Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ambros Martín: Az idő nekünk dolgozik!

2012. november 16. 6:20

A Kolozsvár elleni BL-mérkőzéssel nagyjából féltávnál jár a Győri Audi ETO KC csapata. A lányok spanyol vezetőedzője, Ambros Martín beszélt az elmúlt hónapokról.

Ambros Martín: Az idő nekünk dolgozik!
- A bajnokságban veretlen a csapat, a Bajnokok Ligájában pedig négy meccs után továbbjutott, az ötödik találkozó után pedig a csoportelsőséget is bezsebelte, s egyre meggyőzőbb játékot mutat találkozóról találkozóra...
- Először is, ne felejtsük el, hogy a Kolozsvár elleni meccs még hátravan. Komolyan fogjuk venni ezt a találkozót is. Egyrészt magunk miatt, másrészt egy jó hazai BL-meccsel tartozunk a szurkolóinknak is. Nem nézzük le az ellenfelünket, természetesen nyerni szeretnénk. Az eddigi teljesítményünket nagyjából elégedett vagyok. Több tényező is nehezebbé tette a dolgunkat. Új vagyok Győrben, a kerethez több új játékos is csatlakozott, az ötkarikás játékok miatt pedig elég későn, csak augusztus legvégén tudtunk először teljes létszámban készülni. Ha innen nézem, akkor a bajnoki és a nemzetközi szereplés hibátlansága felértékelődik. Ami még jobb az egészben, hogy nemcsak a győzelem tényének örülhetünk, hanem annak is, ahogy sikerült nyernünk. A védekezésünk nagyon jó statisztikákat produkált, de remekül teljesítettek a kapusok, és a támadószekció is kitett magáért. Az elmúlt szűk három hónap alatt ennyit fejlődni nagyszerű dolog. Most olyan alapokat raktunk le, amire stabilan lehet építkezni a jövőben. Erre szükség is volt, mert hosszú út áll még előttünk. Az idő pedig szerencsére nekünk dolgozik!

- Ilyennek tervezte a jövőt még júliusban?
- Máshonnan közelítem meg. Persze, minden meccset meg akarunk nyerni, és az a legjobb, ha ez sikerül is, de mint azt többször mondtam, mi jövő tavaszra kell, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk. Nyáron, júliusban azt vártam, hogy teljes legyen a keret. Az augusztus utolsó hetétől a mai napig eltelt időszak pedig nekem egy szemvillanás alatt telt el. Ez azt jelenti, hogy rendben zajlottak a dolgaink. Amitől tartottam picit, az a kommunikáció volt a csapatommal, de ez hamar megoldódott. A játékosok odafigyelnek egymásra, én is jól haladok a magyarral, összességében könnyen megértjük egymást, pedig azt hittem anno, hogy több gondot okoz majd ez nekünk.

- Mit tart a csapata előnyének másokkal szemben?
- Kifejezetten örülök, hogy ha egy komoly ellenfél ellen a kezdő sípszótól kezdve fej-fej mellett haladunk, tegyük fel, nem sikerül hamar előnyre szert tennünk, és akkor sem ijedünk meg! A lányok könnyen elsajátították a védekezésről vallott elveimet, mondhatni, már csukott szemmel is megy. Ez az, ami megnyugtat. Támadásban pedig annyi opciónk van a játékosaim kivételes tehetségének köszönhetően, hogy itt csak finomítani kell a dolgokon.

- Megszokta már Győrt és Magyarországot?
- Mintha csak otthon lennék! Repül az idő itt is, természetesnek veszem, hogy ez az otthonom. Kedves, segítőkész emberek vesznek körbe, így pedig könnyű. A várost imádom, hiszen Győr egy olyan hely, ahol jól lehet élni. Épp nekem való! Azt egy picit sajnálom, hogy az edzések miatt az országot nem tudtam felfedezni, talán később ez is sikerül.

- Az első bajnoki meccs után Dunaújvárosban azt mondta csapatának, hogy fejleszteni kell a jelekkel való kommunikációt meccs alatt. Meglepte a magyar bajnokikon lévő hangulat?
- Meglepett?! Nem hittem el! Álmomban sem képzeltem volna, hogy például az első edzésünkre több százan kijönnek a csarnokba, csak egy edzés kedvéért. Azóta csodálom ezeket az embereket. Az a hangulat, amit hazai pályán teremtenek, pedig párját ritkítja. Az, hogy idegenbe is mindenhova elkísérnek minket, nagyon lelkesít bennünket. Ezek az emberek talán nem is tudják, hogy mekkora pluszt adnak mind nekem, mind a játékosoknak. Boldogságot, örömöt adnak ők mindannyiunknak. Köszönöm nekik, és csak így tovább! Szükségünk van rájuk.

- Milyen benyomásokat szerzett a magyar kézilabdázásról? Mennyiben más a spanyol pontvadászat?
- Ki kell jelenteni, hogy a magyar kézilabda erősebb, mint a spanyol. A csapatok létszáma, felépítése, az edzések száma, a játékosok fizikális szintje, a sportágat körülvevő szurkolók száma mind jobb mutatókkal bír, mint a spanyol bajnokságé. Hatalmas potenciál van bennük. Számomra öröm, hogy a bajnokság erős. Higgyék el, nagyon is oda kell figyelni a csapatomnak egy magyar bajnokin, mert az ellenfelek kegyetlenül megbüntetik azokat, akik nem kellő koncentráltsággal játszanak. Mindig van egy szint, amit tartanunk kell.

- Akár élesben is összehasonlíthatjuk a két nemzetet, hiszen a decemberi szerbiai Eb-n egy csoportban játszik Magyarország és Spanyolország.
- Ez igaz, érdekes meccs lesz. A magyar válogatott egy határozott védekezéssel szép sikereket érhet el, akár a spanyolok ellen is. Egyénileg és csapatként is sokra hivatott a magyar válogatott. Ha ezt elhiszik, sikeresek lehetnek!

- Nagy stratéga, nagy tervező hírében áll. Megtervezte már a csapat tavaszi szereplését is?
- Annyira azért még én sem tervezek előre. Ám igaz, szoktam a jövőn gondolkodni. Most addig tekintek előre, hogy a játékosoknak a legjobbat keresem. Hamarosan startol az Eb, majd végre jól megérdemelt pihenőjüket kapják meg karácsony környékén. Január még nem hoz akkora sorozatterhelést, mint a mostani október volt, így itt is tudunk még fejlődni, hangolódni februárra, márciusra. Viszont ez csak az én fejemben van meg, a játékosok most a kontinensviadalra kell, hogy koncentráljanak, utána pedig a pihenésre.

- Halljuk edzésen, meccseken, sőt az időkérések alatt is, hogy próbál magyarul is beszélni...
- Jól mondja... csak próbálok! Az igazság, az, hogy az utóbbi hetekben a BL-szereplésünk miatt kevesebb idő maradt a magyaróráimra, de jövő héttől ismét intenzíven tanulok. Nem egyszerű nyelv, de szeretném elsajátítani.

- Összességében elégedett a csapat eddigi teljesítményével?
- Viccel? Én addig nem leszek teljesen elégedett, amíg nem szerzem meg a Bajnokok Ligája trófeáját a csapatommal!

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi