Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Siti: Nem akartam presszionálni Triscsukot

2012. október 2. 10:39 © handball.hu

Kedd estétől Debrecenben készül a magyar válogatott, majd péntektől a háromnapos Kárpát-kupán vesz részt, ahol Ukrajna mellett a házigazda Románia A- és B-csapatával mérkőzik meg. A felkészülés előtt Siti Beáta edzővel beszélgetett a handball.hu.

Siti: Nem akartam presszionálni Triscsukot
handball.hu: A Kárpát-kupára készülő válogatott összeállítása nem mondható szokványosnak. Mi ennek az oka?
Siti Beáta: Ez a keret egy olyan közös megegyezésnek az eredménye, amelyben a klubok érdekeit is figyelembe vesszük. Az egyel korábbi összetartásunknak is ez volt a specifikuma. Az olimpia után az ETO szeretett volna a Bajnokok Ligájára együtt készülni, hamarosan pedig a Ferencváros fog kulcsfontosságú mérkőzést játszani a BL-ben. Ez egy olyan megoldás, amely korábban nem igazán volt jellemző a válogatottat tekintve, de azt is látni kell, hogy valahol a klubokra épülünk. Ez egy olyan kölcsönös történet, amelyben muszáj egymás érdekeit néznünk. Karl Erik Bøhn azt mondta, hogy erre rövid távon nyitott, és nyilván látja ő is a klubok küzdését.

handball.hu: Azért nyugtass meg, készül még együtt a komplett válogatott az Európa-bajnokság előtt!
Siti: Karl Eriket idézném, aki azt mondta, hogy a teljes csapat egy-két kiegészítő emberen kívül a Győrre és a Ferencvárosra épül. November 19-től kezdve készül együtt a komplett együttes, ez nem hosszú időszak, nagyjából két hetünk lesz az Eb előtt. Remélhetőleg ez az idő elég lesz, hiszen ha mindenki egészséges, akkor van egy Fradi-sorunk, illetve egy fél győri sorunk. A kettőt összegyúrni talán kevesebb ideig tart, mintha mondjuk hat klubból kellene kettesével, hármasával összerakni az embereket.

handball.hu: Mi lehet a Kárpát-kupán a fő feladatotok?
Siti: A győri játékosokat már régen láttuk, hiszen utoljára augusztusban dolgoztunk együtt velük. Mindenképpen az, hogy újra átismételjék ők is a figurákat. A Kárpát-kupán játszunk majd az ukrán, valamint a román A- és B-válogatott ellen. Ezek olyan ellenfelek, akik ellen jól lehet gyakorolni. Fel tudjuk mérni az egymást követő három nap, hogy erőben hogy bírják a lányok, és például olyan emberekkel, mint Szepesi Ivett, hogyan lehet a jövőben számolni, vagy éppen Hornyák Dórával, aki ugyan már szerepelt a bő keretben, de sérülés miatt nem tudta magát mérkőzésen megmutatni.

handball.hu: Hogy áll most Krisztina Triscsuk honosítása, illetve mennyire számolnátok Vele?
Siti: Mi nagyon szeretnénk őt a válogatottba. Elvileg már megkapta az állampolgárságot, de gyakorlatilag még nem. Ezt október közepére ígérték. Mi már a szeptemberi programunkban nagyon szerettük volna foglalkoztatni a chebi tornán, és most is jó lenne, de aki nem rendelkezik magyar útlevéllel vagy állampolgársággal, annak nincs lehetősége arra, hogy hivatalos meccsen is pályára lépjen, ehhez nem járul hozzá az EHF. Arra, hogy Zácsik Szandra ne tarthasson velünk az Eb-re, az orvosok szerint 99,9% az esély. Innentől kezdve a lövősorunkba, vagy a hármas védőpozícióba nagyon kellene Kriszta, amire ő teljesen alkalmas, mert mindenképpen szükség lenne Tomori tehermentesítésére is. Több opciót tudna tehát számunkra biztosítani. Augusztusban, amikor barátságos mérkőzéseket játszottunk a klubok ellen, és ő is velünk tartott, azt láttuk, hogy hasznos eleme lehet a válogatottnak.

handball.hu: Tehát ha a novemberi összetartáson ott lehetne, akkor nagy esély lenne az Eb-részvételére?
Siti: Ha novemberben nem tud ott lenni, akkor majdhogynem minden fölösleges volt. Én nagyon remélem, hogy a vezetők látják a helyzet fontosságát, és van arra lehetőség, hogy valóban végigmenjen az ügy a kötelező formulákon. Mi korábban nem kértük az állampolgárság felvételére. Jómagam azt mondtam, hogy az én kezdeményezésemre ne történjen ez meg. Ha ő azt mondja, hogy szeretne állampolgár lenni, ha ezt önmagának érzi, akkor nyilván hozzájárulunk, akkor csináljuk! Nem akartam presszionálni, nem erőltettem akár a klub részéről, akár most, a válogatott oldaláról sem.

A Kárpát-kupán a válogatott

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi