Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bøhn: megérdemeltük a döntőbe jutást

2012. április 8. 13:49 © handball.hu

A Győri Audi ETO szombaton csodás játékkal búcsúztatta a Bajnokok Ligájától a román bajnokot. Ebből az alkalomból a csapat vezetőedzőjével, Karl Erik Bøhnnel készített interjút a handball.hu skandináviai tudósítója.

Bøhn: megérdemeltük a döntőbe jutást
- Edző és játékos is elvégezte a házi feladatát az első, romániai meccs után, és sikerült győznötök a Vâlcea ellen. Hogyan értékelnéd a mérkőzést, melyek voltak a legfontosabb változtatások, amelyeket eszközöltél, és miért?
Karl Erik Bøhn: A legnagyobb változtatást a védelem milyenségében kellett meglépni és megvalósítani. Muszáj volt néhány változtatás az első meccshez viszonyítva. Illetve már kint is változtatni kellett volna, de akkor minden túl gyorsan történt sajnos. Mindenesetre jó érzés volt látni, hogy ezek a változtatások jól működtek, és az ezekbe fektetett munka meghozta az eredményét.

- Mi segített nektek abban, hogy túltegyétek Magatokat azon a szörnyű tizenöt percen, amit az első mérkőzés második félidejében átéltetek?
Bøhn: Csak a pozitív dolgokra koncentráltunk, ugyanakkor meggyőződtünk arról, hogy mik azok a dolgok, amelyeket egyáltalán nem szabad elkövetnünk a rossz taktikai megítélések következtében egy meccs hevében.

- Milyen volt a hangulat a Veszprém Arénában, milyennek érezted a hazai közönséget és a szurkolást, biztatást, valamint a Felétek áradó szeretetet?
Bøhn: Nagyszerű, fantasztikus. Nekünk, a Győri Audi ETO-nak vannak a világon a legeslegjobb szurkolóink, és ez a csarnok igazán kiváló, nem is találok szavakat a leírására.

- Nem lehet egyszerű megőrizni a hidegvéredet a mérkőzések alatt, azt a nyugalmat, amelyet kifelé sugárzol... Elárulnád, mit jegyzetelsz minden meccs alatt? Talán nincs más, aki vezethetné a statisztikát?
Bøhn: Azzal, hogy egy egyszerű kis statisztikát vezetek, sokkal könnyebb megőrizni a nyugalmamat, higgadtnak maradni, ugyanakkor az ellenőrzésem alatt tartani azt is, ami a pályán történik.

- Rögtön a meccs elején azt tapasztalhattuk, hogy Görbicz kikerült a balszélre, ami szokatlan húzás volt részedről, de bölcsnek bizonyult, látva a meccs alakulását, és Görbicz Anita tizenkét gólját. Mi volt ennek az oka, talán Vértennel történt valami, amiről nem tudtunk?
Bøhn: Ki kellett tennem Görbiczet a balszélre ezen a meccsen, hogy a védelmünket stabilabbá tegyem, és a visszarendeződésünk is jobban működjön. Aztán, mivel Anita villogott egész meccsen, ezért Orsit már nem is küldtük pályára.

- Az egész csapatnak sokat kellett javulni, hogy ezt az eredményt elérjétek, és ez sikerült is. Mit gondolsz, ki volt az a játékos, aki több szinttel is feljebb lépett az előző heti meccs óta, és ami döntőnek is bizonyult a továbbjutáshoz?
Bøhn: Minden pályán lévő játékos nagyon jól teljesített, de aki a legnagyobbat javult mind játékban, mind fejben, az Katrine. Miután a múlt héten a második félidőben tizenkét gólt kapott, úgy, hogy labdához sem ért, ma lezárta a bejáratot a kapujához, és a legfontosabb, döntő pillanatokban védett labdákat. Kiváló teljesítményt nyújtott, de ezt elmondhatom minden játékosról, akik a szívüket is kitették a pályán, s egymásért, a klubért, a szurkolókért és Győr városáért kézilabdáztak. Úgy gondolom, hogy nagyon megérdemeltük ezt a mai döntőbe jutást.

- Szerinted mi áll közelebb a csapatodhoz: a gyors, rohanós, skandináv stílus, vagy a kemény védelmű, nagy lövőkkel ellátott balkáni stílus? Más szóval: kit szeretnél ellenfélnek a döntőben, és mit gondolsz, ki fog továbbjutni vasárnap?
Bøhn: Szerintem mindkét csapat ellen tudunk kézilabdázni, mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag minden egyes meccsüket láttam az idei BL-sorozatban, és nagyon erőteljes elképzelésem, tervem van mindkettő játéka ellen. Itt, Magyarországon, a nagyszerű hazai publikum előtt minket senki nem tud legyőzni. Úgy gondolom, hogy a Budućnost az idegenben szerzett előnyével tovább fog jutni hazai pályán, de a másik kapuban Cecilie Leganger áll, szóval soha nem lehet biztos a dolgában.

- Most mi következik, folytatjátok a megszokott felkészülést, vagy lesz pihenő a lányoknak, esetleg valami szokatlan változás?
Bøhn: Most változtatunk az eddigi szokáson, és ha eddig kedden edzettünk és szerdán mérkőzést játszottunk, akkor most úgy gondoljuk, hogy nem lesz közös labdás edzés, hanem öt nap kemény fizikai felkészülést tartunk csak. Ez egy kissé lutri az érdi meccs előtt, de szerintem ez a fajta változás jót fog tenni a csapatnak a BL-döntőre való felkészülésben.

- A magyar kézilabda egy fantasztikus szombatot tudhat maga mögött, ahol a Fradi KEK-döntőbe, a Győr pedig BL-fináléba jutott, a juniorok részt vehetnek majd a világbajnokságon, és mindez kiegészült a férfi válogatott olimpiára való kijutásával is. Mit gondolsz erről?
Bøhn: Szuper hétvége a magyar kézilabda számára. Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy része lehetek a magyar kézilabdának! Sok embernek tartozom ezért köszönettel, azoknak, akik kapcsolatba hoztak a magyar kézilabdával, és azoknak, akik bíztak és hittek bennem!

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Manea: csak mi vagyunk a felelősek
Hetedik nemzetközi döntőjében a Győr

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi