Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek: Most nem szabad levennem a terhet!

2011. április 16. 7:51 © handball.hu

A Ferencváros edzője, Elek Gábor, a KEK-elődöntő visszavágója előtt elárulta, hogy a veszélyt abban látja, hogy csapata Franciaországban nagyon jól, míg a Metz igen gyengén teljesített.

Elek: Most nem szabad levennem a terhet!
handball.hu: Lehet, hogy kellett a Debrecen ellen hazai pályán elszenvedett vereség ahhoz, hogy utána vendégként simán legyőzzétek a Metzet, majd a Lokit?
Elek Gábor: Kellett a fenének az a vereség, de összességében véve lehet, hogy van benne igazság, mert azután egy kicsit észhez tértünk, és nagyon harcossá váltunk. Most kell igazán szerénynek maradnunk, mert több lehetőségünk nincsen a javításra, tehát nem szúrhatunk el még valamit büntetlenül.

handball.hu: Számítottál rá, hogy képesek lesztek idegenben megverni a Debrecent?
Elek: Erre egyértelműen igen a válaszom, de hogy ebben az állapotunkban, a fáradtság, a kettős terhelés mellett számítottam-e rá, arra azt mondom, hogy nem. Felkészültünk, és talán egy kicsit könnyedebben vettük, próbáltuk úgy kezelni a mérkőzést, mintha nem is lenne, és ennek nagyon jó hatása volt, mert könnyedséget, gondtalanságot láttam a lányokon. Pont az fordult meg, amit a Fradi pályán láttunk, ahol mi voltunk begörcsölve. Tudtuk azt, hogy pokoli nehéz tíz nap áll mögöttünk, és ez most a Debrecent nyomasztotta rettenetesen, mert azt ők is tudták, hogy ha hibáznak, akkor a nagyon kényelmes helyzetükből egy igen nehéz szituációba kerülnek.

handball.hu: Kitarthat ez a lendület egészen vasárnapig? Talán célszerű lenne a Metz elleni meccs előtt is levenni a terhet a lányok válláról?
Elek: Ott, azelőtt a közönség előtt nem lehet levenni. Az első meccs tudatában nem mondhatom azt nekik, hogy nem baj, ha kikaptok. Ott pontosan az kell, hogy szikrázzunk, az kell, hogyha bottal is, de megverjük őket.

handball.hu: Sikerült megszerezni az első meccs videofelvételét?
Elek: Megkaptam! A dolog érdekessége, hogy egy olyan szurkoló adta oda, akinek a lánya a feleségem csapatában játszik. Szerdán már meg is vágtam a felvételt, tehát minden rendben zajlott.

handball: Elemezve a mérkőzést, volt azért olyan pontja a játéknak, amivel nem voltál elégedett?
Elek: Rengeteg olyan volt! Lövőteljesítményben sokkal, de sokkal jobbat tudunk nyújtani. Az utolsó öt-hat percben még akkor sem szabad ennyire kapkodnunk, ha fáradtak vagyunk, és azt gondolom, hogy a lerohanásunkban még mindig több lehetőség van.

handball.hu: Zácsik Szandra négy gólt szerzett a Loki ellen. Mi a helyzet a betegségével?
Elek: Gyomor- és gyomorszájgyulladása van, ezért olyan gyógyszereket kap, amikkel ezt a gyulladást megpróbálják lehúzni, de nincsen jól, tehát folyamatosan rossz a közérzete. Sajnos nála a hangulata a legmeghatározóbb a teljesítményét tekintve. Ha mosolyog, jókedvű, akkor általában jól is kézilabdázik, ha pedig durcás, akkor nehezebb a helyzet. Nagyon becsülöm azért, hogy ilyen állapotban a meccsek nyolcvan-kilencven százalékát lejátssza.

handball.hu: A hírek szerint elkelt az összes jegy a mérkőzésre...
Elek: Azt hiszem, hogy elképesztő hangulatra számíthatunk. Most óriási szükségünk is lesz a közönségünk segítségére, mert hihetetlenül fáradtak vagyunk!

handball.hu: Belegondoltál már abba, hogy ez az elődöntő szinte a KEK-döntővel egyenértékű? Hiszen a másik ágon két, nagyságrendekkel gyengébb csapat harcol a döntőbe jutásért a svéd Lugi és spanyol Mar Alicante személyében...
Elek: Semmi máson nem gondolkozunk, csak azon, hogy KEK-döntőben szeretnénk lenni. Látni kell, hogy a franciák ennél sokkal jobban tudnak kézilabdázni. A veszélyt csak ebben látom, mert ott, kint mi nagyon jól, ők pedig nagyon gyengén teljesítettek. Ha ez megfordul, akkor itt igen nehéz percek várhatnak ránk.



KEK, elődöntő, 2. mérkőzés
FTC-Rail Cargo HungariaMetz Handball
2011. április 17., vasárnap, 14.30
FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Jens Nybo, Leif Poulsen (dánok)
TV: m1 – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: France3 Lorraine


"Majdnem lehetetlen küldetés"
A Népligetben dől majd el a párharc
Véget érhet a csata Debrecenben
Elek: Folyamatosan turnén vagyunk
Négygólos Fradi-siker Metzben
Bemutatkozik a Metz

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi