Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem szabad hajszolnunk az időt"

2012. május 10. 11:53

Két nap pihenő után kedden kezdte meg a felkészülést a BL-döntő visszavágójára a Budućnost együttese. Az ehfcl.com ennek apropóján Katarina Bulatović-csal készített interjút.

"Nem szabad hajszolnunk az időt"
- Mi döntött az ellenfél javára a veszprémi találkozón?
- Nem tudtuk úgy hozni a védőjátékunkat, mint ahogy azt az egész szezon alatt tettük. Támadásban sok helyzetet alakítottunk ki, ám a lövőszázalékunk sem volt túl jó, személy szerint az enyém a legrosszabb. Szerintem ezek okozták a különbséget a két csapat között. A Győr nem tudott minket semmivel sem meglepni. A visszavágón mindent jobban kell csinálnunk, főképp jobban kell védekeznünk.

- Azt a tényt figyelembe véve, hogy a Budućnost öt büntető-lehetőséget is kihagyott, és hogy az ETO három perccel a találkozó lefújása előtt 29-25-re vezetett, a kétgólos hátrány nem tűnik nagyon vészesnek...
- Ez a vereség tényleg nem olyan rossz, pláne az öt kihagyott hétméteresre gondolva. Védelemben is vétettünk néhányszor olyan hibákat, melyeket egy ilyen mérkőzésen nem tehet meg az ember. Ha az a 29-24 maradt volna a végeredmény, biztosan sokkal nehezebb lenne a dolgunk vasárnap. Ám ha mi nyertünk volna kettővel, az sem jelentene semmit.

Talán emiatt is nyugodtabbak lehetünk. Bizonyára nem az egy-kétgólos győzelemért fogunk játszani a visszavágón, hanem amennyire csak lehet, fejlődnünk kell a játékban, hiszen bőven van még hová előrelépnünk. Különösképpen a védekezésben, mert eddig is a szezon legjobban védekező csapata voltunk.

- A gólszerzést tekintve nem igazán a Te napod volt a veszprémi: három szerzett találat mellett ötből három büntetőt hagytál ki. Az első lövések kimaradása után – főleg a hétméteresek esetén – hogyan hatott ez a koncentrációdra, pláne a meccs elején?
- Nem az volt a kritikus pont. Egyszerűen folyamatosan késedelemben voltam a többiekhez képest a formámmal, mert míg a csapattársaim már a döntőre készültek, nekem egy hetet ki kellett hagynom betegség miatt. Nehézkesnek is éreztem magam a meccs alatt. Viszont ez nem olyan dolog, amin túl sokat kellene gondolkoznom, mert a Metz elleni első meccsen ugyanez volt a helyzet, ám azután már minden rendben ment.

- Bár Bojana Popović igazán nagyszerű formát mutatott a maga tizennégy szerzett góljával, a Podgoricának nagyon nehéz lenne a második mérkőzésen a Te jó teljesítményed nélkül...
- Én vagyok a legelső, aki többet vár magamtól. Csak én tudhatom, hogy éreztem magam a meccs azon szakaszában, amit öt góllal elveszítettünk az én kihagyott helyzeteimnek, valamint ellenfelünk gyors kontrajátékának is köszönhetően. Csak én érezhetem, és tudom, hogy jobbnak kell lennem, de amint említettem, nem akarok túl sokat agyalni ezeken a kihagyott lövéseken. Egy hetem van, hogy felépítsem magam.

- Mi lehet a kívánt eredmény receptje a visszavágóra?
- Nem szabad hajszolnunk az időt: ez a kétgólos hátrány akár egyetlen perc alatt ledolgozható két jó védekezéssel, és két kontratámadással. Az ő előnyük sem az lehet, hogy nyomnak, siettetnek minket már az elejétől fogva. A legfontosabb dolog, hogy már a kezdő sípszótól kezdve rátaláljunk a saját játékunkra, és ne álljunk bele az ellenfél ritmusába. Emellett pedig, hogy a Győrnek olyan kevés gólt engedjünk csak lőni, amennyire ez lehetséges.

- Optimista vagy?
- Természetesen az vagyok, hiszen az egész szezon alatt erre vártunk. Az idény elején még nem gondoltak ránk végső befutóként, ám időközben megmutattuk, milyen minőséget képviselünk. Már csak egyetlen lépés maradt, hogy megmutassuk, mi egy olyan csapat vagyunk, amely képes rá, hogy megszerezze ezt a trófeát, és meg is érdemli azt.

- A Győri ETO kiváló biztatást kapott a szurkolóitól a Veszprém Arénában. Ti is hasonlóra számítotok a Moračában?
- Még nagyszerűbb szurkolásra! Eddig is elsőrangú biztatást kaptunk a táborunktól, ők a legjobbak, ahogy mindig is, ahogy azt a Larvik ellen is megmutatták. Biztos vagyok benne, hogy a játékunkkal még inkább bátorítjuk őket majd arra, hogy hatvan percen keresztül drukkoljanak, mert igazán szükségünk van a segítségükre.

Forrás: www.ehfcl.com



ŽRK Budućnost T-MobileGyőri Audi ETO KC
május 13., vasárnap, 19.00, Podgorica, Morača Sportcsarnok
TV: DigiSport – ÉLŐ
Rádió: MR1-Kossuth - ÉLŐ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi