Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek: A kezünkben van a továbbjutás

2011. március 17. 15:55 © handball.hu

A Ferencváros csupán egygólos, 24-23-as vereséget szenvedett Toulonban a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén. Elek Gábor vezetőedző úgy látja, ha csapata a visszavágón jól játszik, akkor a franciáknak százhúsz százalékot kell magukból kihozniuk a továbbjutáshoz.

Fotó: Lendvai Róbert (lendvai85.hu)
Fotó: Lendvai Róbert (lendvai85.hu)
handball.hu: Nagyszerű eredményt értetek el Toulonban azzal, hogy csupán egy találattal kaptatok ki idegenben. Hogyan értékeled a történteket?
Elek Gábor: Én is ugyanígy látom. Azt gondolom, hogy a kint elért eredménnyel tovább kell jutnunk ebből a párharcból. Egy kicsivel pontosabb támadójátékkal, a helyzeteink jobb értékesítésével akár győzelmet is elérhettünk volna Toulonban, ami még könnyebbé tette volna a helyzetünket. Bár nem vagyok elégedetlen, mert az első félidő közepén volt, hogy már öttel is vezettek a franciák. Kár azért az időszakért, amikor átvettük a vezetést, majd utána többször is mi támadhattunk, ám menetrend szerint rossz döntéseket hoztunk, kihagytuk a helyzeteket. Valószínűleg nagyon felőrölt minket a védelemben ez az iszonyatos küzdelem, bár igazán örülök, hogy így tudtunk védekezni.

handball.hu: Milyennek tűnt a francia együttes? Azt nyújtották, amit előzetesen vártál tőlük?
Elek: Összességében teljesen. Hála Istennek a második félidőre kicsit rend lett a fejünkben, és azért tudtunk ennyire jól védekezni, mert a meccsen, és az utána történő videóelemzéseken is azt láttam, hogy óriási meglepetést nem tudott okozni az ellenfél. Az irányítójuk egy fokkal többet mutatott, mint amit vártam tőle, viszont a balátlövő és balszélső posztokat nagyon szépen semlegesítettük. A jobbátlövő Gnabouyou őrzését szeretném, ha itthon jobban megoldanánk, mert a kinti meccsen egyet-egyet mindenki hibázott vele kapcsolatban, így azért lődözgette a góljait. Mwasesa őrzését Szamoránsky Piroska kiválóan véghezvitte, és főleg a második félidőben dicsérhetem Kovacsicz Mónikát a Dembélével kapcsolatos védekezéséért, aki azt hiszem, gólt sem szerzett az utolsó harminc percben.

handball.hu: Volt olyan, Toulont megjárt szurkoló, aki úgy gondolja, hogy ha Tomori csak közepes formában játszott volna, már akkor is négy-öt góllal nyer a Fradi. Mi a véleményed ezzel kapcsolatban?
Elek: Nagyon örülök neki, hogy feltetted ezt a kérdést, mert - bár elzárkózom a fórumok olvasásától, - hozzám is eljutottak ilyen információk. Az a véleményem, hogy a teljesítményt mindig egészében kell vizsgálni. Zsuzsi elöl valóban gyengébben muzsikált, hátul azonban akkora vezéregyénisége volt ennek a védelemnek, hogy azt szavakkal nem tudom kifejezni. Amikor Zácsik elfáradt, akkor védekezésben cserélnem kellett, két embert pedig nem mertem, és nem is akartam kockáztatni akkor, amikor szoros volt az állás, mert semmilyen garanciát nem láttam arra, hogy támadásban sokkal jobbak leszünk ezáltal. Viszont ha a cserét nem tudjuk megcsinálni, vagy rosszul hajtjuk végre, akkor ez az igen stabilnak mondható második félidei védekezés felborult volna. Maximálisan nem értek egyet azokkal, akik így vélekednek, mert ne csak a támadást, hanem a védekezést is nézzük, amelyben Zsuzsinak oroszlánrésze volt! Öt labdát szerzett a beállós elől, és két védekezési hibája volt az egész meccsen úgy, hogy hatvan percen keresztül pályán volt. Ezen kívül kapott egy kiállítást, amelyet én nevetségesnek ítélek, mert az inkább belemenés volt, és ebben a videó is megerősített. Úgy gondolom, hogy egyes embereknél ezek a hozzászólások inkább a szimpátiáról, vagy épp az antipátiáról szólnak. Ha valaki, aki látta a Toulon elleni mérkőzést, az alapján negatív véleménnyel illeti Tomori védekezését - a támadásával kapcsolatban nem vitatkozom-, abból inkább a rosszindulat beszél, mint bármiféle szakmaiság.

handball.hu: Mit vársz a szombati visszavágótól?
Elek: Ismételten nem számítok könnyű meccsre, de azt gondolom, hogy a kezünkben van a továbbjutás kérdése. Ha olyan teljesítménnyel tudunk előrukkolni, mint a Viborg ellen, vagy mint amit zömében hazai pályán mutatunk, akkor mi jutunk tovább, ha csak valami óriási francia teljesítményjavulás nem következik be. Jó csapatról van szó, de ha mi jól játszunk, akkor a Toulonnak százhúsz százalék kell a továbbjutáshoz. Úgy gondolom, hogy a Vác is tovább fog jutni a Holstebro ellen, ebben az esetben pedig három magyar együttes lenne az európai kupák legjobb négy csapata között, ami fantasztikus lenne!KEK, negyeddöntő, 2. mérkőzés

FTC-Rail Cargo HungariaToulon/St Cyr Var HB
2011. március 19., szombat 20.15
FTC-FŐTÁV Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Milan Sivák, Peter Dvorský (szlovákok)
TV: SportKlub – ÉLŐ

„Tovább szeretnénk jutni”
Minimális különbségű vereség Toulonban
Bemutatkozik a Toulon
"A lányok nagyon koncentrálnak a KEK-re"

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi