Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bøhn szerint a legjobb hat között vagyunk

2011. szeptember 29. 9:05 © handball.hu

A handball.hu olvasói ezúttal a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával, Karl Erik Bøhnnel beszélgettek. A chat szövegét ebben a cikkben közöljük.

Bøhn szerint a legjobb hat között vagyunk
96: Kérem, ismertesse a kapitány úr a rövid-, a közép-, és a hosszútávú terveit!
Karl Erik Bøhn: Rövidtávú tervem, hogy megnyerjük az első két tétmérkőzésünket Azerbajdzsán és Fehéroroszország ellen. Középtávú: kijutni a jövő évi Eb-re, hosszútávú pedig, hogy örökké a csúcson tudjunk maradni.

Lost-Man: Görbicz Anita irányítóként, vagy szélsőként szerepel a terveiben?
Bøhn: Ő a kézilabdapályák királynője, ezért szerintem minden poszton bevethető, talán egyedül a kapus pozíció a kivétel.

Andreeew: Beválogatásnál számít-e majd a múltban mutatott játék, vagy inkább az alapján válogat majd, amit az utóbbi időben a helyszínen saját szemével is látott?
Bøhn: Persze fontos, amit most megfigyeltem, de az is számít, amit az elmúlt évek alapján láttam a magyar csapatban. Kikérem az edzők, szakvezetők véleményét is.

Visine: Várható-e hogy az úgynevezett kis csapatok mérkőzéseit is megtekinti? Hátha talál egy-két csiszolatlan gyémántot!
Bøhn: Minden csapatot meg fogok nézni. Most pénteken végre a Debrecent is megtekintem élőben, és persze a "kis" csapatokra is sor kerül. A legfiatalabbakra is kíváncsi vagyok, ők is eséllyel pályáznak.

BGy: Miben látja a legnagyobb különbséget a norvég és a magyar kézilabda között?
Bøhn: Magyarországon heti 10-12 közötti edzés van, Norvégiában pedig csak 5-6, a többi egyéni erőnléti tréning és videós elemzések.

Kovacs Levente: Hogyan próbálja majd megoldani a válogatott gyenge átlövő és szélső gondjait?
Bøhn: Én nem látom ezt problémának, egyszerűen a jó játékosokat kell behívni.

Vatti: Ha megkeresnék egy magyar klubcsapattól vezetőedzői ajánlattal, elvállalná-e szövetségi kapitányi megbízatása mellett?
Bøhn: Nem, ez egy sokkal nagyobb kaliberű munka annál.

Ibolya: Melyik az a poszt, amelyik a legtöbb fejtörést okozza jelen pillanatban, és mi az oka ennek?
Bøhn: Mindig nehéz megtalálni a megfelelő játékosokat a megfelelő posztokra, de szerintem itt elegen vannak a céljaink, az érmek eléréséhez.

potyka: Megismerte-e a magyar konyhát, van-e kedvenc magyar étele?
Bøhn: Nagyon ízlik! Én mindent megeszek, de a halakat nem szeretem. Persze ez furcsa egy norvégtól.

schanc: Hogyan látja a magyar bajnokságban a bírópárosok teljesítményét?
Bøhn: Szerintem nagyon jók, azonos szinten vannak a norvég bírókkal. Andorka úr kiváló munkát végzett.

Bibibii: Kedvenc írója/könyve?
Bøhn: Paulo Coelho: A fény harcosának kézikönyve. A 64. oldalt ajánlom mindenkinek. Jelenleg a Kezdők svéd nyelvkönyve a "Bibliám". Sajnos a norvég változatot még nem sikerült itt beszereznem, de a két nyelv nagyon hasonlít egymásra, így ez is megteszi.

bl75: Mit gondol, nem kellene most a Világkupán szereplő csapatokhoz hasonlóan a magyar válogatottnak is edzőtáborban lenni, edzőmeccseket játszani?
Bøhn: Annyira telített a versenynaptár, hogy ez nehezen lenne megoldható. Fizikálisan kifacsarná ezeket a játékosokat, akik amúgy is rengeteget edzenek. Egy trénernek tudnia kell, mennyire terhelheti túl a lányokat.

modirukori: Ön szerint kik lehetnek a kulcsembereink a válogatottban, és miért?
Bøhn: Mindenkiben meg van a lehetőség arra, hogy ezt a pozíciót betöltse. Csak rajta múlik.

Isthy: Mekkora hangsúlyt kíván fektetni a válogatott felkészülése során a mentális tréningre? Mert sokak szerint ebben van elmaradásunk bőven.
Bøhn: Már volt alkalmam beszélni azzal a hölggyel, aki régebben ezen a területen segített a válogatottnak, de úgy vélem, hogyha megcsináltad a házi feladatodat, akkor nem félsz majd iskolába menni, és ugyanez érvényes a pályán is.

Józsi943: A magyar keretben legnagyobb kérdés a kapus poszt nemzetközi viszonylatban! Ön is így gondolja?
Bøhn: Nem így gondolom, mert rengeteg jó kapus van itt, például Herr Orsolya, akit épp múlt héten láttam brillírozni.

Farkas Roberta: Lehetséges-e a magyar válogatottat is egy bizonyos klubra építeni? Ha igen, akkor Ön szerint melyikre?
Bøhn: Bármelyik klub lehet, a gazdasági helyzettől függően. Például volt, hogy kilenc Larvik-játékos játszott egy időben a norvég válogatottban. Nem hiszem azonban, hogy ez itt megvalósítható, mert itt annyira eloszlanak az erőviszonyok, sok jó játékos és klub van.

fradibérletes: Lesz-e jelentős vérfrissítés a válogatottnál, és a 2016-os olimpiára próbálja összerakni a csapatot (új erővel, szellemiséggel), vagy marad a jól megszokott "aki most jól játszik, az legyen válogatott" mentalitás?
Bøhn: Nem hiszem, hogy nagy változásokat lát majd az első két selejtezőmeccsen, de ha hosszútávon előre tekintünk, akkor sok tehetséges fiatalt szeretnék bevetni.

lalalala: Ki a kedvenc játékosa az eddig látottak alapján az NB I-ből? :)
Bøhn: Sok ilyen játékos van, Heidi Løke a kedvencem, de ő sajnos nem játszhat a magyar válogatottban :) Ja, és ő a legkedvesebb nő is a számomra.

v001: Hallott-e arról, hogy a válogatottban klikkek vannak? Állítólag a "győri különítmény" nem ül le mással egy asztalhoz. Ha ez igaz, akkor milyen módszerekkel tenné rendbe a csapatszellemet, és a jó hangulat érdekében tenne-e ki meghatározó játékost a nemzeti csapatból?
Bøhn: Minden csapatra érvényes, hogy különböző klubokból érkeznek a játékosok, így hát nem kell barátoknak lenniük. Elég, ha tisztelik egymást a pályán. Hétről-hétre év közben egymás ellen küzdenek a bajnokságban, így természetes is, hogy nem feltétlenül a legjobb a viszonyuk egymással.

frici: Nem tudna közben járni, hogy Krisztina Triscsuk (már ha számítana rá) minél hamarabb megkapja a magyar állampolgárságot, és a válogatott erőssége legyen?
Bøhn: Remélem, hogy megkapja az állampolgárságot, mert jó játékosnak tartom.

Lengyel Zoltán: Kijutunk az olimpiára, vagy nem? Mert gondolom, Ön is ki szeretne, bár tudom, ez a vb-től függ!
Bøhn: Ha megkapjuk rá a lehetőséget, akkor igen, de ez rajtunk kívül álló feltételeken múlik.

Simcsi: Szepesi Ivettnek mikor lesz végre esélye a válogatottba kerülni?
Bøhn: Nagyon jó, képzett játékos, ne lepődjön meg, ha már jövőre a keretben találja.

fefe01: Videós segítője segíti-e a magyar válogatott mellett is, például a németek Világkupa-meccseinek elemzésénél? Mi is a norvégok által használt vaxot fogjuk-e használni, hogy az ellenfél könnyebben eladja a labdát?
Bøhn: Minden mérkőzést kielemzek, de a legfontosabb meccsek előtt biztos kérem majd a videósom elemzési rendszerének a segítségét. Szerintem ugyanazt a vaxot használják a magyarok is, mint a norvégok!

Marcus Aurelius: Megvárja-e a világbajnokságot azzal, hogy eldöntse, milyen jellegű csapatot (a jövőt, vagy a jelent favorizálót) épít, tekintettel arra, hogy akár ki is juthatunk az olimpiai selejtezőkre?
Bøhn: Mindig a legjobb csapatot próbálom összeállítani, teljesen mindegy, milyen távon gondolkozunk. Persze fiatalokat mindig be kell építeni. Senkinek nincs türelme kivárni, míg beérik valami, mindenki eredményeket akar.

Horváth Róbert: Szereted-e a jó magyar borokat? Ha még nem kóstoltad, hát ideje lenne, hidd el, erőt ad a munkádhoz!
Bøhn: Hallottam, hogy nagyon jók, vettem is pár üveggel a barátaimnak, de nem iszom, nem értek a borokhoz. Víz és kóla témában viszont verhetetlen vagyok.

inarcs: Ez után a pár hónap után fel tudta-e mérni, melyek azok az okok, amelyek oda vezettek, hogy válogatottunk drámai és exponenciális mértékben zuhan a nemzetközi mezőnyhöz viszonyítva?
Bøhn: Néztem Mátéfi Eszter munkáját, melyet csak dicsérni tudok, és igazságtalannak tartom, hogy őt hibáztatják a mélyrepülésért, és minden másért. Tudom, mennyire keményen és jól dolgozott. Nagyon szerencsétlenül jött ki a svédek elleni utolsó tíz perc is az Eb-n, amin eldőlt, hogy nem jutunk az elődöntőbe. Ugyanez igaz a németek elleni vb-párharcra is, ahol amúgy is egy nagyon erős csapat ellen kellett megküzdeni.

Mlaci: Sokat hallani a magyar válogatottban lévő széthúzásról és sztárallűrökről. Amennyiben Ön is találkozik ezzel a problémával, hajlandó lesz beáldozni akár világklasszis játékost is a csapat érdekében?
Bøhn: Nem lesz semmi gond ezzel. Azokat a játékosokat szeretném látni a válogatottban, akik valóban ott szeretnének játszani. Egy kis rivalizálás nem árt, itt persze nem konfliktusokra gondolok.

JOKKA23: Mennyire népszerűek a norvég focista lányok Norvégiában?
Bøhn: Elég jó szinten van nálunk a női foci, de mégsem népszerűek, csak a férfi focisták. Mindenki ismeri a női kéziseket, de a női focistákat senki sem.

Varga Zoltánka: Tesz-e kísérletet Pálinger meggyőzésére?
Bøhn: Persze, beszélgettem vele, de már végleg befejezte a karrierét a válogatottban. Nagyon tisztelem őt azért, amit letett az asztalra, és elfogadom a döntését.

schweizi: Amennyiben a lányok maximális partnerek lesznek a munkájához, akkor hozunk el érmet a következő Eb-ről?
Bøhn: A belső kvalitások adottak hozzá, ha jó úton tudunk haladni, akkor előbb-utóbb elképzelhető az érem. Néztem a Világkupát, és az alapján mondom, hogy nem vagyunk messze tőlük!

Misa: Tervezi-e a válogatott mellett dolgozó technikai csapat kibővítését, például norvég mintára?
Bøhn: A kezdetekkor segítenek a norvég barátaim az elemző rendszerrel, az első két selejtező meccs előtt, utána azonban nem lesz erre feltétlenül szükség.

Majdnem50: Milyen kapcsolatot épít a fiatalabb korosztályok kapitányaival, illetve az első osztályú edzőkkel, ifjúsági nevelőkkel?
Bøhn: Beszéltem Gyurka Jánossal, és novemberben elkísérem őt egy lengyelországi tornára is. Róth Kálmán edzéseit is meglátogatom majd. Egyelőre a felnőtt csapatra akarok koncentrálni, de lassacskán bővülhet majd a kör.

veronikin: Ön miben látja a norvég siker és a magyar sikertelenség okait?
Bøhn: Norvégia 2004-ben nem kvalifikálódott az olimpiára. Ennek ellenére az ezt követő években nem kis pénzt invesztáltak a csapatba, annak ellenére, hogy ez a támogatottság klubszinten egyáltalán nem jellemző. Norvégiában szinte kizárólag a válogatott van a középpontban.

zowe001: A magyar válogatott Kulcsár Anita halála óta lyukas beállós poszton. Hogy látja ennek a posztnak a helyét és a szerepét a mai körülmények között? Van esetleg konkrét személyi elképzelése a beállós játékosról?
Bøhn: Szörnyű tragédia volt Anita elveszítése, aki játékosként is fantasztikus volt. Nem félek azonban, hogy ne lenne megfelelő ember erre a pozícióra. Persze szerintem Heidi la egjobb ezen a poszton, de ismét szubjektív voltam!

Gabor Pilota: Hajlandó-e Ön konfrontálódni az MKSZ-szel (vagy a klubokkal) annak érdekében, hogy a világversenyek (fontos mérkőzések) előtt a válogatott összetartás (felkészülési idő) az Ön véleménye szerinti optimális szintet érje el?
Bøhn: Nekem is az a célom, ami nekik, azaz, hogy minél tovább fejlődjenek a játékosok. Szerintem jól meg tudom majd oldani ezt a kérdést. Persze a világversenyek előtt azért sok időt kell együtt töltenünk. Úgy érzem, jó a kapcsolatom a klubedzőkkel.

Galpa: Tervezi-e egy "B"-válogatott kialakítását, hogy akár 35-40 játékost tartsunk a tűz körül, akik bármikor odakerülhetnek, vagy inkább egy nagyobb keret lesz, vagy egyik se? Sok szerencsét, és remélem sikerül rávenni Heidit egy állampolgárságcserére, Önök is több időt tölthetnének együtt. :)
Bøhn: Annyi jó játékos van, hogy néha nehéz azt mondani, hogy A- és B-válogatott. Szeretnék egy nagyobb csapatot kialakítani, akiket tesztelek, fizikálisan kipróbálok jövő augusztusban. Heidivel kapcsolatban: jó lenne, majd próbálkozom!

22manono: A nyári Európa-bajnokságon a magyar junior válogatott csúfosan leszerepelt, mit gondol, milyen okai lehetnek ennek a kudarcnak, milyen edzőnek tartja Gyurka Jánost?
Bøhn: Az ő korukban bármi megtörténhet, megjárhatják a poklot és a mennyet is. Ez ugyanígy megtörtént a norvégokkal is. Gyurka Jánost láttam a kispadon, kiváló játékos volt, és jó trénernek tartom.

sosa: Korábbi interjújában említette, hogy a junior válogatottból egy éven belül többen a felnőtt keretben lehetnek. Kik lehetnek ezek a játékosok, és miért?
Bøhn: Novemberben megnézem őket Lengyelországban, hogy tisztább képet kapjak. Klivinyi játéka tetszik, ma is ügyes volt a Fradi ellen.

Csikós Attila: Tudja-e, hogy a magyar lélek pesszimizmusával, és a széthúzó szakmával is meg kell majd küzdenie?
Bøhn: Régebben nagyon pesszimista voltam: 126 meccset játszottam a norvég válogatott színeiben, de minden egyes mérkőzést utáltam. Azóta megváltoztam, most már optimista lettem. A magyaroknak sokkal keményebb volt a történelmük, mint nekünk, emiatt szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen mi ezüst kanállal a szánkban születtünk. A pesszimista gondolatok veszélyesek, ezért is változtam én is meg. Azt mondom, próbáljunk pozitívak lenni, és majd meglátjuk, mi sül ki belőle!

Dferrjano: Várható-e, hogy végre komoly válogatottak ellen is megmérkőznek vb/Eb előtt? Eddig a felkészülési meccseinkre legtöbbször gyengébb ellenfeleket hívtunk meg partnernek, az Ön személye segítségével közelebbi kapcsolatba kerülhetnénk a norvég, dán válogatottakkal, akik ellen sokkal hasznosabb felkészülési mérkőzéseket játszhatnánk.
Bøhn: Ha kint lennénk a világbajnokságon, bizonyára komoly ellenfelekkel is megmérkőznénk előtte. Jó a kapcsolatom több válogatottal, így például az oroszokkal is.

tmcorvette: A jelenlegi játékosállományból összeválogatott magyar csapatot hányadik helyre rangsorolná a nemzetközi porondon?
Bøhn: A legjobb hat között vagyunk. Az első hat hely bármelyikét megszerezhetnénk.

tommy: Ön azt nyilatkozta, hogy a magyar válogatott játékát a norvégok és magyarok játékára jellemző egyes elemek vegyítésével képzeli el. Mik azok az elemek a norvégok és a magyarok játékából, amiket be kíván emelni a majdani játékstílusba?
Bøhn: Kicsit keményebb fizikális játékot kell mutatnunk, és gyorsabban mozognunk. Az egész csapatnak futnia kell, amikor nálunk van a labda. Nem elég egy-egy meccsen jónak lennünk, hanem stabilan kell hozni a jó formát, akár 14 napon keresztül is bírni kell fizikálisan.

beng: Hogyan alakult ki ez a sajátos norvég edzésmódszer, ami nem igazán jellemző más országok csapatsportjára?
Bøhn: Mindig arra fókuszálunk, amit csinálunk, nagyon szisztematikusan építjük fel a dolgainkat. Mivel nagyon hosszútávon is képesek vagyunk koncentrálni a célokra, ezért tudunk hosszútávon az élmezőnyben is maradni.

sanyesz: Szoktál-e főzni, és ha igen, akkor a norvég, vagy a nemzetközi konyha áll közelebb Hozzád?
Bøhn: Igen, szoktam főzni, de nem vagyok gourmet, semmi speciálisat nem csinálok. A vacsorát minden nap én főzöm. A norvég konyhával nincs gondom, de mindent szeretek. Itt, Magyarországon is nagyon élvezem az ízeket.

DRDB: Melyek az elsődleges válogatási szempontjai, s mennyire sikerült megismerni a magyar játékosokat?
Bøhn: Mindig az alapján válogatok, akin úgy látom, hogy a legtöbbet tudna a csapaton segíteni. Az általam ismert trénerek mind így gondolkodnak. Évek óta ismerem a magyar játékosokat. A nyelv probléma lehet, de Siti Bea sokat fog tudni segíteni. A kézilabda egyszerű játék, egymást tanítgatjuk rá.

Böröcz Dávid: Ki jelenleg a világ legjobb kézilabdázója az Ön véleménye szerint, és ki a jobb kapus: Pálinger, vagy Haraldsen?
Bøhn: Nem szeretném kimondani a nevét, de szerintem úgyis sejtitek...
Lehetetlen válaszolni erre, mert Pálinger rengeteg meccsen ugyanolyan szinten játszott, mint Lunde Haraldsen. A nemzeti együtteseket tekintve amúgy Katrine a jobb, amióta Pálinger visszavonult :)

Mse: Sok magyar edző kollégája azon a véleményen van, hogy a magyar női válogatottnak nincs szüksége külföldi kapitányra, mert a magyar edzők is tökéletesen felkészültek. Mit gondol, mi az amiért mégis Önre esett az MKSZ választása, mi az a plusz, amivel Ön rendelkezik a magyar edzőkhöz képest? Nem tart-e attól, hogy ezek az edzők ellenségesen viszonyulnak majd Önhöz, és egy-egy rosszabbul sikerült meccs után ők lesznek a leghangosabb bírálói, "fejét követelői"?
Bøhn: Egyetértek azokkal, akik szerint nem kell külföldi edző a magyar válogatott élére, de talán valami új nem árt. Az elmúlt kilenc-tíz évben a világ legsikeresebb lányaival dolgozhattam együtt, ez előny lehet. Sok jó magyar tréner van ebben az országban, akiknek nagyon tetszik az edzésmódszerük, ezért is érzem magam igazán szerencsés fickónak, aki talán egy új utat is megmutathat. Nem félek az elvárásoktól, mert az eredmények szállítása az edző feladata az egész világon. Ha nem csinálom jól a dolgom, természetes, ha kritizálnak. Egyébként talán a svédek az egyetlen kivételek, akik türelmesek, hosszú távon tudnak gondolkozni.

vrt: Mi az oka annak,hogy a csapatsportokban a norvég női kézilabda válogatott ennyire sikeres tudott lenni az utóbbi években, ugyanakkor például a férfi kézi csapatuk már közel sem ennyire sikeres, de más csapatsportokban sem érnek el a norvég sportolók még csak megközelítően sem ekkora eredményeket!
Bøhn: Hatalmas tehetségeink voltak az elmúlt harminc évben. A svéd és a francia férfi válogatottnak is ez a titka, a nagy sztárok hosszú évekig együtt játszottak. Érdekes, mert a norvég férfi válogatott közel sem ennyire erős mentálisan, mint a női, és ez nem csak a kézilabdára értendő, és nem csak a norvégokra. Egyébként ha például Tonje Larsen visszavonul, nagy bajban leszünk, így hogy Gro sem bevethető. Máris kikaptunk a franciáktól tizenegy góllal a Világkupán.

Visi Kitti: Van-e köze Heidi Løke Győrbe érkezésének az Ön szövetségi kapitányi kinevezéséhez? Ön szerint felmerült-e volna az Ön neve a kapitányi választásnál, ha Løke nem igazol Magyarországra? Ha megbukik, mint szövetségi kapitány, és más csapathoz szerződik, akkor Heidi is távozik az ETO-tól?
Bøhn: Ha Heidi nem igazolt volt a Győrhöz, még mindig a Larvik edzője lennék. Ha kirúgnak, Heidi akkor is az ETO-ban marad (persze nem szeretnék megbukni)! Ez amúgy fordítva is igaz!

Sinka Gyöngyi: A hazaszeretet, mint motiváció, a magyar válogatottnál eddig nem játszott szerepet. Ön hogyan próbál ezen segíteni?
Bøhn: Bár nagy nyomás alatt vannak a lányok, mégis teljesen biztosan bennük van a hazaszeretet. Az emberek azt gondolják, csak az küzd a hazájáért, aki ordít minden gólja után, de ez nem így van.

jatagan: Melyik magyar szót tanulta meg először?
Bøhn: Köszönöm és szeretlek.

Marcell: Mi az álma a válogatottal kapcsolatban?
Bøhn: A legnagyobb álom egy olimpiai arany Rióban.

csija: Milyen mérkőzéseket nézett meg eddig a bajnokságból?
Bøhn: Rengeteg meccset láttam már, ebben a szezonban már tízet. Ezen a héten még két mérkőzést tekintek meg. Nagyon szeretem a kézilabdát, így részemről ez a munka legkönnyebb része.

Bán Tibor: Nem tart-e attól, hogy úgy jár, mint az elődje? Mert valójában mindenki tudja, hogy megfúrták egyes meghatározó játékosok.
Bøhn: Ilyen az edzők élete, nem félek.

