Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kérdéses Zácsik és Szamoránsky játéka

2011. április 9. 9:48 © handball.hu

Elutazott a Ferencváros együttese is, hogy Metzben lejátssza a KEK elődöntőjének első mérkőzését. Az előjelek nem a legjobbak, azonban Elek Gábor vezetőedző bízik benne, hogy a sok rossz után már csak jobb jöhet.

Fájhat a feje Elek Gábornak
Fájhat a feje Elek Gábornak
handball.hu: Milyen volt átélni a Loki elleni meccset?
Elek Gábor: Nem akarok beszélni róla...

handball.hu: Csak pár szóban...
Elek: Terített betli. A Debrecen teljesen megérdemelten győzött, miután a játék minden elemében felülmúlt minket. Mi talán az egyik legrosszabb arcunkat mutattuk. A pozitívum, hogy innen csak felfelé vezet út, a negatívum pedig az, hogy amiért egy éve dolgozunk, nagyon messze került...

handball.hu: Rossz főpróba után jöhet a jó előadás?
Elek: Én számunkra a bajnokságot gondoltam fontosabbnak egészen eddig, de innentől azt mondom, hogy borzasztóan komolyan kell venni a nemzetközi kupát, mert ott még javíthatunk, hiszen nagyon messze kerültünk a bajnoki döntőtől, és bár nem tartom lehetetlennek, de teljesen ellehetetlenítettük a saját helyzetünket. Ennél klasszisokkal jobban kell kézilabdáznunk, hogy halvány esélyünk legyen Metzben, és jövő héten Debrecenben is.

handball.hu: Mennyire viselte meg a lányokat a vereség, amely után mindössze három napotok volt felállni?
Elek: Igen szép edzői feladat ilyenkor talpra állítani egy csapatot. Pláne úgy, hogy Zácsik Szandra nem teljesen egészséges. Azt látom, hogy kicsit megfogta a vereség az együttest, persze nagy baj lenne, ha nem így lenne.

handball.hu: A Toulon után újabb francia csapat került az utatokba. Jó ómen lehet, hogy a Toulont meggyőző fölénnyel sikerült kiütni?
Elek: Akár jó ómen is lehet, de azért a Metz jobb csapat, mint a Toulon, még akkor is, ha a Francia Kupából kiverték őket (Metz - Toulon 28-29). Bravúros kapusteljesítményüknek köszönhetik, hogy a bajnokságban hazai pályán nyolc góllal tudtak nyerni (Metz - Toulon 31-23), mert a Toulon semmivel sem játszott alárendeltebb szerepet, legalábbis az első félidőben, csak kihagyták az összes ziccerüket. Ebből feltétlenül tanulnunk kell.

handball.hu: Hasonló a két francia együttes játékstílusa?
Elek: Talán a metziek többet futnak, dinamikusabbak, és főleg a belső posztokon jobb egyéni képességekkel rendelkeznek. Feltétlenül kiemelném a belső négyesüket, tehát Franić-ot, Pineau-t, Horvatot, valamint a beálló Kamto-t. Mellettük Leynaud, valamint Darleux személyében jóval erősebb kapusaik vannak, mint a Toulonnak, ami pillanatnyilag nekünk nem jó.

handball.hu: Mi a helyzet Zácsikkal és a többi sérülttel, beteggel?
Elek: Szandra még pénteken is infúziót kapott, hiszen napok óta valamilyen belgyógyászati problémával küzd. Már képbe került a vakbélgyulladástól kezdve a petefészek-gyulladásig minden, de nem tudjuk, hogy mi a probléma. Ez a kettő valószínűleg nem. A legutóbbi információink szerint gyomoridegből fakadó kezdődő gyomorfekély. Eléggé megviselte a Debrecen elleni teljesítménye is, ami majdhogynem értékelhetetlen szintű volt.

handball.hu: Nélküle azért nehéz dolgotok lenne a Metz ellen...
Elek: Azt azért látni kell, hogy szépen és jól hangzik a kezdőcsapatunk, csak a mai kézilabdát ezen a szinten már nem lehet hét emberrel játszani. A Loki ellen a tizenötödik percben kiesett Szamoránsky Piroska, Szandra pedig értékelhetetlen volt. Egy ideig tudtuk Piroskát helyettesíteni, de aztán már nem.

handball.hu: Mi történt Piroskával?
Elek: A szerdai edzésen egy kicsit aláfordult a bokája, és úgy érezte, hogy egyszerűen lépni se tud. Valóban védekezésben kaptuk róla a gólokat, de sportszerű volt tőle, hogy lecseréltette magát. Aztán amikor a végén látta, hogy nagy a baj, visszajött, de már nem tudott segíteni rajtunk. Remélem, hogy pályára tud lépni a Metz ellen, de ő sem százszázalékos. Mellette Balogh Barbarának kisebb húzódása van, Tomori Zsuzsi pedig medvepuszit kapott. Ha az első sorunk jól játszik és egészséges, akkor a világ bármelyik csapatának meg tudjuk nehezíteni a dolgát, de ha ez nem így történik, akkor egy teljesen átlagos csapattól is ki tudunk kapni. Nagyon hiányoznak a sérültjeink, Dajka Bettina, Deáki Dóra. Trufán Noémi, valamint Németh Csilla is hosszú betegeskedés után tért vissza, amelyből még mostanra sem tudtak teljesen kilábalni.

handball.hu: Azért általában az jellemző, hogy ha egy csapatnál gondok vannak, akkor képes összeszedni magát, és akár csodát is tehet!
Elek: Én azt mondtam, hogy lehet, hogy a Debrecennek köszönheti majd a Metz a végét... Ebben az évben az volt ránk a jellemző, hogy a szégyenletes teljesítmények után - gondolok itt például két a Vác elleni és a békéscsabai mérkőzésünkre - iszonyatosan elvertük a következő ellenfelünket. Ha ez most is így lesz, akkor, ha nem is azt mondom, hogy "megérte" a vereség, de a KEK-ben lehet javítani. Igaz, mindenki úgy véli, hogy a KEK hozza a rivaldafényt, meg az őrületet. Ám ha a jövőbe tekintünk, akkor nekünk a Bajnokok Ligáját a csütörtöki Debrecen meccs jelentette volna, de úgy tűnik, hogy ezt elszúrtuk, ha csak nem tudunk csodát tenni, vagy ha a Győr meg tudja nyerni a BL-t.

handball.hu: Mikor indultok, milyen hosszú útra, és milyen körülményekre számítotok?
Elek: Szombat reggel fél nyolckor indulunk a reptérre, ahonnan Frankfurtba repülünk, majd onnan olyan három és fél órás buszút után érünk Metzbe. Felkészültünk a répareszelékre és a moszatkúrára, mert Toulonban ilyennel etettek minket, úgyhogy két-három szál kolbászt biztosan elteszek. Bezzeg Viborgban a lehető legjobb ellátást kaptuk, úgyhogy ha tudatlan lennék, azt mondanám, hogy a híres dán konyha után a teljesen ismeretlen francia konyha borzasztó volt.



KEK, elődöntő, 1. mérkőzés

Metz HandballFTC-Rail Cargo Hungaria
vasárnap, 17.30
Metz, Les Arènes
Játékvezetők: Gregorio Muro San José, Alfonso Rodríguez Murcia (spanyolok)
Internetes élő közvetítés: France3 Lorraine

Visszavágó

FTC-Rail Cargo HungariaMetz Handball
2011. április 17., vasárnap, 14.30
FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Jens Nybo, Leif Poulsen (dánok)
TV: m1 – ÉLŐ

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi