Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Két bajnoki vasárnap

2013. január 27. 8:43

Vasárnap Székesfehérváron Fehérvár - Veszprém meccset rendeznek, Debrecenben pedig a BSE együttesét fogadja a DVSC.

Két bajnoki vasárnap
NB I., alapszakasz, 15. forduló

Fehérvár KC - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC edzője így nyilatkozott: "Szerdán a Ferencváros ellen jó első félidőt produkáltunk, a játékrész nagy részében rendben volt a védekezésünk, ki tudtuk alakítani a helyzeteinket, de túl sok hiba csúszott a ziccereink kihasználásába, ráadásul a félidő vége felé egyre több labdát adtunk el könnyen, amiért egy olyan erős csapat, mint az FTC, rögtön megbüntetett bennünket. A szünet után már nem volt esélyünk arra, hogy csökkentsünk a kialakult különbségen, viszont lehetőséget tudtunk adni a fiataloknak, akik – mint például Kuhinkó Vivien és Becséri Kitti – jó megoldásokkal hálálták ezt meg, és így a kezdőcsapat tagjait kicsit pihentethettük.

A Veszprém ellen újra azokat az értékeinket kell megmutatnunk, melyek sikerre vezettek minket az Érd, a Békéscsaba és a Vác ellen, azaz ezúttal is a védekezésünk és a kapusteljesítményünk lesz a kulcstényező. Ezekben nagyon jóknak kell lennünk, mert ezekre építve használhatjuk ki a gyors indításainkat, és szerezhetünk könnyű gólokat. Úgy gondolom, a támadó játékunk is fejlődött, de még élesebbnek kellene lennünk a kapura törésekben, valamint el kell kerülnünk azokat a periódusokat, amikor labdákat adunk el, és technikai hibákat vétünk."

Forrás: www.fkc.huDVSC-FÓRUM - Budapest SE
18.00, Debrecen, Hódos Imre rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Heim Attila, Jolántai Csaba

A sereghajtó Budapest SE gárdája látogat vasárnap 18 órától a Hódos Imre Sportcsarnokba. Nem túl pozitív előzményekkel várja a 11. helyen álló DVSC-FÓRUM a bajnokság 15. fordulóját, hisz hét közben nem tudták kiharcolni a lokista lányok a Kiskunhalas elleni továbbjutást érő győzelmet a Magyar Kupában. Ennek dacára bizakodva várják a debreceniek a hétvégi hazai találkozójukat és arra készülnek, hogy megszerezzék harmadik bajnoki győzelmüket. Az ősszel egyetlen góllal, 30–29-re tudtak diadalmaskodni Bíró Imre tanítványai a BSE ellen, a cívisvárosiak mestere ezúttal is kiegyezne azzal az eredménnyel, már ha szívinfarktus nélkül telne el a hatvan perc.

"A fővárosiak megízlelték az NB I. légkörét, próbálnak helytállni. Viszonylag jó kapusteljesítményt tudnak bemutatni meccsről-meccsre, illetve a védekezésük is jól össze szokott állni, így ezekre kell majd odafigyelnünk. Karajos Orsi már velünk edzett a héten, de a meccsen még nem játszhat, Kudor Kitti gyógytornára jár, illetve Kazai Anita is kényszerpihenőn van még, a többiek bevethetőek" – tudtuk meg Bíró Imrétől, a DVSC-FÓRUM vezetőedzőjétől, aki azt is elárulta, hogy a télen igazolt Simsik Cyntia és Vörös Bettina kezd beilleszkedni, a két lány a Vác ellen jól teljesített, nem úgy az MK-ban, a tréner szerint van még tennivalója az ifjú kézis hölgyeknek.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban éri az a vád a DVSC csapatát, hogy nem elég elszánt, a drukkerek nehezményezik a lányok hozzáállását. A Napló megkérdezte a másik felet is a szurkolók felvetését illetően. "Egyetlen játékos sem önmaga ellensége!" – szögezte le a Loki edzője, aki szerint a rutintalanság miatt a lányokat elbizonytalanítja egy-egy rossz döntés a meccsek alatt, és ez az, amit talán úgy érzékelnek a szurkolók, hogy a csapat nem akar, nem elég elszánt, pedig erről szó sincs, ez csak kétely.

Ennek a formációnak sok olyanért kell bűnhődnie, amiért nem hibás, nagyon szeretnénk, ha a rajongóink továbbra is támogatnának bennünket a nehéz pillanatokban, és nem feledkeznének meg a valós helyzetről. Sok magyarországi szakemberrel beszéltem a DVSC jövőjét illetően, ők is úgy látják, nem túl rózsásak a kilátásaink, a megfelelő rutin megszerzéséhez idő kell. A játékosok nyilván meg akarnak felelni az elvárásoknak, de nem biztos, hogy meg is tudnak. A magasság, a súly, a tapasztalat és az életkor, ezek, amik meghatározók egy csapat teljesítményét illetően, ha megnézzük az NB I-es mezőnyt, láthatjuk, egyikben sem állunk túl jól.

A BSE idén jutott fel az élvonalba, a csapat a lehetőségeihez mérten próbált erősíteni, úgy döntöttek, mennek a saját útjukon, amit meg is tehetnek, hisz a klub múltja miatt nem támasztanak feléjük túlzott elvárásokat. Ezzel szemben a DVSC egészen más helyzetben van, az egyesület története alapján többet várnak tőlünk, amire jelen pillanatban még nem biztos, hogy képesek vagyunk" – vélekedett Bíró Imre.

Forrás: www.haon.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi