Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Jöhet a második felvonás

2013. január 25. 7:37

Három nappal a kupamérkőzés után ismét találkozik egymással az ETO és az Érd Győrben, ezúttal a bajnokságban. A zöld-fehérek célja a két bajnoki pont itthon tartása.

Jöhet a második felvonás
NB I., 15. forduló, alapszakasz

Győri Audi ETO KC - ÉTV-Érdi VSE
18.45, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: SportKlub

A vendégek teljesítménye a korábban megszokottól eltérően hullámzó a bajnokságban. Szabó Edina csapata ettől függetlenül magabiztosan birtokolja a negyedik helyet a tabellán. Más kérdés, hogy ők a harmadik helyet célozták meg. Már az első fordulóban jött az első meglepetés, döntetlen Debrecenben, amit a Dunaújváros és a Kiskunhalas legyőzésével feledtettek Kisfaludy-ék. A negyedik fordulóban nyert az ETO ellenük Érden, majd a Siófok és a Békéscsaba elleni győzelem következett. A hetedik fordulóban 25-24-re hazai pályán kaptak ki a nagy rivális Váctól, miután a BSE-t illetve a Róth Kálmán edzette Veszprémet is legyőzték. A 10. fordulóban papírforma vereséget szenvedtek el a Népligetben a Fraditól. Az idei, 2013-as fordulókat egy Fehérvár elleni hazai vereséggel kezdték (21-24), majd revansot vettek az első fordulós pontvesztésért a DVSC-n, és nagyon elkalapálták a debreceni fiatalokat. A 13. fordulóban egy döntetlenre futotta az erejükből Dunaújvárosban, majd legutóbb a Kiskunhalast verték meg.

Hír a csapat háza tájáról, hogy Tóth Tímea befejezte pályafutását, igaz, ő idén alig tudta segíteni a csapattársakat, hiszen sérülésből lábadozott.

A Győri ETO, csakúgy, mint kedden, így pénteken is győzni szeretne.

"Ismét találkozunk az Érd csapatával, amely jó játékerőt képvisel. Ezt láthattuk a keddi kupameccsen is, amely ötven percig szoros volt, ez pedig jól szolgálta a felkészülésünket. Ez nekünk nagyon jól jött, és hasonló összecsapásra számítok pénteken is. Látható volt kedden is, hogy vannak játékelemek, ahol még javulnunk kell. A csapattal átbeszéltük a keddi hibáinkat, hiszen egy hét, és már indul is a Bajnokok Ligája. Persze győzni akarunk, célunk, hogy hibátlan mérlegünket továbbra is megőrizzük!- nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

Az Érd játékosa, Kovács Anna úgy érzi, tanultak a hibákból és igyekeznek meglepetést szerezni.

- Hogy értékeled a keddi Magyar Kupa-mérkőzést?
- Az edzőkkel és a csapattal együtt videón kielemeztük a találkozót, érdekes volt látni, hogy mennyi jó megoldást sikerült megvalósítani. Én belülről sokkal rosszabbnak ítéltem a teljesítményünket. Nemcsak az utolsó tíz percben nem éreztem, hogy összeállna a játékunk, az egész találkozón nem volt az a biztonságérzetem, mint máskor. Visszanézve a keddi meccset azonban már másként látom az akkori szereplésünk.

- Úgy tűnt, sikerült összezavarni a Győrt. Nem félsz attól, hogy péntekre sokkal jobban felszívják magukat?
- Valóban nagyon sok labdát elszórtak, több támadást nem tudtak befejezni. Mégsem gondolom, hogy másként készülnének majd, mint máskor a bajnokikra. Nekik is fontos, hogy mindent beleadjanak, hiszen egy-egy támadást a Bajnokok Ligája-meccsekre is tudnak finomítani. Persze azért az a cél, hogy meglepetést tudjunk szerezni nekik, mindent beleadunk majd!

- Mennyire vagy maximalista ember?
- Jó kérdés, azt hiszem, az vagyok. Igyekszem mindig, mindent beleadni, jól játszani, kiszolgálni a társaim, minél több gólt dobni, és ha esetleg nem megy annyira a játék, akkor más területen segíteni: passzolásban vagy éppen a védekezésben.

- Hogy érzed, eddig mennyit hoztál ki magadból?
- Szerintem jól kezdtem ezt a szezont, két vagy három meccset kellett csak kihagynom egy sérülés miatt, de ez sem okozott különösebb törést a játékomban.

- Ki segít abban, hogy még jobb legyél?
- Természetesen az edzőnk, Edina, másrészt Wolf Alexandra, akivel nemcsak a sportpályán, hanem azon kívül is nagyon jól megértjük egymást. Saját magammal is sokat foglalkozom, mentális tréninggel készülök a meccsekre. Édesanyám - aki hisz a mentális dolgokban – tanította a módszert, amelyet mindig alkalmazok, mielőtt elindulok a sportcsarnokba, vagy vidéki meccsek esetén a csapattalálkozóra. Otthon, néhány perc nyugalomban mondogatom jelen időben, hogy jó leszek, jól védekezem, sok gólt dobok és hasznára leszek a társaimnak. Lehet, van, akinek ez furcsán hangzik, de én hiszek benne és úgy érzem, nekem használ is.

Forrás: www.gyorietokc.hu, www.etvkezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi