DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYKwUauT' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Két bajnoki vasárnap | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Két bajnoki vasárnap

2013. január 27. 8:43

Vasárnap Székesfehérváron Fehérvár - Veszprém meccset rendeznek, Debrecenben pedig a BSE együttesét fogadja a DVSC.

Két bajnoki vasárnap
NB I., alapszakasz, 15. forduló

Fehérvár KC - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC edzője így nyilatkozott: "Szerdán a Ferencváros ellen jó első félidőt produkáltunk, a játékrész nagy részében rendben volt a védekezésünk, ki tudtuk alakítani a helyzeteinket, de túl sok hiba csúszott a ziccereink kihasználásába, ráadásul a félidő vége felé egyre több labdát adtunk el könnyen, amiért egy olyan erős csapat, mint az FTC, rögtön megbüntetett bennünket. A szünet után már nem volt esélyünk arra, hogy csökkentsünk a kialakult különbségen, viszont lehetőséget tudtunk adni a fiataloknak, akik – mint például Kuhinkó Vivien és Becséri Kitti – jó megoldásokkal hálálták ezt meg, és így a kezdőcsapat tagjait kicsit pihentethettük.

A Veszprém ellen újra azokat az értékeinket kell megmutatnunk, melyek sikerre vezettek minket az Érd, a Békéscsaba és a Vác ellen, azaz ezúttal is a védekezésünk és a kapusteljesítményünk lesz a kulcstényező. Ezekben nagyon jóknak kell lennünk, mert ezekre építve használhatjuk ki a gyors indításainkat, és szerezhetünk könnyű gólokat. Úgy gondolom, a támadó játékunk is fejlődött, de még élesebbnek kellene lennünk a kapura törésekben, valamint el kell kerülnünk azokat a periódusokat, amikor labdákat adunk el, és technikai hibákat vétünk."

Forrás: www.fkc.hu



DVSC-FÓRUM - Budapest SE
18.00, Debrecen, Hódos Imre rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Heim Attila, Jolántai Csaba

A sereghajtó Budapest SE gárdája látogat vasárnap 18 órától a Hódos Imre Sportcsarnokba. Nem túl pozitív előzményekkel várja a 11. helyen álló DVSC-FÓRUM a bajnokság 15. fordulóját, hisz hét közben nem tudták kiharcolni a lokista lányok a Kiskunhalas elleni továbbjutást érő győzelmet a Magyar Kupában. Ennek dacára bizakodva várják a debreceniek a hétvégi hazai találkozójukat és arra készülnek, hogy megszerezzék harmadik bajnoki győzelmüket. Az ősszel egyetlen góllal, 30–29-re tudtak diadalmaskodni Bíró Imre tanítványai a BSE ellen, a cívisvárosiak mestere ezúttal is kiegyezne azzal az eredménnyel, már ha szívinfarktus nélkül telne el a hatvan perc.

"A fővárosiak megízlelték az NB I. légkörét, próbálnak helytállni. Viszonylag jó kapusteljesítményt tudnak bemutatni meccsről-meccsre, illetve a védekezésük is jól össze szokott állni, így ezekre kell majd odafigyelnünk. Karajos Orsi már velünk edzett a héten, de a meccsen még nem játszhat, Kudor Kitti gyógytornára jár, illetve Kazai Anita is kényszerpihenőn van még, a többiek bevethetőek" – tudtuk meg Bíró Imrétől, a DVSC-FÓRUM vezetőedzőjétől, aki azt is elárulta, hogy a télen igazolt Simsik Cyntia és Vörös Bettina kezd beilleszkedni, a két lány a Vác ellen jól teljesített, nem úgy az MK-ban, a tréner szerint van még tennivalója az ifjú kézis hölgyeknek.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban éri az a vád a DVSC csapatát, hogy nem elég elszánt, a drukkerek nehezményezik a lányok hozzáállását. A Napló megkérdezte a másik felet is a szurkolók felvetését illetően. "Egyetlen játékos sem önmaga ellensége!" – szögezte le a Loki edzője, aki szerint a rutintalanság miatt a lányokat elbizonytalanítja egy-egy rossz döntés a meccsek alatt, és ez az, amit talán úgy érzékelnek a szurkolók, hogy a csapat nem akar, nem elég elszánt, pedig erről szó sincs, ez csak kétely.

Ennek a formációnak sok olyanért kell bűnhődnie, amiért nem hibás, nagyon szeretnénk, ha a rajongóink továbbra is támogatnának bennünket a nehéz pillanatokban, és nem feledkeznének meg a valós helyzetről. Sok magyarországi szakemberrel beszéltem a DVSC jövőjét illetően, ők is úgy látják, nem túl rózsásak a kilátásaink, a megfelelő rutin megszerzéséhez idő kell. A játékosok nyilván meg akarnak felelni az elvárásoknak, de nem biztos, hogy meg is tudnak. A magasság, a súly, a tapasztalat és az életkor, ezek, amik meghatározók egy csapat teljesítményét illetően, ha megnézzük az NB I-es mezőnyt, láthatjuk, egyikben sem állunk túl jól.

A BSE idén jutott fel az élvonalba, a csapat a lehetőségeihez mérten próbált erősíteni, úgy döntöttek, mennek a saját útjukon, amit meg is tehetnek, hisz a klub múltja miatt nem támasztanak feléjük túlzott elvárásokat. Ezzel szemben a DVSC egészen más helyzetben van, az egyesület története alapján többet várnak tőlünk, amire jelen pillanatban még nem biztos, hogy képesek vagyunk" – vélekedett Bíró Imre.

Forrás: www.haon.hu


További hírek