legyőzték a Lokit...

"A felkészülés során természetesen előkerült ennek a meccsnek a felvétele, amit kielemeztünk. Górcső alá vettük a hibákat, s megbeszéltük, mivel lephetjük meg a Veszprémet" – nyilatkozta a Naplónak Makai Veronika, a Loki kapusa, aki a legutóbbi, BSE elleni rangadón remekül védett, ám ez is kevés volt a sikerhez.

"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk legyőzni a BSE csapatát, az utolsó negyedórát nagyon elrontottuk, talán túl hamar elhittük, hogy megvan a meccs. Szombaton nem mi leszünk a találkozó favoritjai, de ebben a bajnokságban bárki okozhat meglepetést, remélem, most mi leszünk azok. Akkor lehetünk sikeresek, ha az ellenfél kulcsemberét, Tóth Esztert semlegesíteni tudjuk, hiszen ő irányítja a Veszprém játékát. Ha mentálisan „ott leszünk”, akkor mindenképpen lehet esélyünk a bravúrra" – fogalmazott az ifjú debreceni tehetség.

Forrás: www.haon.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi