Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Németh András: Így izgalmas a munka!

2011. október 27. 17:03 © handball.hu

Kisebb szünet után vasárnap a Hypo számára is folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei - a handball.hu a csapat vezetőedzőjénél, Németh Andrásnál érdeklődött csapata hogylétéről.

Németh András: Így izgalmas a munka!
handball.hu: Mesélnél kicsit nekünk az elmúlt hetek eseményeiről?
Németh András: A napokban tértem vissza újra a munkába, két hetet itthon töltöttem. Ilyen korábban még nem fordult elő az edzői pályafutásom alatt, hogy októberben két hetet szabadságon kellett lennem. Egyszerűen nem volt dolgom. Ezen a héten az osztrákokkal álltunk neki újból a közös munkának, tegnap estére pedig a brazilok is visszatértek közénk. Most két hét közös időszak jön, majd a Győr elleni BL-mérkőzés után következik a vb-felkészülés, az után pedig maga a világbajnokság. Elvileg december 20-án láthatom megint együtt a keretünket. Mondhatjuk, hogy így izgalmas a munka, bár sokra nem futja.

handball.hu: Mi lehet ilyenkor az elvárás a csapattal szemben?
Németh: A vezetőkkel beszéltem erről a speciális helyzetről. Ez számunkra egy tanulóév: a Hypo-nak, és mindenkinek, hogy miként is lehet egy ilyet működtetni.

handball.hu: Miként értékelnéd az eddigi BL-szerepléseteket?
Németh: Nyilvánvalóan a metzi játékunkat elrontotta, hogy Nascimento nem tudott pályára lépni, ennek is volt köszönhető az idegenben elszenvedett komoly vereség. Ő a Randers elleni mérkőzést megelőzően két hétig nem játszott, úgy állt be, és túl sokat akart. Valójában ő a legerősebb pontunk, így nagyon megéreztük az ő érthetően gyengébb játékát.

handball.hu: Mennyire érzed Magatokat felkészültnek ezekre a csatákra?
Németh: Úgy érzem, ez sok a Hypo-nak. Alapjában véve kevés időt tudtunk csak eddig együtt tölteni. Július végén kezdtük el a felkészülést, mert július elején összetartás volt a brazil válogatottaknak. Ezután is csak darabosan tudtunk dolgozni, ez érezhető is. Januártól májusig tisztább időszak vár ránk, mindössze egyetlen hét megszakítással. Várhatóan az európai kupákban sajnos akkor már nem rúgunk labdába, ezért akkor kell elkezdenünk készülni a jövő évre.

handball.hu: Dolgoztál már ennél az alakulatnál az élesváltás előtt is. Miben látod a különbséget?
Németh: A mai vezetés legfontosabb célja, hogy soha ne legyen gazdasági probléma, abszolút a biztonsági berendezkedés lebeg a szemek előtt. Gunnar idejében nem volt ez, ő mindig rizikót vállalt; próbált pénzt szerezni valahonnan, és mindent feláldozott, hogy jobb csapat legyen, így jobb volt a keret és a körülmények. Jelenleg a folyamatos életben maradás van kitűzve elénk, itt más minden. A brazil játékosokkal speciális szerződést kötött a klub: nem mi választottuk ki őket, hanem a Brazil Kézilabda Szövetség. Ha rajtunk múlt volna, nyilván nem ezt választottuk volna. Ezt jobban kell csinálni, hiszen nincs értelme olyannak itt lenni közöttünk, akinek nincs nálunk esélye, és így a nemzetközi fronton sem. Aránylag jó játékosokat kapott a Hypo, ennek van előnye is, és a brazilok sok pénzzel is beszállnak. Ám amikor úgy döntenek, hogy válogatott edzőtábort tartanak, akkor hiába van éppen bármilyen eseményünk, annak ellenére is menniük kell.

handball.hu: Mi a véleményed a brazilok tudásáról, teljesítményéről? Mennyire tudod őket figyelemmel kísérni, mikor távol vannak?
Németh: Meg szoktam nézni őket, sőt, Győrbe el is kísértem a válogatottat. Jó képességűek ugyan, de más kézilabda-kultúrában nevelkedtek. Az jó, hogy meg tudják tanulni az európai kézilabdát, ami egyértelműen uralja a világot ebben a sportágban. A hazai rendezésű világbajnokságon jól szerepelhetnek, sokat tanulhatnak. Nagyjából a csapat fele nálunk dolgozik. Taktikailag sokat fejlődtek, de még bőven tudnak hová előrelépni.

handball.hu: Mi a helyzet az osztrákokkal?
Németh: A Hypo elsőszámú feladata az osztrák kézilabda kiszolgálása. Az első csapatunkban öt, míg a másodikban három válogatott játékos van, tehát a csapat fele nálunk készül, és még tovább szeretnénk növelni a létszámukat. A junior Európa-bajnoságon bronzérmet szerzett együttesből tíz fővel tudok együtt készülni, és a csapat nagy többsége velünk edz.

handball.hu: Hogyan illeszkedik a társaságba a Vácról Veled érkezett két magyar lány?
Németh: Rédei-Soós és Temes is kezdőemberek a csapatunkban. Rédei-Soós lőtte eddig a legtöbb gólt a Bajnokok Ligája-meccseinken. Ő a válogatottban sem okozott csalódást, folyamatosan fejlődik, és előnyére lehet a magyar kézilabdának is. Temes formája jelenleg nem annyira jó, kicsit félreérti a játékot: túlságosan irányítani akarja a csapatot, s emellett keveset vállalkozik. Nincsenek nagy lövőink, így nem tudjuk őt nélkülözni.

handball.hu: Miként készültök a vasárnapi, dánok elleni derbire?
Németh: Összesen négy-öt edzéssel, ez nem sok. Más-más rendszerben játszottak a lányok az elmúlt hetekben. Rodriguezt eltiltották egy meccs erejéig, mikor a Randers elleni, időntúli szabaddobásnál fejbe lőtte az ellenfelet. Visszanéztük az esetet: a fejbe lőtt játékos felugrott a lövésnél, így fellebbeztünk. Máig sem értem, miért kapott ezért piros lapot, hiszen az ellenfél még a három méter távolságot sem tartotta meg. Ez egy súlyos játékvezetői hiba. Nehéz bármit is mondani a Randers elleni meccs előtt, hiszen alig volt együtt a csapatunk.

Bajnokok Ligája, C-csoport

Randers HK - Hypo NÖ
október 30. (vasárnap), 16.50, Randers, Skyline Aréna
Játékvezetők: Sasa Pandzic, Boris Satordzija (bosnyákok)

Bajnokok Ligája, a C-csoport állása
1.Randers HK Randers HK320184-7864 pont
2.Metz Handball Metz Handball320180-7554 pont
3.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC210151-52-12 pont
4.Hypo NÖ Hypo NÖ200249-59-100 pont

© handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 29 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2019. február 23. 14:01

Öttel vezet a Ferencváros

2019. február 23. 14:46

Arenhart fordított a góljaival

2019. február 22. 21:20

Nyert a Kisvárda és a Mosonmagyaróvár

2019. február 18. 21:54

Elkerülte egymást az FTC és az ETO

2019. február 17. 19:30

Pontot rabolt az FKC Kisvárdáról

2019. február 16. 18:41

Újvárosi vereség Siófokon

2019. február 13. 19:32

Teljes az MK Final Four mezőnye

2019. február 12. 15:41

Olimpiai bajnokkal erősít az ETO

2019. február 12. 11:17

Norvég csapatot kapott a Siófok

2019. február 11. 17:09

Nze Minko az ETO-hoz igazol

2019. február 10. 15:39

Veretlenül nyerte csoportját a Siófok

2019. február 10. 14:39

BL: már a második a Bukarest

2019. február 9. 18:35

A ÉRD csatlakozott a DKKA-hoz

2019. február 9. 14:49

Mindkét magyar csapat sikeres volt

2019. február 8. 20:09

Nem hagyott esélyt a Dunaújváros

2019. február 6. 17:38

Tízzel nyert az ETO Fehérváron

2019. február 6. 7:48

Ideiglenes vezetőedző Kisvárdán

2019. február 6. 7:40

Távozik Győrből Nycke Groot

2019. február 4. 19:38

BL: döntetlen Dániában

2019. február 3. 18:34

Meglepetés nélkül Érden