Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A KEK-döntőt nem szabad elszúrnunk!"

2011. május 6. 11:04 © handball.hu

Óriási feladat előtt áll a Ferencváros, amely a KEK-ben a legerősebb ellenfeleket is búcsúztatva jutott el a fináléig, ahol vasárnap a spanyol Mar Alicante ellen kezdi meg a párharcot. Elek Gábor edző megosztotta gondolatait a handball.hu-val.

"A KEK-döntőt nem szabad elszúrnunk!"
handball.hu: Milyen állapotban érzitek Magatokat pár nappal a Loki ellen elveszített bajnoki elődöntő után?
Elek: Az elején nehéz volt: hétfőn ugyan pihenőnapot kaptunk, de a kedd nagyon keserves volt, aztán szerdán már nem volt komoly problémánk, tehát hamar regenerálódtunk. Elsősorban lelkileg kellett összeszednünk magunkat, persze fizikálisan is, de ott már úgyse tudunk regenerálódni ebben a szezonban.

handball.hu: Talán most még nagyobb lelkesedéssel várjátok a KEK-döntőt, miután a bajnoki finálé nem jött össze?
Elek: Ahhoz, hogy az évünket sikerrel tudjuk zárni, egy KEK-finálét már nem szabad elszúrnunk. Persze tökéletes lett volna a KEK-győzelem, valamint a bajnoki döntő elérése, és bár a második nem jött össze, az első még megtörténhet. A KEK-finálé után pedig megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet, amivel szerintem még mindig sikeressé válhat ez a szezon. Az a véleményem, hogy a KEK-győzelem nélkül nem leszünk elégedettek.

handball.hu: Gondolom, sikerült feltérképezned a Mar Alicante együttesét!
Elek: Így van. Három jó átlövővel, és egy kiváló irányítóval rendelkeznek. Isabel Ortuño a KEK-sorozatban a legeredményesebb emberük volt. Náluk szerepel de Sousa balátlövő-irányító poszton, valamint Laima Bernatavičiūtė, a litván bal- és jobbátlövő, rajtuk kívül román beállósuk (Laura Crăciun), montenegrói balszélsőjük (Jovana Jovović), dán jobbszélsőjük (Lene Tobiasen) és francia kapusuk van (Linda Pradel). Egy elég masszív csapatról van szó. Mindenki azzal jön, hogy milyen ágon jutottak el ők és mi a fináléig. Ennek ellenére nem lesz könnyű feladat a párharc megvívása, ám én is úgy gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesebbek. Persze komoly feladat előtt állunk, és ha egy pillanatig is elhisszük, hogy könnyű dolgunk lesz, akkor bajba kerülhetünk.

handball.hu: Mi lehet az oka annak, hogy mostanában hazai pályán nem ment úgy a szekér, ahogy szerettétek volna?
Elek: Egy olyan meccset mondok, ami nem jött össze, az pedig a Debrecen elleni hatgólos vereségünk. Ha a Metz ellen nyernünk kellett volna a továbbjutáshoz, akkor győztünk volna, de láttuk, hogy nem igazán kerülhetünk bajba, így egy kicsit már ünnepeltünk a végén. A Loki elleni hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban pedig két dolgot tudok kiemelni, bár az egyiket nagyon nem szívesen teszem: ha a játékvezetés első félidőben mutatott következetessége megmaradt volna a második játékrészben is, akkor megnyertük volna ezt a mérkőzést. Tehát ha a kétkezes lökésekért, az ütésekért ugyanúgy kiállítás járt volna, mint az első félidőben, és ha Zácsik, valamint Tomori nem esett volna ki egyes periódusokra. Sajnos tudatában kell lennünk, hogy ha egy, vagy két embert elveszítünk a belső posztokon, akkor nekünk végünk van.

handball.hu: Hogy van Zácsik Szandra sérülése?
Elek: Elég komoly vérömleny van a combjában, de azért már normálisan mozog. A gyomra már jól van, de a négy és fél kilós súlyveszteség nem jön vissza egyik napról a másikra, erőtlenebbé, gyengébbé vált. Mónikának és Piroskának is mindene fáj. Szucsánszki és Szádvári, annak ellenére, hogy sok szerepet kap, még viszonylag jó állapotban van, bár előbbi is kezd belefáradni ebbe az évbe. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy egy KEK-döntőre félre fogjuk tenni minden problémánkat.

handball.hu: Hogy tetszik a dabasi sportcsarnok, ahol keddtől edzetek?
Elek: Én viszonylag jóban vagyok vele, mert hat éve ott kézilabdázom, a játékosokon pedig azt látom, hogy tetszik nekik. Kikértem a véleményüket akkor is, amikor lehetséges helyszínként szóba jött Dabas és Veszprém, de a lányok azt mondták, hogy nem is kérdés. Egy valami biztos, hogy itt lesik minden kívánságunkat. 300.000 forintért, tehát fillérekért kaptuk meg a csarnokot úgy, hogy egész héten használjuk. Az egyik kapu mögött leszereljük a székeket, és így a 450 ülőhely helyett közel 600-650 ember elfér, ráadásul még a bordásfalak előtti részen is kétsornyi szék lesz a forgótáblák mögött. Az is fontos, hogy a támogatóinkat, szponzorainkat maximálisan ki tudjuk szolgálni, hiszen ennél kulturáltabban nem igazán tudnánk ellátni őket, mint itt.



Mivel a spanyol szurkolóknak fenntartott belépők nagy része nem kelt el, így a Ferencváros további százötven ülőjegyet szabadított fel a vasárnapi, dabasi találkozóra. Foglalni továbbra is a www.ibusz.hu oldalon lehet, valamint szombaton 9-13 óráig megvásárolhatóak a jegyek az Ibusz irodákban!

A Ferencváros szurkolói egy videót is készítettek a finálé tiszteletére:



KEK, döntő, 1. mérkőzés

FTC-Rail Cargo HungariaCB Mar Alicante
vasárnap, 15.00
Dabas, Diego Sportcsarnok
Játékvezetők: Andrej Gouszko, Szjarhej Repkin (fehéroroszok)
TV: DigiSport – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com

A Kossuth rádió és a Régió rádiója műsorváltozással közvetíti a mérkőzést. 15.00-16.00 között a Régió Rádióban, majd 16.04-16.30 között a Kossuth rádióban lesz élő közvetítés.

Visszavágó

CB Mar AlicanteFTC-Rail Cargo Hungaria
május 15., vasárnap, 12.30
Alicante, Pitiu Rochel Sportcsarnok
Játékvezetők: Tomo Vodopivec, Robert Krašna (szlovénok)
TV: DigiSport – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com

KEK-döntő: 200 jegy a visszavágóra
Különjárat a KEK-döntőre
KEK-döntő: jegyinformációk
Fradi: Dabason lesz a KEK-finálé
Itthon kezdi a döntőt a Fradi
"Nem éreztem vészhelyzetben magunkat"
KEK-döntős a Ferencváros
A Mar Alicante már finalista

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi