DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYT7unRH' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Martín: Februárra érhetjük el a csúcsformát | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Martín: Februárra érhetjük el a csúcsformát

2012. szeptember 5. 9:33

Élete első magyar bajnoki mérkőzésén vezette csapatát Ambros Martín. A címvédő Győri ETO spanyol vezetőedzőjét a Dunaújváros otthonában aratott 40-23-as győzelem mellett az is örömmel töltötte el, hogy a lelkes szurkolók szép számmal kísérték el az együttest.

Martín: Februárra érhetjük el a csúcsformát
- Győzelemmel debütált az ETO trénereként, ráadásul a felkészülési időszakban is egyre-másra nyerték a mérkőzéseket. Eljutott már odáig a csapat, ahová eddigre tervezte?
- Jelenleg egy optimális nívót képviselünk, de azt tudni kell, hogy az egész csapat még csak egy hete dolgozik együtt. Katrine Lunde Haraldsen, Heidi Løke és Jovanka Radičević, akik az olimpiai döntőben szerepeltek, csak néhány napja tértek vissza Győrbe. Raphaëlle Tervel és Eduarda Amorim valamivel korábban csatlakozott a kerethez, mert számukra hamarabb ért véget a munka a válogatottnál. A legfontosabb az, hogy a megérdemelt, kéthetes pihenő után mindenfajta probléma nélkül, megfelelő fizikai állapotban érkeztek meg. A négyéves ciklus végén kemény csatákat vívtak Londonban, és ha teljesen nem is, de részben feltöltődtek a szabadságuk alatt. Másra most nincs lehetőség, hiszen a szezon elkezdődött, a munka a klubnál folytatódik, ez azonban minden együttesnél így van. A mérkőzésekkel párhuzamosan lesznek majd ők is egyre jobb állapotban. A csúcsforma eléréséig még nagyon sokat kell dolgoznunk. Becsléseim szerint februárra juthatunk el arra szintre, amit szeretnénk.

- A csődbe ment Veszprém indulási jogát birtokolva gyakorlatilag a győri ifjúsági csapat is szerepel az élvonalbeli bajnokságban, az első mérkőzését meg is nyerte a Budapest SE ellen. Milyen a kapcsolat a két együttes között? Lesz bármiféle átjárás a játékoskeretek között?
- Az együttműködés tökéletes, egymás után edz a két csapat. Folyamatos kapcsolatban állunk a játékosokkal, akiknek többsége elképzelésünk szerint az ETO-t kell, hogy erősítse a jövőben. Ezért döntöttek úgy, hogy mindkét gárda a legerősebb bajnokságban versenyezzen, így ezek a fiatalok a színvonalas magyar pontvadászat legjobb csapataival szemben mérettethetik meg magukat. Megítélésem szerint a megállapodás rendkívül gyümölcsöző lesz a jövőre nézve. Előfordulhat persze átjárás az ETO és a Veszprém között, de csak nagyon különleges helyzetben. Ne felejtsük el, hogy a Veszprémben szereplőknél is vannak fiatalabb játékosaink az utánpótlás-csapatokban, akik az idő múlásával magas szintet érhetnek el.

- A Bajnokok Ligája küzdelmei csak októberben kezdődnek. Milyen feladatok várnak még Önre a csapatépítés tekintetében? Van olyan, ami jelen pillanatban még nehézséget jelent a közös munka során?
- Talán a magyar játékosokkal történő kommunikációt említhetném, mert a külföldiekkel gyakorlatilag tökéletesen tudjuk használni az angolt. Az elmúlt hónapban sokat dolgoztunk azon, hogy jól megértsük egymás mondanivalóját, azt hiszem, ez mindennek az alapja. Ebben a tekintetben is elmondhatom, hogy időről-időre egyre könnyebb lesz az együttműködés.

- Vállalkozna már arra, hogy felállítson egyfajta erősorrendet az NB I. csapatai között? Ön szerint kik lehetnek versenyben a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek megszerzéséért?
- A Ferencváros, amely megnyerte a Szabella-kupát, rendkívül erős és veszélyes ellenfél. Az elmúlt évhez képest is sokat javult. Régóta együtt van a keret, a játékosok jól ismerik egymást. Ráadásul nem szerepelt kézilabdázójuk az olimpián, ezért július és augusztus folyamán közösen készülhettek az új idényre. Ez a szezon kezdetén mindenképpen előnyt jelent számukra. A Vácban szinten komoly potencia rejlik, roppant nehéz lesz legyőzni, főleg saját pályáján. Pontosan ezt szeretem ebben a bajnokságban, hogy a spanyol pontvadászattal ellentétben itt sokkal több olyan együttes szerepel, amely állandó figyelemre és koncentrációra késztet, mert ha nem vagy résen, bajba kerülhetsz. Ezáltal nem csak az ETO, hanem az egész magyar kézilabdasport fejlődik, hiszen ahogy már korábban mondtam, jelen pillanatban az NB I. az egyik legmagasabb színvonalú bajnokság.

- A dunaújvárosi mérkőzés után úgy nyilatkozott, új kommunikációs módszert kell kidolgoznia a találkozók idejére, mert ilyen fantasztikus hangulatban képtelenség bármit is mondani a játékosoknak. Valóban meglepte a magyarországi kézilabda mérkőzések atmoszférája?
- Amikor a Bajnokok Ligája keretében Magyarországon jártam az Itxakóval, megismertem az itteni szurkolókat, akik elképesztő lelkesedéssel buzdítják csapatukat. Arra azonban nem gondoltam, hogy drukkereink idegenbe is ilyen szép számban kísérnek el minket. Ez igazán örömteli érzés és tökéletes motiváció mindannyiuknak, hiszen tudjuk, mindenhol számíthatunk rájuk. Felelősségünknek érezzük, hogy ne csak nyerjünk, hanem mindezt látványos kézilabdával tegyük.

- Nyugtasson meg, a nyár folyamán azért Önnek is maradt ideje némi kikapcsolódásra. Mennyire érzi otthon magát Győrben? Járt esetleg az ország más pontján is a családjával?
- Voltunk a Tatai-tónál és most már Győrt is egészen jól ismerjük. Sajnos még nem volt időnk bejárni az országot, de mindenképpen sort kerítünk rá. Külföldön, így Spanyolországban is leginkább Budapestet ismerik az emberek, holott ez egy gyönyörű ország. Nem csupán a főváros vagy a Balaton, hanem a külföldiek számára ismeretlen vidékek is rengeteg szépséget rejtenek. A családommal együtt hálásak vagyunk, hogy ezeket is megismerhetjük.

Forrás: www.hatharom.hu

További hírek