Tambur: Milyen globális strukturális változtatásokat tervez a válogatott háza táján (mint például edzésmódszerek, válogatott játékstílusa, válogatási elvek, válogatott-összetartások, utánpótlás kérdése)?
Bøhn: Nem tudok olyan sokat arról, hogy eddig hogyan mentek a dolgok. A legfontosabb, hogy olyan posztokon alkalmazzuk a játékosokat, ahol a legjobb teljesítményre képesek. Lehetetlen erre válaszolni előre, majd akkor kiderül, miután összeállt a csapat. Szisztematikusan fogok dolgozni.

gin16ginFOREVER: Sokunkban motoszkál a kérdés Tápai Szabinával kapcsolatban, hogy a Bøhn-féle válogatott fog-e vajon számítani rá.
Bøhn: Három meccsét is láttam, nagyon jó volt mindegyiken. Bent lehet a csapatban mindenképpen!

qccosspajti: Van esetleg olyan konkrét dolog/módszer, amit a magyarországi edzéseken látott, de eddig nem alkalmazott, és későbbi munkája során biztosan alkalmazni fog?
Bøhn: Több ilyen dolgot is láttam, de még nem tudtam alkalmazni őket, mert októberben kezdjük meg csak a közös munkát. Az első két napon új gondolatokat osztunk majd meg egymással, és az első tapasztalatok alapján derül majd ki, hogy mit tudunk ezekből alkalmazni.

Farkas Roberta: Mi az, ami kedves Önnek Győr városában ?
Bøhn: Az atmoszférát nagyon szeretem, és a belvárosban nagyon szép részek vannak, jó nyáron sétálgatni. Szeretem a győrieket és a magyar embereket is. Győr számomra nagyon praktikus, mert autóval mindent hamar elérek.

matyasansdras: Figyelemmel követi a nem Magyarországon játszó magyar kézilabdázókat is? Például Soós Viktória, Temes Bernadett, Petróczi Viktória, Szabó Valéria, stb.
Bøhn: Igen, Szabót láttam, amikor kétszer a Győr ellen játszott, Soóst pedig a Hypóban a Metz ellen.

Tonio.Kröger: A magyar válogatottnál régóta probléma, hogy nincsenek megfelelő lövőerővel és hatékonysággal lövő, kiegyensúlyozott formát mutató átlövőink. Főleg megbízható jobbátlövőnek vagyunk híján Radulovics válogatottból való visszavonulása óta. Kikben gondolkodik a balkezes átlövőink közül, vagy esetleg jobbkezes átlövőkkel kívánja betölteni a jobbátlövő posztot is?
Bøhn: Más stílusú átlövőink vannak ugyan, mint Radulovics, de szerintem nincs gond ezen a poszton! Sok lehetőség van a jövőre nézve. Persze, hogy jobban örülnék annak, ha jobblövőben balkezes játékost tudnék szerepeltetni, de ez nem kizáró tényező.

Smile: Milyen változtatásokat tervez a játékosok jobb fizikai állapotának eléréséhez és fenntartásához, ahhoz, hogy ne fáradjanak el a kéthetes, 8-10 meccses versenyek (Eb-k, vb-k) végére?
Bøhn: Ez nagy kihívás a számomra, de kapitányként az érem lehet a fő célom, aminek eléréséhez ezt biztosan meg kell oldanom!

Kornél: A magyar válogatott mentális okok miatt többször bukott döntőket. A korábbi kapitányok erre, a mentális felkészülés fontosságára nem figyeltek oda, ennek meg is lett a következménye. Ezt elkerülendő, tervezi-e a mentális felkészítés erősítését?
Bøhn: Láttam ezeket a döntőket, 2000-ben nem mentális probléma volt, ahogy 2003-ban sem, hanem apróságokon múlt a győzelem. Nem volt szerencséjük. Jó, ha a fejeket nem csak a frizura viselésére használjuk.

tanika: Nem lesz Önnek sem egyszerű dolga. Kérjük kitartását!
Bøhn: Tudom, hogy az élet nem könnyű, de a sport számomra játék, egy igazi szórakozás, amit már alig várok!

Az angol fordításban való segítségéért köszönet illeti Kósa Lajost.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi